fbpx

Hos efterårets Reeperbahn Festival er håbet lysegrønt

Foto: Daughters of Reykjavik til Musik i Lejet 2019 // Majbritt Press

Trods den verdensomspændende coronasmitte melder Reeperbahn Festival ud, at de fortsætter planlægningen af festivalen – det bliver bare med fysisk afstand og hygiejne i et stort mente.

Det er efterhånden ved at kunne mærkes, hvor stille sommeren bliver uden de mange aflyste festivaler. Dog er lyset for enden af tunnelen ved at kunne skimtes, og den tyske festival Reeperbahn, der er sat til at løbe af stablen fra den. 16. – 19. september, holder humøret og håbet oppe.

I dag har de meldt ud, at de trods den nuværende verdenssituation fortsætter planlægningen af festivalen, dog med smitterisikoen som afgørende faktor i alle beslutninger der skal tages, både i forhold til festivalens gæster, artister og medarbejdere, da deres sikkerhed er højeste prioritet.

Fysisk afstand og hygiejne vil spille en stor rolle, for at få det store puslespil, der er afviklingen af et midt-pandemi- event, til at gå op. En af de større konsekvenser vil blandt andet være, at line-uppet må reduceres til nationale og europæiske kunstnere, grundet de mange lukkede grænser. Heldigvis er der massere af dem, som er en oplevelse værd. Dog er det endnu ikke meldt ud, hvilke artister der stadig vil spille til årets festival, men man kan tjekke de 34 annonceringer, der kom fra festivalen tilbage i marts, og danne sig et godt overblik, da festivalen melder ud, at der ikke vil være de store ændringer i programmet.

Det er uanset hvad en skøn og opløftende nyhed, at der stadig vil være lidt festival i 2020, selvom det nok ikke bliver den facon man kender.

Laura Richter Krarup
Laurakrarup@bandsoftomorrow.com