Ugens Upcoming: Neon Ion

Foto: Anne Valeur

Denne uges upcoming er den norske verdenskvinde Neon Ion, der lige har udgivet sit debutalbum ‘Heart Echoes’.

Den norske kunstner Natalie Sandtorv, der laver musik under kunstnernavnet Neon Ion, har netop udgivet sit debutalbum Heart Echoes. I april blev sidste single “Bring It Back” udgivet, som flot forenede det store pompøse klaver med smukke synthflader. Hendes distinkte lyd og flotte produktioner har allerede ført den spirende kunstner rundt i verden. Vi har stillet Neon Ion 10 spørgsmål, så vi kan lære den imponerende kunstner lidt bedre at kende.

Hvem er Neon Ion?

– Neon Ion er mit (Natalie Sandtorvs) nye soloprojekt. Jeg har et fantastisk band, der består af Martin Vinjo på synths, Kristian Jacobsen på bas og Henrik Lødøen på trommer. 

Hvordan vil du beskrive din lyd?

– Atmosfærisk, moderne R&B med et nordisk tvist. 

Hvordan startede du?

– Jeg studerede jazzmusik i Bergen og København, og i lang tid fokuserede jeg hovedsageligt på improvisation. Efter noget tid begyndte mine improvisationer at lyde mere som sange, og jeg følte et behov for at udforske det endnu mere. I 2018 startede jeg med at arbejde med Mokkelbost og Ivan Blomqvist for at skrive sange til Neon Ion. Det har været den mest spændende proces. Jeg elsker virkelig at skrive sange, fordi jeg kan aldrig bruge den samme opskrift, og på den måde bliver det aldrig kedeligt. 

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver musik?

– For mig er det vigtigt, at være i studiet med mennesker jeg stoler på og føler mig tryg ved. Normalt starter vi med en vibe og jeg begynder at jamme nogle melodier. Det kan være de mindste ideer, der sætter andre ideer i gang hos andre i rummet og så ruller det. For mig er det virkelig vigtigt ikke at have noget ego i en skriveproces. Jeg gør mit bedste for at have et åbent sind, og rejse, læse bøger og se film for at få nye input. 

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

– Jeg har brugt det meste af mit liv på at lytte til jazzmusik, hovedsageligt fra 1960’erne. Ornette Coleman, begge Coltranes, Miles, Don Cherry, listen er lang. Ud over det har jeg haft nogle tunge crushes som Lykke Li, Little Dragon, Frank Ocean, H.E.R. og Solange. Jeg tror at min erfaring fra både jazz og moderne rytmisk musik, kombineret med at arbejde med Mokkelbost, har resulteret i den vibe jeg er på nu. 

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

– Cautios Clays Blood Types er min favorit plade de her dage. Den har været på repeat i lang tid. H.E.R. og hendes album fra 2017 kører rundt på min vinyl-pladespiller. Den er bare så damn sexy! Jeg opdagede hende i løbet af en arbejdsrejse til L.A. sidste år. Jeg elsker hvordan hun kombinerer hendes jazzy guitar med hendes moderne R&B-lyd.

Hvad er du i gang med lige nu? (på musikfronten)

– Jeg har lige udgivet mit nye album Heart Echoes, som jeg har arbejdet på i de sidste to år. Jeg var på vej på en release-tourné i Europa, men den blev selvfølgelig sat på pause på grund af coronavirussen. MEN! Jeg har været ekstremt heldig dog. En koncertorganisator fra min hjemby Ålesund, spurgte mig om jeg ville lave en stor livestream koncert den 6. april, men for at vi kunne gøre det, skulle vi bruge to uger i karantæne. Så de tilbød os to uger i studiet Ocean Sound Recordings, der ligger på denne her lille smukke ø kaldet Giske. Vi kunne så lave en unplugged EP af nogle af sangene fra Heart Echoes, samtidig med at vi kunne forberede musikken fra albummet til koncerten. 

Hvad er drømmen?

– På mange måder føler jeg at jeg lever den. Jeg får lov til at arbejde med fantastiske talentfulde mennesker, arbejde i L.A., London, Berlin og lave den musik jeg vil. Men jeg tænker et højere trin, ville være for flere mennesker at elske den musik jeg har udgivet, og at de har lyst til at lytte meget til det! – Og at de kommer og ser vores shows. Jeg elsker virkelig at optræde, fordi det er dér musikken virkelig lever, og kan forandres til hvert gig. Jeg vil bare gerne tournere for evigt, leve på vejen, lave musik, møde interessante mennesker og se verden. 

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

– Det må være sangen ”Heavy Hearted” der er på det nye album. Erland og jeg var inviteret til at se en øver i den norske opera en dag. Vi var helt alene i det kæmpe rum, og fik lov til at se to Stravinsky-balletter. Begge ulastelige, og det efterlod mig mind-blown, og ekstremt inspireret. So jeg gik direkte i studiet og skrev denne sang. Jeg følte også at jeg klarede at fange noget specielt i lyrikken. Jeg kunne slet ikke vente med at udgive den! 

Hvis din musik var en drink, hvilken ville den så være? 

En funky, quirky naturlig orange vin! Både på grund af smagen, men også fordi vi drak EN MASSE vin, da vi indspillede nogle af sangene i Piemonte i Italien sidste år.

Tags:
Amanda Freisleben Lund
Amandafreisleben@bandsoftomorrow.com