Koncertanbefalinger // Uge 36

Foto: BATHSHEBA // Universal Music

Så er vi igen klar med vores ugentlige koncertanbefalinger, som i denne omgang byder på alt fra synthpop, R&B, og spændende festivaler. Vi har udvalgt fem interessante oplevelser, som du kan læse mere om herunder.

Generator Festival

Hvor: Odense
Hvornår: Torsdag den 3. september – lørdag den 5. september

Den Odense-baserede festival er tilbage anno 2020. Generator Festival er en tre-dages festival, der forvandler Odenses gågader til en stor gadefest med over 75 forskellige kunstnere. Udover det er det et tiltag, som fungerer som byens studiestartsfest for de nyudklækkede studerende. Festivalen får besøg af blandt andre Tessa, Topgunn, Høker og Lydmor.

BATHSHEBA + Juwehl

Hvor: H9 (Halmtorvet 9)
Hvornår: Torsdag den 3. september klokken 19:00

BATHSHEBA er også en af vores upcomingdarlings. Hun har på kort tid fået stor opmærksomhed med sin energiske popmusik, som er svær ikke at få på hjernen. Hun blander sin attitude med sin sårbare side, som i den grad også afspejler sig i teksterne. Der er ingen tvivl om, at der bliver popfest på Vesterbro, når hun indtager scenen. Samme aften spiller JuWehl, som er kendt for de mere melankolske numre indkaplset i et groovy R&B-univers. Beatsne er mørke og hårdtslående, imens han synger om både fortabt kærlighed og store diamanter. Kom i god tid, da det er først-til-mølle-princip.

Barselona

Hvor: Lillefredag i Tivoli
Hvornår: Torsdag den 3. september klokken 19:00

Trods corona holder Tivoli stadig koncerter – med forbehold naturligvis – med forskellige spændende artister. Denne torsdag gæster de anmelderroste drenge fra Barselona. De laver synth-pop med rendyrkede tekster, som både viser deres lyriske sangskrivertalent og tilværelsens refleksioner. Barselona har et nyt album på gaden lige om lidt, og vi glæder os. Forhåbentlig får vi en smagsprøve på dette til torsdagens koncert.

GRETA + Support: MoonBee

Hvor: Radar
Hvornår: Fredag den 4. september klokken 20:00

Her på redaktionen er vi helt vilde med GRETA! Hun er en artist, der er i sin fulde udvikling og er et af de i øjeblikket mest omtalte upcomingnavne herhjemme. Hun opererer i alt fra elektroniske grooves, 80’er synths og sammensmelter nostalgi med fremtiden. Hun er helt sin egen, og det kan kun blive den perfekte fredag aften i selskab med GRETA. Især fordi hun samme dag kan fejre udgivelsen af sit debutalbum! Dagen efter smutter hun forbi UHØRT Festival, hvilket vi er sikre på også bliver et brag af en fest.

SMACK – Gadekulturfestival

Hvor: Roskilde
Hvornår: Lørdag den 5. september klokken 09:00 – 20:00

Denne lørdag afholdes den kreative gadefestival i Roskilde, SMACK Festival. Her blandes musik, street art, workshops og andre sjove aktiviteter for enhver smag. Et af de navne, der spiller, er Blæst, som vi har vist stor begejstring for siden deres debut – blandt andet gennem en flot anmeldelse af deres EP. Vi er super glade for den danske popkvartet, og de kommer helt sikkert til at sprede god energi i Roskilde, når bandet går på scenen – med stor sandsynlighed godt opvarmet efter deres koncert på UHØRT Festival to dage forinden.

Gå heller ikke glip af:

Thomas Høffding + A Mess: Tirsdag den 1. september, Fælledparken.
Ydegirl: Tirsdag den 1. september, Karen Mindes Kulturhus
IVAN$ITO: Tirsdag den 1. september, H9
Frigjort Festival præsenterer: Fredag den 4. – søndag den 6. september, Loppen.
Åbningsfest: Forever Young (BishBusch, Iceage): Fredag den 4. september, Byhaven Pumpehuset
Chez Ali: Lørdag den 5. september, Råhuset

Liva Duus Thorlacius
Livaduus@bandsoftomorrow.com