fbpx

Ugens Upcoming: Yaeger

Foto: PR

Ugens upcoming er det spændende og spirende stortalent fra Stockholm – Yaeger. Hun er fuld af karisma og er ikke til at stoppe. Der er ingen tvivl om hendes passion for at underholde og komme til tops- læs med.

Det svenske upcoming navn Yaeger, udsendte den 14. juli sin nye single “Catch Me If You Can”. Singlen omhandler det at turde drømme stort, hvilket afspejler, hvem hun er som kunstner, rigtig godt. For Yaeger vil nå til stjernerne. Hun finder sin musikalske inspiration fra blandt andet hiphop og R&B, og har endda været “Best new pop” på BBC Radio 1, og vi har endda haft hende med på vores Nordiske Hits- spilleliste. Hun er en super sej tøs med ben i næsen, der ved hvad hun vil, og vi har været så heldige at dykke mere ned i, hvem dette nye kæmpetalent er i vores interview med hende, som ugens upcoming.

Hvem er Yaeger?

– 22 år, født og opvokset i Stockholms skærgård (Archipelago), kunstner og sangskriver. Make way!!

Hvordan vil du beskrive din lyd?

– Pop/Electronic/R&B/Lofi

Hvordan startede du?

– Soundcloud 🙂 Jeg havde en ven som producerede, og han spurgte om jeg ville lave noget musik med ham. Så vi havde nogle sangskrivnings-sessions (mine aller første sessions), og lavede et track som vi besluttede os for at udgive. Min kusine tog nogle pressebilleder af mig i hendes kælder, vi besluttede at bruge mit efternavn, og udgav nummeret. Det hele skete derfra.

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver musik?

– Det er forskelligt for hver gang, men jeg har som regel et hook eller et emne, som jeg har skrevet ned når jeg starter en sangskrivnings-sessionen. Min telefon er fyldt med noter og tekster, fra når jeg er ude at gøre ting og føler mig inspireret, eller bare af mig selv der synger. Jeg synger HELE tiden, hvilket jeg tit optager på min telefon. Masser af ideer til sange egentlig. Så når jeg er igang med en session ved jeg, at jeg har en masse ideer at vælge imellem, eller hele vers jeg vil prøve af. Når jeg er sammen med en producer, afhænger resultatet af sangen normalt af, hvilket humør jeg er i. Det påvirker alt – percussion, synth, bass, etc. Jeg bruger meget tid på at finpudse tekster, instrumenter og harmonier for at få den nøjagtige stemning, som jeg har lyst til at fange. Og så VUPTI, vi har en sang 🙂

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

– Så svært at sige!!! I begyndelsen af min sangskrivning var det meget Indie Rock/Pop bands, som The Zutons, The Shins, Foo Fighters, The Sounds, etc. Så blev det svensk pop generelt. Senere ramte R&B mig hååååårdt, og artister som Jhené Aiko, Miguel, og Kehlani påvirkede mig meget. Jeg vil sige, at det er en hellig blanding! Og jeg vil gerne beholde det på den måde.

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

– En masse instrumentalt, som Tourist, Duskus. Ellers befinder jeg mig i en kæmpe pop vibe lige nu!!! Elsker det. Du kan lytte til min playliste “My Favs”, hvor jeg har samlet alle mine yndlings numre, som jeg hører på repeat.

Hvad er du i gang med lige nu? (på musikfronten)

– Færdiggøre ting til fremtidige udgivelser, og skriver ny musik!!! Mit team udvides, så vi prøver at finde ud af tingene og planlægger, planlægger, planlægger… 😉

Hvad er drømmen?

– Lige nu.. SPILLE LIVE. Savner det så meget. Min store drøm er at arbejde med de bedste af de bedste, og lave FED musik. Spille STORE koncerter, fuldt band bag mig, store visuals – et kraftfuldt show. Jeg vil gerne turnere en masse og blive helt suget ind i tour livet, og bare være helt nedsunket i det. Være omringet af folk som har drømt om de samme ting, og som nu lever den drøm. Underholde mennesker for livet.

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

– Jeg tror, det ville være min anden nogensinde frigivne sang (2017) “ocean”. Den lagde et slags grundlag for min musikalske stil. Folk sender mig stadig masser af kærlighed for “ocean”, og siger at det er deres all time favorit. Og jeg er enig med dem, jeg synes den er speciel!! Der er noget naivt over den, og jeg føler mig meget stolt over den, når jeg kigger tilbage.

Hvis din musik var en drink, hvilken ville den så være?

-Whiskey Sours? Måske?? Haha. Sødt med et stik

Tags:
Liva Duus Thorlacius
Livaduus@bandsoftomorrow.com