Virtuelle Koncertanbefalinger // Uge 25

Foto: IAMJJ // PR

I en tid, hvor musik fra yndlingskunstnerne hovedsageligt består af streams og musikvideoer, er det dejligt med de mange virtuelle og alternative initiativer, der kan bidrage til en live-følelse. Vi giver dig vores anbefalinger til denne uges virtuelle og alternative koncerter, der kan få dig til at danse tosset rundt i stuen.

Figgy Baby – Sofar Sounds

Hvor: På Sofar Sounds’ hjemmeside
Hvornår: Tirsdag den 16. juni kl. 21.00

Vi er snart ved at være godt trænet i de mange online koncerter og livesessions, der er blevet streamet den sidste tid. Men ikke desto mindre er der stadig meget at komme efter på de mange online platforme, der er blomstret op og har fået et boost under pandemien. En af dem er Sofar Sounds, der har stået for, og stadig står for, at brede musikken ud til hele verden, både før og under coronakrisen. I aften vil du kunne tune ind på Sofar Sounds og opleve ingen mindre end L.A. queer rapperen, Figgy Baby. Med sine tilbagelænede beats som bagtæppe spytter han stærke tekster, der gør op med forståelsen af køn og maskulinitet. Med de vigtige budskaber på hjerte er kunstneren også kendt for sine energiske koncerter, hvilket bliver spændende at opleve gennem skærmen i aften.

IAMJJ – De Grimmeste Aftner

Har du brug for et festival-fix, så er der i den grad noget at komme efter til De Grimmeste Aftener på Grimhøjgaarden i Brabrand. Ud af festivalen GrimFest springer koncert-konceptet De Grimmeste Aftener, der som de første i 2020 kan invitere til koncerter under åben himmel. På fredag den 19. juni vil den danske singer/songwriter IAMJJ give koncert.

IAMJJ bringer fængende melodier og en inderlig og dyb vokal, der trods musikerens unge alder, giver stærke associationer til en gammel tilrøget bar i det amerikanske syd, hvor livsklogheden hersker. Men sin genrebrydende lyd, melankolske tekster og mange metaforer, males der intense og kontrastfyldte lydlandskaber. Og netop kontrasterne har sit tag i musikeren, for som IAMJJ selv sagde, da vi lærte ham bedre at kende med ti hurtige spørgsmål, så har vekslingen mellem det at være helt oppe nogle dage og andre dage helt nede, en unægtelig indflydelse hans musik, og hvordan lytteren oplever den.
Sidste fredag den 12. juni blev rækken af koncertaftener på plænen tæt på Aarhus skudt i gang af Allan Olsen med sin guitar, der spillede og snakkede festivalstemningen ind i sommeraftenen. Dermed er der blevet sat gang i den række hyggelige havefester, der vil forløbe hen over sommeren. 

Kvelertak

Hvor: Vierlive’s hjemmeside
Hvornår:
lørdag 20. Juni, kl 21:00

Det ikoniske rock/metal band Kvelertak har siden deres debut cementeret sig som et vigtigt navn på den internationale rock- og metalscene. I april i år kunne fans verdenen over tune ind på bandets brag af en online-koncert. Nu vil nordmændene gentage succesen og spille op til luftguitar og vind i håret hjemme i stuen, når de på lørdag går live. Koncerten er i forbindelse med konceptet “Live From Amper Tone Studio”, og bliver præsenteret af den norske livestreamings platform “Vierlive”.

Bandet er aktuelle med albummet Splid, der ramte gaden tidligere på året. Albummet er bandets angreb mod en verden i splid og markerer et nyt kapitel for bandet. Vi var heldige at få os en snak med bandet om udgivelsen, hvor vi lærte Kvelertak meget bedre at kende. Vi glæder os til at se, hvad de norske rock-kanoner har med sig i ærmet på lørdag.

Leena – Sofar Sounds

Hvor: På Sofar Sounds hjemmeside
Hvornår: Søndag den 21. juni kl. 21.00

En anden online-koncert fra Sofar Sound som vi vil anbefale at give et online-besøg er live sessionen med ungarske Leena. Med sin eksperimenterende og elektroniske soul/R&B vil der uden tvivl være rig mulighed for at få stuen derhjemme til at flyde over af lækre gyldne toner og dermed afslutte ugen med manér. Vokalen er sikker og blød, og temaerne kredser sig om de dybe kærlighed følelser. Tilbage i 2018 spillede musikeren hendes sang “Right Sight”, til et intim Sofar Sound set-up. Du kan her få en smagsprøve på, hvad vi har i vente søndag aften:

Karoline Mutinta Jørgensen
Karolinejorgensen@bandsoftomorrow.com