fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 26

Foto: Andrea Valle // Ryan Powell 

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til en festlig weekend såvel som en hyggelig dag på sofaen. Om du er til elektroniske klubbeats, groovy R&B, grime eller bare klassisk rock, vil der forhåbentligt være noget at hente i vores anbefalinger.

박혜진 Park Hye Jin – How can I (EP)

Her har vi at gøre med en af de mest spændende artister på den internationale elektroniske musikscene i 2020. 박 혜진 Park Hye Jin har fuldt fortjent den hype, hun har omkring sig ude i verden, men desværre har Danmark ikke givet hende helt den samme opmærksomhed endnu. Det kan dog være at den nye EP ændrer på det – for sikke et værk! På de blot seks numre når man gennem alt fra tilbagelænede vokale præstationer, der emmer af ulykkelig kærlighed til mørke og hårdtslående technobeats, der er lige til en mørk klub. Der er massere af musikalsk mod at spore hos den selvsikre koreaner. Vi havde set frem til et brag af en fest, når Park Hye Jin skulle have indtaget årets Distortion Festival, men det må blive en revance næste år.

Andrea Valle – Lovergirl (EP)

Det lå nærmest i kortene at Andrea Valle ville gå musikkens vej. Med en naturlig indgangsvinkel i kirkesangen, er hendes musiske talent blot vokset og vokset. Senest udgav hun singlen “Wild”, der blev en stærk forløber for EP’en, der netop er landet. Der er fokus på de helt lækre og groovy R&B-vibes på den syv numre lange EP, og Andrea Valles vokalpræstation sidder i skabet på hvert eneste track. Den Philly-bosatte musiker trækker stor inspiration fra neo-soul genren og R&B, samt artister som Erykah Badu og Ella Fitzgerald, og de store følelser slår igennem på sangene, men dog også med god plads til bløde og afslappede beats. Så om man er til ærlig lyrik eller bare leder efter en sang til sin sommerplayliste kan man finde begge dele på denne EP.

HAIM – Women In Music Pt. III

Altid seje HAIM er ude med et stemningsfuldt album på 16 numre, hvor de folkede toner der kendetegner dem stadig har plads. Men der er også en ny mere rå lyd over de ellers krystalklare vokaler, og det klæder bandet virkelig godt. Derudover holder de fast i den klassisk rockede lyd, som giver numrene et nostalgisk udtryk. HAIM skulle i år have medbragt det nye album på Roskilde Festival, og vi havde set frem til et gensyn med det dynamiske band, der er kendt for deres utrættelige energi og kraftfulde livevokaler – det må forhåbentlig blive udsat til næste sommer. Indtil da hører vi i hvert fald det nye album på repeat.

KÅ – Dum Flex

Efter en selvrealiserende rejse til Indien, hvor den unge musiker blandt andet udforskede sine rødder, har den talentfulde dansk-indiske rapper fundet ny spændende inspiration til sin musik. De østlige rødder har også fundet vej ind i musikken, særligt på intronummeret “Endnu En”, men det er blot en ud af mange associationer, der er at spore i KÅs sprøde album Dum Flex. Man hører tydeligt inspirationen fra blandt andet Englands grime og USAs trap, og kombinationen giver KÅ et helt unikt udtryk, samt et særegnet spot på den danske musikscene. Rapperen har på albummet fået fint besøg af vennerne Emil Kruse, Pind og Tobias Rasim, har prydet både produktion og lyrik, og det gør kun genrediversiteten endnu bredere. Vi anbefaler varmt en rejse gennem KÅs skønne album, der er fuld af sommerenergi.

Rangleklods – All About U (EP)

I midten af maj måned vendte Esben Nørskov Andersen tilbage til sit soloprojekt Rangleklods efter fem år, hvor han har arbejdet på andre musikalske projekter. Det var med singlen “Never Lie”, at Rangleklods genopstod, og det skrev vi lidt om her. Nu er Esben klar med en ny EP under Rangleklods, hvor han har givet helt efter for instinkterne. I mødet mellem mørke klubbeats og sommerlige pop-vibes finder man All About U, der er et elektronisk mesterværk. Der har været plads til at eksperimentere med forskellige samples og melodier til langt ud på natten, og det har gjort udspillet til en personlig og autentisk oplevelse for lytteren såvel som skaberen. Esben siger derudover selv: »Rangleklods er på ingen måde bare tilbage i 2020, men er kommet for at blive.« Så vi ser frem til, at høre meget mere fra det spændende projekt i den nærmeste fremtid.

Gå heller ikke glip af:

Arca – KiCk i
Berg – Kejserkvinde
Braids – Shadow Offering
Croquis – No Longer, Not Yet
Feng Suave – Warping Youth (EP)
Gameboy_98 – Flade Sko Ingen Aftryk
kemo brane – bible studies pt. 1 (EP)
Khruangbin – Mordechai
Milq – tired.
Oh Wonder – Home Tapes (EP)
Raleigh Richie – Andy
Sharon Stone – Bless This Space (EP)
The Lagoons – Midnight Afternoon
UMI – Introspection (EP)

Laura Richter Krarup
Laurakrarup@bandsoftomorrow.com