fbpx

Marius Ziska klar med hyldestsang til Allen Ginsberg

Foto: Jenný Augustudóttir Kragesteen

Marius Ziska kommenterer på tendenser i nutidens pop musik på sin nye single “Lion”.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”4″ ihc_mb_template=”1″ ]

Færøske Marius Ziska er træt af det korrekte 2020-verdensbillede, som vi har i dag – især inden for musikken, som ifølge kunstneren er alt for konfliktsky. Det stemmer fuldstændig overens med deres fascination af beatgenerations-digteren Allen Ginsberg.

Der var en fuldkommen tøjlesløshed, som virkede meget befriende. Mange år senere fik jeg bare lyst til at skrive en slags hyldest til Ginsberg og beatgenerationen, som jeg synes, at vi godt kan lære noget af i vores velpolerede 2020’ere, forklarer tekstforfatter Hans Jacob Kollslíð.

Sangen har en behagelig indie-lyd, der sagtens kan sammenlignes med indie-legenden Bon Iver. Dog kommer der dog også en gang i mellem nogen trommestykker ind, der giver nummeret lidt mere kant. Lyden fremstår meget brusende og naturlig. Marius Ziska har tidligere turnerer i både Tyskland, Danmark og Rusland – og i det nye år vender han og band tilbage til Danmark. 

“Lion” er anden singleudgivelse i år og leder op til en albumudgivelse i 2021. Indtil da kan du lytte til “Lion” lige her:

[/ihc-hide-content]

Tags:
Laura Nielsen
lauranielsen@bandsoftomorrow.com