fbpx

To kasser øl, et løg, en skefuld selvironi og en god portion bodegafilosofi

Foto: Frederik Vohnsen

Det og meget mere er opskriften på de danske indiepoeter i Verdens Sidste Ide’s nyeste single. Singlen, der udkom i fredags, hedder “E.L.S.K” og med den varsles det kommende debutalbum, der er lige om hjørnet.

De fem bandmedlemmer i Verdens Sidste Idé er denne gang kommet op med et flabet og selvironisk indierocknummer. Sangen hedder “E.L.S.K”, og bagved den titel ligger et noget bodegafilosofisk budskab. Musikerne er blevet inspireret af den latinske vending; memento mori (husk af du skal dø). Den vending har kunstnerne omformuleret og sat ind i et nutidigt perspektiv. Budskabet er, at selvom man skal dø og miste det hele, så er der også ting, store som små, der har uvurderlig værdi, og som ikke kan blive taget fra en. Disse ting af uvurderlig værdi er, hvad singlens hverdagslyriske tekster beskriver med stor humoristisk sans. Humoren bliver ligeledes afspejlet i deres legende og eksperimenterede lydunivers.

At singlen har fået ny aktualitet i lyset af de udfordrende tider er helt utilsigtet. Nummeret er aktuelt ved at omhandle glæderne i livet, som ikke kan blive taget fra os.

Vi kan glæde os over, at debutalbummet fra bandet er lige på trapperne. Pladen går under titlen ‘Den Indre By’ og står til at udkomme den 17. april. Her blive lytteren taget med på en tur gennem byens finurligheder og de mange mennesker, der har sin gang i byen.

I musikvideoen bliver der sat billeder på nummeret “E.L.S.K”. Det bliver gjort helt i stil med resten af bandets selvironiske udtryk. Du kan høre sangen og se videoen her.

Karoline Mutinta Jørgensen
Karolinejorgensen@bandsoftomorrow.com