fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 16

Foto: Lido Pimienta // PR

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. I denne uge er der i den grad noget for enhver smag. På listen over nye albumudgivelser er der både dansk hiphop, latinamerikanske politiske rytmer, indierock og meget mere. Fælles for mange af de originale kunstnere er, at der bliver eksperimenteret og udforsket til den helt store guldmedalje. Vi er glade for at præsentere jer for ugens vigtigste albumudgivelser. 

Baby Bino – Baby’s verden

Til alle fans af dansk hiphop er der en god nyhed. Den danske rapper Baby Bino har i dag udgivet EP’en Baby’s Verden. Her viser rapperen nye sider af sig selv og eksperimenterer med forskellige stemninger og lyde. Numrene er mere personlige og følelsesladdet og har stærke elementer af melankoli over sig. Med denne udgivelse ønsker Baby Bino at bryde ud af den singlebaseret verden, hvor alt skal siges med en sang. Dette forsøger rapperen at gøre med Baby’s Verden, der netop skal skabe et mere nuanceret billede af ham som kunstner.

By Land – I shall name you Björn

Følelserne af ikke at vide hvor man skal starte og at blive overvældet af forventninger fra både omgivelser og én selv, er noget af det, den svenske musiker By Land undersøger på sit nye album. Albummet der udkom i dag bærer titlen I shall Name You Björn og er et blomstrende debutalbum fra det svenske talents soloprojekt. Sangene følger op på udgivelsen af singlen “Half of Us”, og er ligeledes med simpel instrumentering, elektroniske elementer der forenes med de akustiske. Pladen rummer både en eftertænksom dybde og letsvævende optimisme.

Kluster B – b

Siden Kluster blev til Kluster B, har den svenske gruppe udgivet flere genreeksperimenterende teasere for albummet b. Gruppen besidder en unægtelig trang til at udforske, afprøve og ikke være bundet af indsnævrende genre. Albummet som Kluster B udgiver i dag indeholder numre til enhver sindstilstand og humør. Gruppens originalitet og autentiske udtryk er ikke til af tage fejl af. Som lytter bliver man taget med ud i mange forskellige afkroge og genre – både pop, punk, noise, lo-fi, indie, elektronisk musik og jazz. Dette formås uden at den røde tråd tabes og derved er det nye album en spændende affære at ligge øre til.

Lido PimientaMiss Colombia

En musikalsk komet der med astronomisk fart vokser frem, er den colombiansk-fødte, toronte-bosatte musiker Lido Pimienta. I dag er kunstnerens selvindspillet debutplade blevet udgivet. De 11 sange på albummet er yderst originale og prydes af musikeren krystalklar forførende vokal. Kunstneren blander elektroniske lydflader med melodiske latinamerikanske rytmer fra cumbia-genren. Dette skaber associationer til spanske Rosalia, der ligeledes blander elektroniskmusik med traditionel folkemusik. Til titlen har musikeren hentet inspiration fra episoden i skønhedskonkurrencen “Miss Univers”, hvor “Miss Colombia” blev udnævnt som vinder ved en fejltagelse. Denne episode har sat nogle reflektioner igang i Lido Pimienta. Refleksioner omkring racisme, kontroversiel politik og feminisme, som blot er nogle af de emner albummet behandler.

Verdens Sidste Idé Den Indre By

Den danske indie-rock/pop gruppe Verdens Sidste Idé er i dag ude med deres debutalbum Den Indre By. Med udgivelsen af singlen “E.L.S.K” tidligere på ugen, var der lagt op til et legende og humoristisk album med sans for ord og fortællinger. De forventninger har bandet indfriet, hvilket kan læses i vores anmeldelse af albummet. Albummet er spækket med dansksproget lyrik og der leges med både ord og forskellige lyde, så der er lidt til enhver smag på albummet.

Gå heller ikke glip af:

Aitiai Deuterai – Alea
Av Av Av Fundamental Physics, vol. 3
DaBaby – BLAME IT ON BABY
Great News – Now and Them
Isak Danielson – Remember To Remember Me
Koala Queen – The Muppet Show
Lihme – Songs to Wear
Mads Mundt & De Utilregnelige – Grand Touren
Morning Bell – Wide Awake
Pilotcan – No More Shan Goodbyes
Teitur – Modern Era
The Great Dictators – One Eye Opener
The White Buffalo – On The Widow’s Walk

Karoline Mutinta Jørgensen
Karolinejorgensen@bandsoftomorrow.com