fbpx

mp.oxford – UHØRT Festival 2020

Foto: Daniel Nissen Lauritzen
Scene: Skatescenen
Dato: Lørdag den 5. september 2020

Imponerende koncert fra debutant mp.oxford, der med stor sandsynlighed snart går fra uhørt til en fast plads på rotationslisterne.

[rwp_box id=”0″]

Det er givet for de fleste optrædende på UHØRT Festival, både at være utrolig ambitiøse og ivrige efter at vise deres værd – og med det også medfulgt af nogle nerver, der sidder helt uden på tøjet. For mp.oxford var det oven i købet også debutkoncerten, der skulle leveres på årets festival. Men trods de høje forventninger fra publikum, var der ikke et gram af nervøsitet at opfange hos frontmanden, der også helt overlegent trådte på scenen et minuts tid efter sit band. Den første tone kærtegnede salens rå beton og det blev hurtigt klart, at den høje barre nemt ville blive mødt og lidt til. 

Med skiftende Franc Ocean’sk inderlighed og fremadskubbende popbangers à la de danske darlings Phlake, skulle vi ikke mere end et par numre ind i koncerten, før jeg igen måtte minde mig selv om, at det her var en debutkoncert. For udover et overskud i udtrykket, var hele showet fra start til slut imponerende godt forberedt og professionelt. Selv med to computere på scenen og et tydeligt backingtrack formåede bandet at levere en dynamisk og livlig koncert, hvor der heldigvis var masser af plads til frontmandens frie, fløjsbløde fraseringer.

Den eneste finger at sætte – hvor nervøsiteten måske spillede en rolle –  var den minimale kontakt til publikum. mp.oxford fik kun enkelte gange fremstammet et tak, og man følte sig hurtigt bare som betragter af en lukket klub. En boble, der ligesom i øvelokalet, gjorde hele bandet mere trygge og frie og ikke desto mindre også enormt beundringsværdigt at overvære. For med det sprudlende talent var det nemt at glemme den distance. Særligt under afslutningsnummeret, og den allerede udgivet, “riptide” fik frontmanden vist sin sprøde falset og man undrede sig over, hvorfor den endnu ikke har fundet sig vej ind på P3s rotationsliste. Det var da også med ordene “…en af de bedste koncerter på festivalen indtil videre”, som dagens konferencier fik afsluttet koncerten med – og jeg kan kun give ham ret.

Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com