fbpx

GRETA – UHØRT Festival 2020

Foto: Karina Waliczek
Scene: Gårdscenen
Dato: Lørdag den 5. september

GRETAs stemningsmættede synth-univers prøvede ihærdigt, men måtte overgive sig til de sene nattetimer og efterårets kølige temperaturer, som reducerede energiniveauet hos både publikum og band til festivalens sidste koncert.

[rwp_box id=”0″]

Den sidste dag på årets UHØRT Festival var ved at være ved vejs ende, og festivalen havde til slut et af deres helt store trumfkort gemt i ærmet. Dog var mørket for alvor faldet på, da klokken slog midnat, og temperaturene var droppet så langt, at man nu virkelig kunne mærke efteråret havde overtaget de lunere sommernætter. Derfor var tilskuertallet heller ikke imponerende højt, som de havde været tidligere på dagen, men den nykomne 80’er-synth-dronning GRETA var nok den eneste på plakaten, der kunne tiltrække så mange sent lørdag nat. Selvom omstændighederne ikke kunne hamle op med tanken om en tabt Roskilde Festival koncert for det fremadstormende talent, var det et overdådigt set-up bandet leverede.

Den lidt halv-øde festivalplads blev hurtigt badet i rød-violet skær og en tyk røgsky, imens pirrende synthesizers strømmede ud af højtalerne. Lydbilledet skabte den perfekte stemning omkring den oplyste gård og kunne man abstrahere et kort øjeblik fra sine kolde fødder og bundsjattende øl, skabte GRETAs nostalgiske synth-pop et ret tydeligt drømmebillede; de resterende festivalgængere, der pludselig svæver over de opstillede bænke, forenes i en lyselilla boble, der transporteres til en fjern galakse. Et rum, hvor alt klinger i nogle ekstra sekunder, og hvor frontkvindens høje og luftige toner både skaber en rolig utopi og samtidig giver anslag til noget tvivlende fremtidsfrygt. Det sci-fi scenarie var dog meget svært at forestille sig. De sene nattetimer og køligere temperaturer tog toppen af energien hos både publikum og band – og selvom numre som “Again”, “Hydrogen” og “Daughter” ihærdigt prøvede at løfte niveauet højere end bare nikkende hoveder og trippende fødder, var det nærmest en umulig opgave.

Koncerten stak aldrig af, men GRETA leverede dog stadig en majestætisk overlegen performance, der både cementerede hvorfor den tyskfødte sangers nyudgivet debutalbum, Ardent Spring, er et must at høre, og præsenterede en kunstner, der allerede er så langt mod stjernerne, at UHØRTs scene er alt for lille.

Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com