fbpx

Til fans af Anderson .Paak: tre bud på dit nye musikalske crush

Foto: Phony Ppl // Jabari Jacobs

I nutidens musikalske jungle kan vi som vanemennesker godt være tilbøjelig til at holde os til de acts, vi allerede kender og har været fan af længe. Men frygt ej! Vi har gjort din opdagelsesrejse lidt mere overskuelig og samlet tre bud på dit nye musikalske crush – skræddersyet til dig der ikke kan få nok af Anderson .Paak.

Anderson .Paak er efterhånden et ret etableret navn på den internationale musikscene. Han har spillet på Roskilde Festival flere gange samt i Royal Arena (en koncert, anmelder kastede hele 4,5 ud af 5 stjerner efter), hvoraf der ikke hersker nogen tvivl om hans stjernestatus i Danmark. Hans samarbejder tæller Dr. Dre, Kendrick Lamar og Justin Timberlake for blot at nævne nogle få. Hans musikalske stil er præget af opvæksten i Californien med noter af den tunge og laid back westcoast sound. Han har fire soloalbums i sit navn og vandt i år en GRAMMY for sit album Ventura. Derfor har vi samlet en håndfuld artister, der ligesom Anderson .Paak oser af LA-vibes, bastunge beats og soul’et hiphop.

Innanet James (US)

Inspireret af Anderson .Paak leverer Innanet James soulede og funkbetonede rapmomenter, som oser af positivitet og perfektion. I sin musik kombinerer Innanet James både funk, hiphop og soul – og han gør det exceptionelt godt! Vokalen er hårdere og mere artikuleret, end hvad man forbinder med funky rap, men det fungerer. Særligt på sin debut-EP Qubec Place viser Innanet James en alsidighed og patchwork-agtig måde at kombinere de forskellige genrekonventioner på.

Topaz Jones (US)

Opvokset med en funk-spillende far og et hjemmestudie var der fra barnsben lagt op til en musikkarriere for Topaz Jones. Hans lyd er kraftigt influeret af funk, soul og R&B. Flowet er mere groovy end gennemsnittet, og vokalen er dyb og afrundet. Tracket “Tropicana” har pt. 10,4 millioner afspilninger på Spotify, og det forstår vi godt. Hans debutalbum Arcade bæger præg af hans opvækst, og er en eksplosion af bas, trommer og funky elektroniske finurligheder. Giv Topaz Jones et lyt nedenfor.

Phony Ppl (US)

Phony Ppl, oprindeligt fra Brooklyn, er noget så fantastisk som et hiphoporkester. Deres musikalske kundskaber strækker sig fra jazz til hiphop, soul, reggae og R&B. Alle fem medlemmer har spillet musik fra barnsben, og etablerede artister så som Tyler, The Creator og Childish Gambino har tilsluttet sig deres fanbase. Phony Ppl har to studioalbums i ryggen og har tidligere i år udgivet singlen “Fkn Around” i samarbejde med Megan Thee Stallion. De både rapper og synger, og lagt oveni deres groovy tilgang til musikken, er der i den grad paralleller at drage til Anderson .Paak. Særligt .Paaks stil på albummet Malibu minder meget om Phony Ppls lydunivers.

Camilla Alexandra Barton
camillabarton@bandsoftomorrow.com