Virtuelle koncertanbefalinger // Uge 20

Foto: Ydegirl // Josefine Seifert

I en tid, hvor musik fra yndlingskunstnerne hovedsageligt består af streams og musikvideoer, er det dejligt med de mange virtuelle initiativer, der kan bidrage til en live-følelse. Vi giver dig vores anbefalinger til denne uges virtuelle koncerter, der kan få dig til at danse tosset rundt i stuen.

Brodie Session

Hvornår: Torsdag den 14. maj – fredag den 15. maj kl. 20
Hvor:
Brodie Sessions’ Youtube-kanal

Den virtuelle livestreaming-festival Brodie Sessions med det yderst profilerede line-up blev søsat i sidste uge, med smukke sessions der forener musik og film. I denne uge fortsætter de den gode kurs med endnu flere livesessions. På torsdag kan du opleve den minimalistiske og melankolske folk-inspirerede duo Bona Fide, der bliver efterfulgt af vores alle sammens Peter Sommer. Fredag er det ingen mindre end den eksperimenterende kunstner Ydegirl der efterfulgt af popduoen Gents vil lade tonerne flyde ud gennem skærmen. Der er altså de bedste forudsætninger for en række livesessions af høj kvalitet, som du ikke vil gå glip af.

Mathilde Falch & Band med Venner

Hvornår: Torsdag den 14. maj kl. 20
Hvor:
E-livekoncert.com

Den danske musiker Mathilde Falch tager skridtet videre med onlinefestivaler. Efter at have arrangeret to gratis af slagsen, hvor danske musikere har spillet livesessions gennem Mathilde Falch’s facebookprofil, vil musikeren med en koncert åbne det første “online-venue”. Her vil der blive taget en billetpris, der skal være med til, at støtte det musikerne lever af og for. Koncerten vil blive spillet på TAP1 med aktivering af både lyd- og lysmand og produceres af Nordic Rentals. Koncerten kan altså opleves på første række hjemme fra skærmen i højeste kvalitet. Til koncerten vil Mathilde Falch og hendes band få besøg af musikerne og vennerne Signe Svendsen, Michael Falch og Michel Belli. Der er derved lagt op til en koncert med massere energi, personlige fortællinger, varme og nærvær.

Pyjama Jam: Under The Covers II

Hvornår: Fredag den 15. maj kl. 18.00-20.00
Hvor:
Happy Mag’s facebook side

Det australske musik- og kulturmagasin spiller op til hygge af højeste kaliber, når de for anden gang afholder Pyjama Jam live-sessions. Her vil blandt andre indie-popmusikeren Emerson Snowe, der for et år siden debuterede med albummet That’s Rock ‘n’ Roll, spille både originaler og covernumre, der vil få dig i den helt rette pyamas-stemning. Derudover er flere musikere som blandt andre Georgia Mulligan, Private Function, Vast Hill og mange flere på programmet. Så der er rig mulighed for at høre, hvad der rør sig på den anden side af kloden, og opdage ny musik indenfor en bred vifte af genre.

Sofar Sound

Hvornår: Onsdag den 13. maj kl. 00.00, torsdag den 14. maj kl. 21.00 og fredag den 15. maj kl. 21.00
Hvor:
Sofar Sound Listening Room

Britiske Sofar Sound, der normalt laver små musikevents på særlige locations i hele verdenen har, for stadig at kunne støtte de lokale musikere, lavet et online lytterum. Her vil vi i denne uge blive præsenteret for unikke livesessions med den soul-inspirerede R&B artist Miette Hope, der er kendt for hendes groovy tunes, prisvindende Will Dailey der med sine vintage vibes har en del på hjerte, og sidst på ugen vil Lady Sanity bringe hendes hårdslående blanding af grime, 90’er hip hop og jazzede lyd til at starte weekenden.

Karoline Mutinta Jørgensen
Karolinejorgensen@bandsoftomorrow.com