fbpx

Australske Lime Cordiale om nyt album: Nu tør vi skubbe grænser

Foto: Jack Shepherd

De er signet på Post Malones pladeselskab, og 2020 så ud til at blive et kæmpe live-år for den australske duo Lime Cordiale, hvilket blandt andet skulle have bragt dem forbi København for første gang. Men så kom Corona. Selvom det selvfølgelig har stukket en kæp i hjulet, så afholder det dem ikke fra at udgive et nyt album, som du kan blive klogere på her.

»Vi har fundet os selv… Og nu prøver vi at glemme det lidt igen,« fortæller Oli Leimbach, som sammen med sin bror Louis udgør kernen i Lime Cordiale. Brødrene startede bandet i 2009, og i løbet af de første år udgav de både singler og EP’er. Det var dog først i efteråret 2017, at der kom et debutalbum, Permanent Vacation, og det er de nu klar til at følge op på med 14 Steps to a Better You.

Det har altid været en udfordring for os at finde ’vores lyd’, men det er helt anderledes nu. Tidligere ville vi have nogle sange, og så skulle vi få dem til at lyde som os. Men nu er det helt omvendt. Vi skriver sange, og så prøver vi virkelig at dyrke det uventede, forklarer Oli. Så folk måske tror, at de skal høre noget ’lige ud af landevejen’-indierock, men så tager det pludselig en drejning.

Duoens referencer tæller navne som The Beatles, The Beach Boys, The Strokes og The Growlers, og ifølge Oli er lyden nu endnu mere ’Beatlesque’ end tidligere. Og så tager 14 Steps to a Better You lidt pis på hele ’selvhjælpskulturen’. »Vi er selvhjælpsguruer, lyt til os, så er der ikke noget, der kan gå galt,« griner Oli og fortsætter. 

– Der er så meget hykleri i vores samfund – så mange, der siger én ting og så gør noget andet. Vi er også hykleriske selv. Vi har ikke lyst til at fortælle nogen, hvad de skal gøre – alle har friheden til selv at vælge. Men samtidig handler alle vores sange om, hvad vi kan og ikke kan lide.

Debutalbummet Permanent Vacation handlede om bandets oplevelser med at være ung i Sydney, og budskabet var, at man skulle være sig selv og ikke bukke under for andres meninger og forventninger.

Som musiker bliver man tit spurgt om, hvornår man skal have et rigtigt job, forklarer Oli. Men man skal gøre sin egen ting, lige meget hvad andre siger. På den nye plade er det lidt mere ”Gør hvad du vil, men få det til at tælle. Det værste, du kan gøre, er at gøre ingenting. Og lad være med at være et røvhul.

Fuldt fokus

Permanent Vacation blev produceret af Dave Hammer (Washington, Thundamentals, Born Lion), og det samarbejde er fortsat på det nye album. Drengene arbejder bedst, når de er væk hjemmefra, så i to uger slog de sig ned på en gård væk fra Sydney for at kunne fokusere fuldt ud på pladen.

»Louis og jeg indspiller meget selv, og så hiver vi de andre ind til de ting, som vi ikke selv kan. Trækbasun, trommer, de der lækre klaverstykker som er over vores evner,« griner han. Med ’de andre’ mener han de musikere, som også udgør deres liveband: James Jennings (trommer), Felix Bornholdt (keys) og Nick Polovineo (trækbasun, guitar).

Det har aldrig været nemmere og sjovere at indspille. I stedet for at finde en lyd og så spørge andre, om det er ’rigtigt’, så finder vi, hvad vi kan lide og skubber til grænserne. Da vi var oppe på gården, satte vi to studier op, så vi virkelig kunne give alt, hvad vi havde, og det var fedt. For eksempel. kunne Louis indspille bas, mens jeg var i gang med guitar, eller Nick og jeg kunne lave horn og trækbasun, mens Louis og Felix indspillede keys og synth. Vores producer Dave var også med, og man kan faktisk også høre lyde fra gården.

Vokalerne er hovedsageligt indspillet i Sydney, og derudover har drengene været på jagt efter lyde alle mulige steder. »Hvis vi for eksempel var på jagt efter nogle funky keyboard-lyde, så ville vi finde ud af, hvem der havde udstyret til det og så tage derhen. Det har været fedt at være mobile i processen i stedet for bare at være i ét studie.«

Seks af de 14 numre på pladen er allerede udgivet som singler, og tre af dem røg på radiostationen Triple J’s Hottest 100 2019 (en top-100 hvor lytterne stemmerne på deres favoritnumre fra det forgangne år) i januar måned: ”Robbery” (nr. 7), ”Innappropriate Behaviour” (nr. 13) og ”Money” (nr. 32). Drengenes cover af Divinyls’ ”I Touch Myself” røg desuden ind som nr. 17.  

Så der er noget, der tyder på, at de har ramt rigtigt med det nye album. Og der er da heller ikke ’den svære to’er’-nerve at spore hos Oli: »Vi glæder os bare til, at pladen kommer ud, så vi kan spille numrene live. Og så vi kan udgive én til snart.«

Mates med Malone

Da debutpladen kom på gaden i 2017, var Sydney-drengene allerede kendte for deres koncerter, men populariteten er kun vokset siden da, og de har spillet flere turnéer i både hjemlandet, USA og Europa. Det var da også deres groovy, tossede, energiske liveshow, der overbeviste Post Malone og hans manager Dre London om, at Lime Cordiale var mere end værd at holde øje med. Det resulterede i en co-management og label deal mellem duoens daværende pladeselskab Chugg Music og London og Malones London Cowboys, således at de nu er repræsenteret af begge selskaber.

Den aftale har også sat yderligere skub i tingene på den internationale livefront, og 2020 skulle have været et rigtig stort år med turnéer i både USA (blandt SXSW), Europa og hjemlandet (inkl. Splendour in the Grass). Men så kom Corona. Selvom bandet selvfølgelig helst ville have holdt fast i planerne, så har det egentlig også været okay med en lille pause.

Vi var lidt nervøse for, om vi ville knække nakken med et så tætpakket program. Så på den måde har det været okay med lidt luft. Vi har aldrig været så meget hjemme før. Men nu er vi også ved at blive lidt rastløse. Selvom vi har lavet virkelig meget i forbindelse med at skulle udgive det her album, så føles det også mærkeligt uproduktivt. Så det bliver fedt at kunne komme godt i gang, fortæller Oli.Der er så småt gang i alternative koncertformater i Australien, men det er ikke til at sige helt præcist, hvad resten af året kommer til at byde på. Dele af Europa-turnéen, som også skulle have bragt dem forbi Hotel Cecil d. 29. maj, er rykket til slutningen af året, men som det ser ud lige nu, er København ikke genbooket i denne omgang. Og alt er selvfølgelig med forbehold for, at der kan ske ændringer med meget kort varsel. Én ting er dog sikkert: 14 Steps to a Better You er på gaden d. 10. juli. Og så er der rygter om et kommende musikalsk samarbejde med Post Malone – hvis du ikke allerede var overbevist om, at de her drenge er værd at tjekke ud!

Lyt til det nye album nedenfor.

Tanja Brinks Toubro
tanjabtoubro@gmail.com