fbpx

PREMIERE: Musikkollektivet sjak.wav udgiver æstetisk musikvideo til eksperimenterende rap-ballade

Foto: Mikkel Zeeberg

Fra den københavnske undergrund vokser det aspirerende musikkollektiv sjak.wav frem. I dag har vi premiere på musikvideoen til tracket “langt liv”, der er en ode til de gode vibes.

Hvis du bevæger dig rundt i det københavnske gadelandskab, er det ikke utænkeligt, at du støder på de friske musikere, der tilsammen udgør musikkollektivet sjak.wav. Bagved deres urbane udtryk og deres skildring af den pulserende ungdom, er der et farverigt univers af nuancer, som kunstnerne inviterer os lidt længere ind i med den poetiske og æstetiske musikvideo.

Singlen, der i dag har fået en visuel side, er den mere følsomme rap-ballede “lang liv”, og ligesom at sangen viser en mere soft side af deres lydunivers, så gør musikvideoen det også. I flotte landskaber ser vi flere af de passionerede musikere indkapslet i æstetiske klip, der med lethed overbeviser os om, at det kun er de gode vibes som gruppen lever for.

Selvom videoen er overvejende poetisk i dens udtryk, så er der også et bredt og kækt smil over hele hele fjæset, og man fornemmer soleklart, at gruppen er fyldt op til randen med humor og kærlighed til hinanden og projektet.

Det er der også god grund til. Den hårdtarbejdende gruppe af artister er ved at fastslå sig som et unikt indslag på den danske musikscene med deres særpræg af sprudlende energi, pulserende beats, kreative tekster og deres lyst til bare at have sjovt sammen. Hvilket sangen “langt liv” er et klart billede på.

Nummeret stammer fra mixtapet 5UD/AF5, der landede tidligere på året. Som titlen indikerer, så består udgivelsen af fem sange, der hver har sine kvaliteter. På tallerkenen er der velsmagende skarptskåret dansk lyrik, gaderap, dybtfølte trap-ballader og moderne disco-rap. Det er en blandet pose bolsjer, hvilket også er tilfældet for musikerne i sjak.waw.

Sjak.waw består af  producere og rappere, der hver har sine egenskaber og inspirerer derved hinanden. Dette bringer den store grad af diversitetet og de eksperimenterede toner ind i projektet, der gør det spændende at følge. Vi følger i hvert fald med, og ser lige musikvideoen en gang til, som du også kan se lige her:

Tags:
Karoline Mutinta Jørgensen
Karolinejorgensen@bandsoftomorrow.com