fbpx

Ugens Upcoming: Thea Nyboe

Foto: Helene Maj Kildelund

Denne ugens upcoming er den spirende artist Thea Nyboe, som er aktuel med sin debut-EP ‘Illusions’.

Her på redaktionen er vi vilde med danske Thea Nyboe, der med flotte musikvideoer og lækre numre som “Heroine” og “Drifting Away” har fået os helt frem på stolene. I fredags udgav hun sin debut-EP Illusions, som var på vores liste over ugens vigtigste albumudgivelser. Her får man virkelig lov til at høre den langsommelige elektroniske popsfære kaldet Thea Nyboe. I denne uge har vi fået æren at have hende som vores upcoming-artist, og vi har stillet 10 spørgsmål, så vi kan lære den seje kvinde lidt bedre at kende.

Hvem er Thea Nyboe?

– Thea Nyboe er en alternativ elektronisk popmusiker med rødder i Aarhus.

Hvordan vil du beskrive din lyd?

– Blød alternativ pop med elektroniske elementer.

Hvordan startede du?

– Jeg har altid brugt meget tid på sangskrivning ved klaveret. Det startede allerede som barn. Senere dyrkede jeg mere jazz-standarder. Jeg måtte holde en pause imellem 2014-2016, da jeg havde fået stemmeknuder. Her var der perioder, hvor jeg ikke engang kunne snakke. Jeg indarbejdede en ny sangstil og kunne udgive min første single som Thea Nyboe i 2018. Siden da har jeg arbejdet mest bag kulissen og er nu klar med min debut-EP-udgivelse, som udkom i fredags.

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver musik?

– Jeg går ofte lange ture, hvor jeg skriver noter, hver gang jeg får en god idé. Det kommer altid i bølger, hvor kreativ jeg er. Det er oftest, når jeg har haft en bestemt oplevelse følelsemæssigt, at de bedste melodier og tekster bliver skabt.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

– Jeg var meget inspireret af Kwamie Liv, da jeg begyndte at producere musik som Thea Nyboe. Bon Iver, James Blake og Robyn har også haft indflydelse på, hvordan produktionerne er blevet. Lana Del Rey har desuden inspireret mig sangteknisk. Jeg har før i tiden brugt meget energi på at vise hvor bredt mit vokalregister var. Nu vil jeg hellere fortælle historier end at vise vokalteknik.

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

– Air – Moon Safari

Hvad er du i gang med lige nu? (på musikfronten)

– Jeg har lige udgivet min debut-EP Illusions i fredags! Nu er jeg i gang med at skrive ny musik og jeg har nogle video-projekter hen over sommeren.

Hvad er drømmen?

– Det kommer nok an på hvilken dag, man spørger mig. Oftest er det at leve af musikken. Andre gange er det at bo på landet med fritgående høns og med kartofler i haven. Måske jeg ender med at kunne begge dele.

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

– “You Consume Me”. EP’en sidste nummer. En stor kærlighedsballade, hvor jeg folder mig ud på en anden måde, end mine andre numre. Det er desuden min første udgivelse nogensinde som solo-producer. Resten af EP’en er produceret i samarbejde med Darius Kinderis.

Hvis din musik var en drink, hvilken ville den så være? 

– Jeg forstiller mig en lyserød drink, men ikke alt for sød. Måske en af dem med tranebærjuice.

Tags:
Amanda Freisleben Lund
Amandafreisleben@bandsoftomorrow.com