Virtuelle koncertanbefalinger // Uge 19

Foto: Kwamie Liv // Hedda Rysstad

I en tid, hvor musik fra yndlingskunstnerne hovedsageligt består af streams og musikvideoer, er det dejligt med de mange virtuelle initiativer, der kan bidrage til en live-følelse. Vi giver dig vores anbefalinger til denne uges virtuelle koncerter, der kan få dig til at danse tosset rundt i stuen.

Kwamie Liv og LION BABE

Hvornår: Onsdag den 6. maj kl. 21:00
Hvor: VEGAs Instagram

New Yorker-duoen LION BABE er på en virtuel verdenstour, de kalder Around The World At Home Virtual World Tour, hvor diverse spillesteder verden over agerer værter for deres funkede koncerter. Imorgen er turen kommet til, at VEGA streamer en livekoncert med den sprudlende duo, via koncertstedets Instagram. Popkometen Kwamie Liv vil indlede showet, med sin karakteristiske vokal og moderne produktioner.

Det hele vil foregå som en Live-Instastory hos VEGA.

Brodie Sessions

Hvornår: Onsdag den 6. – torsdag den 7. maj kl. 20:00
Hvor: Brodie Sessions’ Youtube-kanal

I går bragte vi en nyhed om, at endnu en ny livestreaming-festival er blomstret op, som følge af coronakrisen. Festivalen foregår på Brodie Sessions Youtubekanal, og lineuppet er spækket med spændende navne såsom Gents, Bisse, Iceage, Ydegirl, Goss og Selma Judith. Idéen med Brodie Sessions er at skabe et fællesskab om musik, kunst og arkitektur med en række live sessions i yderst høj kvalitet. Første etape af festivalen løber af stablen allerede i morgen aften, og vil derudover foregå den 14.-15. og den 19.-20 maj.

From Scratch

Hvornår: Fredag den 8. maj kl. 22:00
Hvor: Denne Facebookbegivenhed

Vi har længe fulgt med de rockede kvinder bag From Scratch, og derfor glæder det os at se, at de denne fredag giver en livestream koncert fra Kulturkirken Jakob i Oslo. Bandet er blandt andet et af de 20 navne, vi mener, man bør holde godt øje med i 2020, og siden starten af året har den dynamiske gruppe haft travlt med at udgive ny musik, spillet en energisk koncert på by:Larm, og nu er de også hoppet med på bølgen af livesessions.

Du kan følge med i det hele på facebookbegivenheden, der er linket her.

Drive-In koncert med Peter Sommer & Tiggerne x Dopha

Hvornår: Fredag den 8. maj kl. 20:00
Hvor: P-scenen i Aarhus – se denne Facebookbegivenhed

Her har vi faktisk for første gang i lang tid en afvigelse fra de virtuelle koncerter, som ellers har domineret den danske musikscene den seneste tid. Der er nemlig kommet en ny tendens frem i det musikalske live-landskab, og det er Drive-In-koncerter. Mads Langer har allerede spillet op for en flok af 500 biler på den nyopsatte P-scene, og nu vil Peter Sommer & Tiggerne følge trop, mens den spirende popstjerne Dopha vil varme op. Scenen er blevet sat op, for at prøve kræfter med det nye koncertformat, og derved give de afskårede musikere en chance for at give deres fans en live-oplevelse, trods de modarbejdende tider vi er underlagt.

Toppen af Poppen Turbus

Hvornår: Lørdag den 9. maj kl. 20:00
Hvor: TV2 og TV2 Play

Det gennemførte familieprogram Toppen af Poppen har efterhånden rullet over skærmen i en del sæsoner, og har gæstet et væld af både veletablerede og blomstrende danske musikere. Nu lancerer programmet Toppen af Poppen Turbus, hvor tidligere deltagere vil genspille nogle af de aller største hits fra tv-showet. Husorkesteret vil blandt andet besøge Mads Langer, Kwamie Liv, Medina, Ida Corr, Rasmus Walter og Søren Huss.

Denne særudgave vises på TV2 og TV2 Play lørdag aften kl. 20:00, og der er altså pop-garanti af høj kaliber.

Laura Richter Krarup
Laurakrarup@bandsoftomorrow.com