Nordiske Hits // uge 16

Foto: Dirt Bike // Maria Palm

Så er der endnu en gang nye toner fra den nordiske front, og vi har i dag opdateret vores Nordiske Hits-spillelistemed 20 nye tilføjelser. Tjek listen ud her og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Norden

Dirt Bike – “Looney Tunes”

Playlisten får denne gang fint besøg af Dirt Bike. Den legesyge musiker og producer, der har det civile navn Gustav Berntsen, har udgivet en ny guitarballade. “Looney Tunes” er et melankolsk og drømmende nummer, som bringer minder om varme sommerdage med beroligende lys og vibrerende farver med sig. Singlen er et passende nummer til en formiddag indendøre i lavt gear. Ligesom på musikerens tidligere udspil er nummeret en legende og eksperimenterende moderne kærlighedssang. Den akustiske guitar, blander sig med den udtryktfulde violin, de elektroniske elementer og bliver afrundet af en jazzet saxofon. Komponenterne er sammensat med omhu og fantasi, som inviterer lytteren ind i et eventyrligt univers. Den 8. maj vil Dirt Bike udgive sit debutalbum World Building, hvilket vi ser frem til.

Hanna Järver – “min bästa vän”

Siden den svenske altpop artist udgav sit album “So long” i 2018, der etablerede hende som en vigtig spiller på den svenske popscene, er det ikke meget vi har hørt fra Hanna Jäver – indtil nu. I fredags udgav hun nummeret “min bästa vän”, som vi har tilføjet til denne uges playliste. Det er et råt guitarbaseret popnummer, der kommer ud med nogle aggressioner. Dette er en single, der sparker døren ind. Musikeren og produceren er kendt for at male detaljeret lydlandskaber både i produktionerne og i teksterne. Især teksterne er karakteristiske for kunstneren. De er både relaterbare, ligefremme og lyriske. Der er heller ikke lagt låg på de ligefremme vendinger på dette nummer, hvilket er befriende. 

Mimi Bay – “Waiting for you demo”

I det mere stille hjørne har vi tilføjet det nyeste udspil fra svenske Mimi Bay. Nummeret “Waiting for you demo” er et passende soundtrack til følelsen af ikke at være klar til at komme ud af sengen, men bare vil blive liggende i en døsig lyserød popdrøm. Mimi Bay har skabt sin helt egen sti indenfor bedroompop – det er minimalistisk, poetisk og udtryksfuldt. På dette nummer får musikerens luftige og harmoniserende vokal lov til at trænger igennem så den når ind under de yderste lag af huden.       

Ellers tilføjet:

Aitiai Deuterai – “Graphic”
Esther Vallee – “Time’s Up”
Ganger – “STU YWN”
girl in red – “midnight love”
Jijikusanda & Atusji – “Silhouetter”
Josa Barck – “The Future”
Kúlu – “Seeking”
MOZAÍK – “Handel It Better”
Perfect plush – “Newb”
Sarah Klang – “Endless Sadness – Acoustic Version”
SHY Martin – “can I call you back?”
SIRO – “Bankende Hjerte”
Sjak.wav – “Vintertid”
Sune Feld – “Blomstrer i mit fald”
This Boy – “Metalo”
Verdens sidste ide – “E.L.S.K”
Wilma Nea – “That Rain”

Karoline Mutinta Jørgensen
Karolinejorgensen@bandsoftomorrow.com