Nordiske Hits // Uge 39

Foto: Thomas Howalt Andersen og Danni Riddertoft

Så er der endnu en gang nye toner fra den nordiske front, og vi har i dag opdateret vores Nordiske Hits-spilleliste med 25 nye tilføjelser. Tjek listen ud her og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Norden.

Dopha – “3 Years”

Den fremadstormende sangerinde Dopha, slippede ny single i fredags; “3 Years”. Det er hendes tredje single i år, og det tegner til, at der er en udgivelse under opsejling. Hendes forrige single “The Game” blev modtaget utroligt godt i det danske musiklandskab, og her på redaktionen var vi også begejstrede. Sophie Dopha laver melankolske popsange, der leder tankerne hen mod især Lana Del Rey, med sin flotte klang og fængende melodier. “3 Years” er hendes seneste udspil – en smuk ballade – hvor hun igen cementerer hendes store sangstemme.

SKAKMAT – “Hvem Er Vi”

Den nye kvindelige hiphopduo, SKAKMAT er ude på gaden med debutsinglen “Hvem Er Vi” – en god introduktion til den nye rapartist på den danske scene – en ny kvindelig udgave af Suspekt. Det er attitude-rap i et minimalistisk westcoast-beat. SKAKMAT var en af de mange projekter, der opstod under corona i et studie i København. Gruppen består henholdsvis af de to unge rappere Nadia Mimi & Josie Amadonna. Singlen udkom den 19. september, og har allerede fået opmærksomhed af blandt andet P3, Girls Are Awesome & Aarhus Echo. Lyt til den rå, men også humoristiske single herunder.

Bluephox – “Paul’s Boutique”

Den sidste favorit finder vi sundet, nærmere bestemt i Sverige. Bluephox med det borgerlige navn Philippa Magnusson voksede op i den svenske hovedstad Stockholm med masser musikalsk indflydelse fra hjemmet. Hendes musikalske rødder voksede med inspiration fra navne som Bob Dylan, Fleetwood Mac og Sting. Nu er den svenske singer/songwriter ude med sit andet udspil med stærke synthflader og en groovy 80’er-lyd. Bluephox vækker med sin lyd mindelser til den store svenske popstjerne Robyn, og undertegnet glæder sig til at følge den spændende artist. “Pauls Boutique” leder tankerne hen mod hiphopgruppen Beastie Boys´ album af samme navn, men også den ikoniske genbrugsbutik i Berlin. Imidlertid handler nummeret om en person, der desperat prøver at sælge løgne. Lyt til nummeret nedenfor.

Ellers tilføjet:

Amanda Wium – “Catastrophes”
Barselona – “Fanget I Din Egen Succes”
Boy Made Flower – “Ted Mosby”
B-Boy Myhre – ” Gammel person”
Britz – “Det er meg”
Camelo – “Too Much Time”
Chris Frank Jr. – “Testimony”
DRA-MAMA – “NO SHOW”
HUNNID22 – “Breaking Bad”
JJ Paulo – “It’s My Turn Now”
Julie Ellinor – “Oblivion”
Krokodiltårar – “10 000”
Kristian Grostad – “It’s Always You”
LÈON – “Head and Heart on Fire”
mags – “Netflix Show”
Mightelle – “Wrurf”
Oscar27 – “Respirator”
Oscar Enestad – “Se På Oss Nu”
Palace Winter – “The Deeper End”
RUNAE – “Daydreamer”
SASO – “Howl (feat. M.I.L.K.)”
SUNDAYS – “Salt of the Earth”

Lyt til og følg playlisten her.

Klaus Nørby Bondegaard
klausbondegaard@bandsoftomorrow.com