fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 23

Foto: Morten Skalstad

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til en festlig weekend såvel som en hyggelig dag på sofaen. Om du er til storslået moderne pop, surprisealbums eller fortællende poppet hiphop, vil der forhåbentligt være noget at hente i vores anbefalinger.

ATUSJI – Soapbox, Vol. 2

Soapbox vol. 2 er danske ATUSJI’s debutalbum og opfølger på EP’en Soapbox vol. 1. Selv siger han at »Man kan se pladen som et lyd-pendant til 10 sider i en 2019-dagbog«, hvor der både bliver sunget om alt fra giftige forhold til dårlige venskaber på både dansk, engelsk og japansk. Vi har allerede fået et par smagsprøver fra albummet, nemlig singlerne ”Pets” og ”Fake Wishes”, som nippede til vores nysgerrighed. I samme omgang annoncerede ATUSJI et samarbejde med duoen Jijikusanda, som blandt andet synger med på det mere rytmiske nummer “Særligt Sensitivt”, som er et af de mere klassiske popnumre på albummet, der ellers spænder på tværs af mange genre og udtryk. Et dejligt album til en eftertænksom weekend.

Emilie Nicolas – Let Her Breathe

Den norske prisvindende sanger og sangskriver Emilie Nicolas er ude med sit tredje album Let Her Breathe, som lige præcis gør dette, nemlig får en til at trække vejret. Med svejende numre som ”Tsunami” og de dansable som ”Who’s Gonna Love You” får det rolige udtryk en mere rytmisk underlægning, der gør pladen helt perfekt til alle weekendens situationer. Det er en plade med enorm musikalitet, og en fantastisk vokalpræstation, og vi kan godt forstå, at hun blev årets pop-artist til den Norske Grammy-uddeling. Selv siger hun, at albummet viser en ny side af hende. Så gå på opdagelse og få en fornemmelse af alle Emilie Nicolas’ facetter.

Okay Kaya – Surviving is The New Living

Det kom som et lyn fra en klar himmel, da Okay Kaya i mandags udgav albummet Surviving is The New Living. Endnu en dygtig nordmand på listen er ude med sit tredje album, som blev skrevet under lockdown med vennen Nature Boy. Egentlig skulle Okay Kaya have været på Europatourné med albummet Watch This Liquid Pour Itself, der udkom tidligere på året. Men da alt blev aflyst på grund af Covid-19, blev det i stedet til et overraskelsesalbum – og hvilken overraskelse. 11 numre blev det til, hvor det elektroniske og akustiske møder hinanden under Okay Kayas mørke vokalklang. Et spændende album til en spændende weekend.

Thea Nyboe – Illusions (EP)

Listens første EP tilhører danske Thea Nyboe, som tidligere har forkælet os med smukke musikvideoer til singlerne ”Heroine” og ”Drifting Away”. Nu er den 26-årige sanger og sangskriver ude med debut-EP’en Illusions, der indeholder de tre nye numre ”I Want You”, ”Deep Water” og ”You Consume Me”, som alle handler om illusionen om ’den store kærlighed’. Ud over disse numre skulle der rigtig have været et nummer, der hedder ”Illusions” på EP’en, men på grund af et computercrash forsvandt nummeret, og derfor er titlen også en lille hyldest til det forsvundne nummer. Thea Nyboe har selv stået for det meste på EP’en, som er en dejlig debut for den dygtige kunstner.

Vaarin – Bitter Taste Of Goodbye (EP)

Det er noget af en uge for de talentfulde norske kvinder. Endnu en på listen er 23-årige Vaarin, som i dag er ude med sin debut-EP Bitter Taste Of Goodbye. En af listens mest gåsehudsfremkaldende albums indeholder ikke andet end fire numre – men hvilke fire! Sangene er blevet skrevet i løbet af de sidste to år, på hendes mange ture til den smukke by Bergen. Med en Kate Bush-lydende vokal går det storslåede og teatralske hånd i hånd med en moderne hit-kvalitet. Denne weekend skulle jo desværre stå på regn, men det er en velkommen undskyldning til at høre Bitter Taste Of Goodbye igen og igen.

Gå heller ikke glip af:

Brigid Mae Power – Head Above The Water
Bruno Major – To Let A Good Thing Die
Fatima Revne – Kan Du Bli Her Til I Morgen? (EP)
Hanfidel – Hanfidel (EP)
Muzz – Muzz
pose – POSE
Rolling Blackouts Coastal Fever – Sideways to New Italy
To Absent Friends – Smoke (EP)

Amanda Freisleben Lund
Amandafreisleben@bandsoftomorrow.com