fbpx

14 navne vi glæder os til at opleve på Reeperbahn Festival 2020

Foto: People Club // Nhi Tran Thi Th

Det var nok de færreste, som havde turde håbe på, at den tyske branchefestival i år ville blive en realitet. Det er derfor en meget lettet redaktion, der lige rundt om hjørnet kan tage turen til Hamborg og få en anderledes, men tiltrængt festivaloplevelse. 

Selvom Reeperbahn Festival i år ikke bliver, som vi kender den – ja faktisk rimelig langt fra – er det nu engang bedre end ingenting. Konferenceprogrammet, som sædvanligvis fylder en del til disse branchefestivaler, bliver afholdt digitalt, og flere artister, som oprindeligt skulle have spillet på årets festival, men som er forhindret grundet eksempelvis indrejseforbud, kan i stedet opleves til live stream koncerter. ‘On-site-programmet’ er dog heldigvis stadig spækket med et væld af koncerter fra spirende artister, og især muligheden for at gå på opdagelse i det tyske musiklandskab er stor. 

Hvert år vælger Reeperbahn Festival et land, som vil være i fokus det pågældende år, og i år er dette Danmark. Reeperbahn Festival skrev ved annonceringen følgende: »Timingen er perfekt, idet Danmark boomer med talent.« Men så meldte Corona sin ankomst, og timingen var pludselig ikke så perfekt mere… Heldigvis bliver der stadig mulighed for at fremvise bare en brøkdel af, hvad Danmark har at byde på, når artister som Drew, Baby in Vain, Calby og Nicklas Sahl indtager hver deres scene på årets Reeperbahn Festival. Disse navne glæder vi os selvfølgelig til at opleve på tysk jord, men nedenfor kan du læse, hvilke udenlandske navne vi særligt ser frem til at opleve live. Enkelte af koncerterne kan du faktisk være med til hjemme fra stuen – uanset hvor i verden du befinder dig. Det kan du læse mere om her.

BLOND (DE) 

Hvornår: Lørdag den 19. september klokken 14:30 
Hvor: Festival Village Stage

De tre gruppemedlemmer i BLOND har kendt hinanden længe, hvilket fornemmes i musikken. De er ikke bange for at dyrke det sarkastiske og bryde grænser. De leger med ideen om, at blond er lig med dum og med genrer såsom punk, pop, kor, og hiphop. Der er næsten ikke noget, de ikke tør begive sig ud i. Det tyske band er altid klar på at give den gas på en scene, og Reeperbahn Festival bliver ingen undtagelse.

Die Arbeit (DE) 

Hvornår: Onsdag den 16. september klokken 21:45 / Torsdag den 17. september klokken 19:00
Hvor: Nochtspeicher / Molotow, backyard

Gennem musikken dykker det tyske band Die Arbeit ned i essensen af en mørk tid og er med deres rebelske attitude ikke bange for at være politiske. Ægte tysk mentalitet. Det er melodisk post/punk med noget på hjerte, og så synger de udelukkende på deres modersmål, hvilket måske kan virke afskrækkende for de, der ikke taler sproget. Men vi er nu altså ret vilde med det. Senest har de udgivet albummet Material, der blandt andet rummer det fængende “Könige im Nichts”. 

Dillon (DE)

Hvornår: Fredag den 18. september klokken 22:15 / Lørdag den 19. september klokken 18:30
Hvor:
Gruenspan / St. Michaelis Kirche

Den berlinske Dillon er selvlært pianist og sangerinde og blander pop med mørk ambient house – og til tider en knivspids techno, som tager lytteren med ind i et surrealistisk og sentimentalt univers. Hun balancerer mellem at forelske sig og falde fra hinanden samt tanker fra sin egen mentale verden – og gennem sin musikalske/artistiske proces, har hun fået meget ros. Vi glæder os til at se, hvad hun har at byde på i et anderledes live-format.

Douniah (DE)

Hvonår: Onsdag den 16. september klokken 22:30
Hvor: Bahnhof Pauli 

Douniah skaber soundtracket til din rooftop-fest i form af sine fine 90’er-inspirerede soul-toner, som hun formår at gøre til sin egen nutidige lyd. Hun er æstetisk, og hendes vokal kan gøre enhver forelsket. Hun er et af de få soul-stjerneskud, der er at finde fra Berlin lige nu, og vi synes, hun er mega sej.

Jan Verstraeten (BE)

Hvornår: Fredag den 18. september klokken 19:30 / Lørdag den 19. september klokken 22:00
Hvor: Imperial Theater / St. Pauli-Kirche 

Jan Verstraeten bringer uventede tanker til live i sin musik. Han komponerer drømmende lydbilleder med sin bløde vokal og stemningsfyldte stryger-arrangementer, som ligger smukt og blødt i ørene. Gennem sin musik giver han livets små glæder stor værdi. Der bliver kælet for detaljen, hvilket får lytteren til at spidse ører en ekstra gang. Musikken er meget rørende og kunstnerisk, og vi glæder os til at opleve den live. 

Jettes (DE) 

Hvornår: Onsdag den 16. september klokken 22:00 / Fredag den 18. september klokken 15:45 
Hvor: Molotow, Backyard / Spielbude XL 

Et musikalsk langdistance forhold, der dyrkede en fælles kærlighed til retro- rock, blev pludselig til virkelighed, da de to venner, der i dag udgør Jettes, mødtes i Berlin, og sød musik opstod på Laura Lees sofa. De skriver nu grungy garage rock med tekster, der handler om teenagekærlighed. I fokus er en spontan guitarlyd, som giver gåsehud og en hungren efter mere. 

Jinka (RO/DE) 

Hvornår: Onsdag den 16.september klokken 18:45 / Torsdag den 17.september klokken 19:30 (LIVESTREAMES)
Hvor: Nochtspeicher / Knust

Seje Jinka har sine rødder i Rumænien men har nu base i Berlin. Hun har en ægte urban-lyd og hendes debutalbum “No Anything Else” er rendyrket cyber glitter-pop i ægte Charli XCX-stil. Vi glæder os til at opleve en koncert med masser af kvindelig empowerment, som vi allerede har fået en forsmag på, på “QT3.14” fra artistens nyligt udgivne debutalbum. 

KOKO (UK) 

Hvornår: Onsdag den 16. september klokken 14:30 (LIVESTREAMES) / Onsdags den 16. september klokken 19:30
Hvor: Festival Village / Uebel & gefärlich

KOKO, som kommer fra Bristol i England, er boy band-lyd tilført klub beats og god energi. Det kan sammenlignes med, hvis NSYNC tog på techno-klub. De laver musik til folket og ikke til anmelderne og håber på at kunne bringe en ægte privatfest-vibe med deres musik. Det kan kun blive en spændende oplevelse, når de tre fyre indtager Reeperbahn Festival.

Máni Orrason (IS/ES)

Hvornår: Fredag den 18. september klokken 19:00.
Hvor: Uebel & Gefärlich

Máni Orrason er opvokset i Island men bor nu i Spanien, når han ikke turnerer rundt i Europa. I hjemlandet Island har folk kendt til hans navn, siden den første single udkom og resulterede i, at artisten vandt prisen som årets ‘newcover’ til Icelandic Listeners Awards. Han laver energifuld pop, og det er spændende, hvad denne unge artists fremtid skal bringe. Vi hepper!

Negroman (DE)

Hvornår: Fredag den 18. september klokken 16:30 / Lørdag den 19. september klokken 19:30.
Hvor: Festival Village / Mojo Club

Den tyske rapper Negroman blander det personlige med det politiske og rapper om emner som sen-kapitalismes absurditeter, kvindelighed som revolutionerende træk og kroppens mangfoldighed. Både i instrumentationen og i teksterne fornemmes det, at han i den grad noget på hjerte. I sin musik arbejder han – udover hiphoppen – med elementer som funk og jazz, hvilket bidrager til, at han skiller sig ud i mængden. Et spændende nyt navn på den tyske musikscene.

Novaa (DE)

Hvornår: Fredag den 18. september klokken 16:25 / Fredag den 18 september klokken 19:45
Hvor: N-Joy Reeperbus / Festival Village, Fritz Bühne

Tyske Novaa er rendyrket, organisk elektropop. Punktum. Hun går op i at have en finger med i alt fra sangskrivning, produktion og vokal – for ikke at glemme lokationerne til hendes flotte musikvideoer. På sangen “HMLTM” synger hun om kropsidealer og kampen om at acceptere sin egen krop som ung, hvilket er relaterbart for mange. Hun giver noget af sig selv gennem sine tekster tilsat den luftige pop og coolness. Vi glæder os til at opleve hende live.

People Club (DE)

Hvornår: Lørdag den 19. september klokken 22:00 (LIVESTREAMES)
Hvor: Molotow, Backyard

People Club som kan findes på vores liste over 20 internationale navne, man skal holde øje med i år – er en stor gruppe med rødder fra mange steder i verden. De er nu bosat i Berlin og laver soulet indiepop, hvorigennem de skaber mange forskellige stemninger. De har udtalt, at deres lyd er som at spise kirsebæris på en strand med Nelson Mandela og Freddie Mercury med menthol cigaretter ‘on the side’ under en stjernehimmel. Et meget specifikt og specielt billede af deres univers, som helt klart skal opleves med egne øjne. Gruppen skulle også have spillet på dette års The Great Escape Festival, som jo desværre måtte aflyses grundet corona. Heldigvis har vi nu i stedet chancen for at opleve dem på deres hjemmebane. 

Shybits (UK/I/ZA/DE)

Hvornår: Lørdag den 19. september klokken 19:30 (LIVESTREAMES)
Hvor: Festival Village, Fritz Bühne

Er man til post/punket garage rock, så er Shybits lige sagen! Selvom de tre bandmedlemmer er bosat i Tyskland, er der hverken noget særligt tysk over musikken eller deres rødder. Lyden leder tankerne hen på den britiske rockscene, hvilket måske ikke er så underligt endda, eftersom gruppens guitarrist og forsanger, Liam, er fra den engelske kystby Brighton. Bassist og medsanger, Piero, er fra Italien – og kvinden bag trommesættet, Meg, er fra intet mindre end Syd Afrika. Sammen skaber de feel-good rock, der giver én lyst til at sætte tiden på pause og blive hængende i de rebelske ungdomsår.

Tuvaband (NO)

Hvornår: Torsdag den 17. september klokken 22:15 / Fredag den 18. september klokken 17:15 (LIVESTREAMES)
Hvor: St. Pauli- Kirche / Nochtspeicher

Navnet på denne artist, snyder faktisk lidt, da ANCHOR-nominerede Tuvaband er den norske soloartist, Tuva Hellum. Hun navigerer mellem mørk alternativ indierock og elementer fra shoegaze genren. Hun er ikke bange for at tage produktionen af sin musik i egen hånd. Debutalbummet Soft Pop viste en høj standard med melankolske og drømmene guitar-lyde. Hun har haft stor succes, og med Tuvaband bringer hun en intim og dyb klang over publikum og fører én et sted hen, man ikke troede, man kunne nå.

Vi glæder os også til:

CHILDREN (DE)
Ilgen-Nur (DE)
Sofia Portanet (DE)
Tara Nome Doyle (IRL/NO/DE)
Torii (DE)
ÄTNA (DE)

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com