Heartland Festivals format Prxjects Stage bliver nu skabt på ny i form af eksklusive live-streams

Foto: Awinbeh // Albert R. Hildebrand

I de dage, hvor Heartland Festival ellers skulle have fundet sted, kommer der nu en virtuel version af de koncerter der skulle have foregået på Prxjects Stage.

Heartland Festival har siden 2016 været i blandt en af Danmarks mest populære festivaler, hvor man hvert år har kunne opleve et stærkt musikalsk line-up, samt spændende talks, alt sammen i de smukke omgivelser i Egeskov Slotspark på Fyn. Desværre måtte festivalen, ligesom alle andre, aflyse i år som konsekvens af COVID-19. Dog har festivalen nu annonceret et særligt nyskabende live-set som festival-glade mennesker kan få stor glæde af. Det handler nemlig om intimscenen Prxjects Stage, hvor man som publikum under almindelige omstændigheder kan komme tæt på de allermest interessante nye artister. I år bliver det en smule anderledes, for man kan nemlig opleve en håndfuld spirende artister spille en live-stream koncert, der kommer til at foregå i samme omgivelser, på samme tidspunkt, som Heartland Festival normalt finder sted, nemlig i Egeskov Slotspark den 30. og 31. maj 2020. Om disse ændringer fortæller Signe Christiani fra Prxjects by Mercedes-Benz:

I en tid præget af social distance og aflysninger på stribe, er der mere end nogensinde brug for oplevelser, der kan rumme fællesskabet på nye måder. I det lys er vi glade for at kunne præsentere en lille bid af den Prxjects Stage-oplevelse, som vi oprindeligt havde planlagt. I fællesskab insisterer Heartland og Prxjects by Mercedes-Benz på at holde fast i at tilbyde perspektiv og unikke oplevelser – nu i et nyt virtuelt format. At være med til at skabe den her online-oplevelse harmonerer rigtig godt med Prxjects’ ønske om at skabe et udviklingsrum for musikken, så det også i denne her tid er muligt at fastholde en relation mellem artister, festival og publikum.

Man kan opleve en stærk række artister. Et af de mere etablerede navne på line-uppet er Lord Siva, der for nyligt udgav albummet Lys, der på alle måder har slået benene væk under os. For nyligt udgav han sammen med School of X sangen “Collarbone”, der viste, af de to artister var et stærkt collab. School of X er oven i købet også et af de annoncerede navne, og han har på sidste imponeret med samtlige singler deriblandt “Bad Love” og “Forgot Me On The Moon”, der leder op til han nye album Armlock, der er sat til at udkomme i slutningen af måneden. Derudover kan man på plakaten også finde den tidligere Nelson Can-forsanger Selina Gin, der har skabt et flot grundlag for sin solokarriere. På trods af, at hun kun har udgivet en række demoer via Soundcloud, er man ikke i tvivl om at hun er et navn der er værd at holde øje med.

På dagens annonceringer finder man også det spirende band Takykardia, der har imponeret os med sange som “Ritula”, og med deres flotte live-session video til sangen “Better Times”. Til deres live-stream koncert får de selskab af den blomstrende sanger og harpenist Selma Judith, hvilket er et collab vi glæder os til at opleve. Den spirende sanger, sangskriver og producer Awinbeh, er et godt bud på det næste store R&B-navn i Danmark. Han udgav fornyligt albummet life stories, der er et stærkt og unikt R&B album. Han har tidligere arbejdet sammen med artister som Alina Baraz, Phlake, Soon og Jada.

De fem live-sessions finder sted på forskellige locations omkring Egeskov Slot og streames LIVE fra Heartlands Instagram og Facebook d. 30. og 31. maj 2020.

Arense Elvira Riis Warny
Arensewarny@bandsoftomorrow.com