Nordiske Hits // Uge 18

Foto: AMWIN // Universal Music Group

Så er der endnu en gang nye toner fra den nordiske front, og vi har i dag opdateret vores Nordiske Hits-spillelistemed 25 nye tilføjelser. Tjek listen ud her og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Norden.

AMWIN – “Where Do Lonely Feelings Go?”

Det er snart noget tid siden, underskønne Amanda Winberg aka AMWIN udgav sit debut-EP AMWIN in Wonderland, og vi har ventet med spænding på mere musik fra den svenske kunstner, som er på vores liste over 2019s bedste opdagelser. Med en iskold attitude og brandvarme tracks imponerede hun os på by:Larm sidste år, hvor vi også var så heldige at få en snak med den spirende kunstner. “Where Do Lonely Fellings Go?” er mere inderlig og følsom end de forrige udgivelser, og attituden er blødt lidt op. Det er en rigtig popballade, som helt sikkert fortjener en plads på ugens liste.

Artigeardit – “Stensikker”

På listen har vi endnu en opfølger til en albumudgivelse – nu med danske Artigeardit, der i år udgav albummet Idiot, hvor han bekræftede sin status som en af de mest interessante kunstnere i den danske urban musikindustri. Med ”Stensikker” understreger han sit talent for fortælling og formidling, hvor han ærligt maler tydelige og inderlige billeder for lytteren. Over en tight produktion flyder hans ord i en uendelig strøm, hvor han mestrer at vende og dreje en sætning ved få vellagte tryk. Det er stensikkert, at Artigeardits nye track viser det bedste fra norden.

Moderskeppet feat. Mathilda Brink – “Hög eller låg”

Endnu et svensk act på ugens liste er Moderskeppet, som laver syret space-pop og ikke er bange for at bryde med genrer eller invitere andre sangere og musikere i studiet. Denne gang har de inviteret den unge svenske sangerinde Mathilda Brink ind, som normalt synger folk-inspireret svensksproget pop. Bandet havde følelsen af at være taget som gidsel af deres egen sang “Hög eller låg” og vidste ikke, hvad der manglede og hvordan de skule færdiggøre den, før de hørte Mathildas fantastiske klang og indlevelse – et match made in heaven!

Ellers tilføjet:

Ana Diaz – “Magnolia”
AySay – “Glød”
BÜNNI – “Dying 2 C U”
Cherry Blossom Kids – “Take Care”
CXRTIER – “PRIORITET”
Eif – “Grown”
Elo Kay – “Big Bad Wolf”
Frau – “Vespertine”
Guds Pengar – “Radiobajs”
KNASH – “Still Alive” 
Marlene – “Running”
mimi bay – “another hour demo”
MØRK – “Afhængig af kærlighed”
Mørkt stof – “Knuder”
Nye Katastrofer – “Gør mig fri”
Oscar Enestad – “Sänker Våra Glas På Innergården”
PowderCloud – “Alone”
Seeva & Emma Seeberg – “Breathing (Remix)
SKAAR – “Quiet”
The Blue Gap – “Think I’ll Leave”
Yune – “Maple”
Vaarin – “Chasing Happy”

Følg playlisten her:

Amanda Freisleben Lund
Amandafreisleben@bandsoftomorrow.com