fbpx

Ugens Upcoming: Mercedess

Foto: Benjamin Graham

Mercedess er et spændende nyt act på den danske popscene, der med kun to udgivelser i bagkataloget allerede har fået meget opmærksomhed fra resten af branchen.

Denne ugens upcoming er det unge pophåb Mercedess, der er aktuel med sin seneste single “Godess”. Den talentfulde musiker udgav sin debutsingle “Shy Gangster” i maj, men allerede inden da havde Mercedess trukket en del opmærksomhed til sig i branchen efter at have opvarmet for popprinserne fra Barselona i Store VEGA. Sommeren skulle også have været begivenhedsrig for Mercedess, der blandt andet var på plakaten for årets SPOT Festival. Dog har man heldigvis mulighed for at opleve den spændende artist live til efteråret, når hun skal varme op for Ea Kaya på Hotel Cecil den 21. november.

Vi har fanget den fremadstormende artist til et kort interview om hendes lækre elektroniske lyd, hendes fremtidige planer og meget mere, som du kan læse herunder:

Hvem er Mercedess?

– Mercedess er mig. Ærlige sange og melodier fra mit hjerte. En shy lille gangster fra Amager.

Hvordan vil du beskrive din lyd?

– Lækker, længselsfuld, legende. Personlig.

Hvordan startede du?

– Jeg startede til sangskrivning i Amager børnekulturhus, da jeg var omkring 12 år. Så der begyndte jeg at skrive rigtige sange på guitar. Jeg har altid skrevet tekster og tanker ned. Og så begyndte jeg at lave melodier og akkorder til. Så det startede nok med teksterne, men jeg har altid vidst, at jeg ville synge. Da jeg gik i gymnasiet, skrev jeg altid tekster i timerne. Og i 5c.

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver musik?

– Jeg elsker at sidde ved et klaver eller en guitar og finde på melodi og tekst. Når jeg sidder alene og ikke tænker for meget over ”slutproduktet”. Dér får jeg nok de bedste idéer. “Shy Gangster” og “Goddess” er begge sange, jeg har skrevet alene på klaver, og så senere taget med i studiet, hvor Christian Vium har produceret dem, og vi har fundet frem til en lyd sammen. Men det er meget forskelligt. Min ven Jay sender mig også tit beats, som jeg indspiller over og skriver til. Det synes jeg også er sjovt.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

– Hmmm jeg tror at det er Frank Ocean, Teitur, Lykke Li og Lorde.

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

Kanye West, Solange og Aretha Franklin. Altså på min fysiske pladespiller!
På min iPhone-pladespiller (Spotify) hører jeg meget Mereba, Celeste og IamDDB for tiden.

Hvad er du i gang med lige nu? (på musikfronten)

– Jeg er i gang med at skrive en masse sange og har sessions med forskellige folk. Og så tænker jeg hele tiden over, hvad mit næste move skal være. Jeg øver mig også i at producere. Og så er jeg ved at samle mit band juhuuuu.

Hvad er drømmen?

– At lave et album, jeg kan være mega stolt af. Og at nogen kommer til at høre det/nyde det/bruge det i deres liv. Og at jeg kan blive ved mig at have det sjovt med at lave musik. Og at jeg kan være mig selv i det. Jeg vil også gerne rejse med min musik. Lave et lille co-lab med Frank eller Tyler, The Creator.

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

– Da jeg kun har to ude lige nu, synes jeg godt at folk kan høre både “Shy Gangster” og “Goddess”. Jeg arbejder på at lave dén sang, der repræsenterer mig 100p.

Hvis din musik var en drink, hvilken ville den så være? 

– Champagne. Altid.

Tags:
Laura Richter Krarup
Laurakrarup@bandsoftomorrow.com