fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 20

Foto: Phlake // Victoria Mørck Madsen

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til såvel en festlig weekend som til en hyggelig dag på sofaen. Om du er til hårdtslående elektropop, DIY-projekter, jazzede toner eller overraskende afsløringer vil der forhåbentligt være noget at hente i vores anbefalinger.

ALMAHave U Seen Her?

Hun er blevet kaldt Finlands næste store pop-håb og i dag er Alma-Sofia Miettinen med kunsternavnet ALMA ude med sit debutalbum. Hun startede som deltager i en sangkonkurrence på finsk fjernsyn, til at skrive sange for nogle af samtidens største som Miley Cyrus og Ariana Grande. Den sangskriverkvalitet hører man tydeligt på Have U Seen Her? som er fyldt med det ene hit efter det andet. Det er et utroligt varieret album og man kommer i hvertfald ikke til at kede sig sammen med ALMA. Et perfekt album til weekendens strabadser.

Charli XCXhow i’m feeling now

Et af ugens mest spændende albums er fra den britiske popstjerne Charli XCX med det borgerlige navn Charlotte Aitchison. Efter albummet Charli udkom i 2019 annoncerede hun, at hun ville bruge 2020 på at skrive og indspille hele to albums, som begge ville udkomme i 2021. Men på grund af coronakrisen lavede hun fuldkommen om i sine planer, og har i stedet på rigtig DIY-stil siddet derhjemme og lavet alt musik og artwork til how i’m feeling now – en titel der repræsenterer hele processen. På albummet har hun over zoom, fået input fra sine fans om projektet, og udgivelsen er altså blevet til gennem et samarbejde med dem. Vi glæder os til at høre, hvad hun har fået tiden til at gå med.

iB101Persona Non Grata

Danske iB101 skriver selv at hans musik er »kompromisløs pop med sass, trash and 2% class«, og det er præcis det vi kan forvente på hans debutalbum Persona Non Grata. Vi var vilde med de to singler der gik forud for albummet “Overload (Not There)” og “Goody Two Shoes” som begge var festlige popbangers med et tight elektronisk udtryk. Og der er gang i festen på pladen, der dog også indeholder mere guitarbaserede numre som “Spiritual Leprosy” og “Toothache”. Persona Non Grata skal nok få gang i din fredag.

Phlake & Mercedes the Virus The Illegal Download Of Your Soul

En af de helt store overraskelser denne uge kom, da Phlake løftede sløret for Mercedes the Virus‘ identitet, som fans allerede tilbage i 2018 gennemsøgte internettet efter et svar for, hvem denne mystiske sangerinde var. Men til vores alle sammens forbavselse, så kommer den feminine stemme fra en meget forvrænget udgave af den ene halvdel af duoens stemme – nemlig Mads. Det var et tilfælde, at de kom frem til den lyd, men da de først havde hørt den, kunne de ikke lægge den på hylden og nu har vi fornøjelsen af et helt album med Mads aka. Mercedes the Virus. Det er snart tre år siden duoens sidste album udkom, da de havde brug for en pause fra al successen, men nu kan vi endelig nyde et fuldt album fra hele Danmarks Phlake – og Mercedes the Virus selvfølgelig.

Resa – Dumb and Numb (EP)

Den sidste udgivelse på listen er en EP fra norske Resa, som vi har fulgt tæt her på redaktionen. I marts var hun vores Ugens Upcoming, hvor vi lærte den spirende kunstner lidt bedre at kende. Nu er hun endelig ude med Dumb and Numb, som vi allerede har hørt en del singler fra. Vi er vilde med discobaskeren “Borrowed Time“, den smukke klaverballade “Love ain’t Free” og i særdeleshed Resas egen favorit “You Need a Puppy“. EP’ens resterende sange er begge mere downtempo, men hvor “Sunday” er elektronisk gennemproduceret er “Dumb and Numb” kun en jazzguitar og Resas smukke stemme. En dejlig debut fra en alsidig kunstner.

Gå heller ikke glip af:

Atlas Castle – Titanomachy (EP)
Catnip Cloud – My Mind Inside Vacation (EP)
Glume – SPRING (EP)
Guds Pengar – Granar som flyr staden
In Memoirs – Hope, Fear & Fashion
Morning Bells – Slide Back Into Misery
Sparks – A Steady Drip, Drip, Drip
Special-K – LUnastic thirST
Thao & The Get Down Stay Down – Temple
The Pool – Big Red Moon (EP)
The William Blakes – Europa

Amanda Freisleben Lund
Amandafreisleben@bandsoftomorrow.com