fbpx

Koncertanbefalinger // Uge 41

Foto: Leizure // Christabelle Beaudry

Så er vi igen klar med vores ugentlige koncertanbefalinger, som i denne omgang byder på alt fra catchy R&B, blød alternativ rock, post/punk og mystisk elektro-pop. Vi har udvalgt fem interessante oplevelser, som du kan læse mere om herunder.

Liberty (support: PRISMA)

Hvor: Gimle
Hvornår: Torsdag den 8. oktober klokken 20.00

Mange kender nok bedst Mattias Kolstrup fra sin tid som forsanger i det legendariske band Dúné. Men nu er han ude med sit soloprojekt Liberty, der på mange måder er et helt nyt kapitel i hans karriere. Ved at skabe sit eget pladeselskab har Mattias Kolstrup garanteret sig selv absolut musikalsk frihed, hvilket var nemt at høre på Closure / Viva La Illusion – debutdobbeltsinglen, der udkom tilbage i maj. Der er inspiration at hente i de fleste årtier, og det blev fremvist på pladen, 80’ernes punkbevægelse, 70’ernes forgudelse af rockfænomenet og lyden af 00’ernes indie rock – og pop er tydelig at høre. Men det hele er klart noget, der skal opleves live, og på torsdag har du chancen. Som support for Liberty kan du opleve søsterduoen PRISMA, som vi også er ret glade for her på redaktionen.

DOPHA + BBYBITES + ZAR PAULO

Hvor: Gimle
Hvornår: Fredag den 9. oktober kl 20:30

»Dopha åbner op for følelsesregisteret på sin nye single “The Game”.« Sådan skrev vi om Dophas single “The Game”, som du kan læse mere om her. DOPHA er blevet spået en lys fremtid som et af Danmarks helt store poptalenter, og nu har du chancen for at opleve hende live. BBYBITES udgav i maj sin anden single “Amirite”, der emmer af “female empowerment” – en sang, som givet et rigtig boost. Med sin unikke blanding af New Orleans Bounce og Jersey club er hun mere en klar til at vise os, hvad hun kan live. ZAR PAULO består af fem gode venner fra Aarhus, der gennem deres fælles kærlighed til post/punk og art rock har skabt deres helt egen lyd. ZAR PAULO har et helt særligt talent for at skrive generations-popsange, der snakker til angsten og tvivlen, hvilket de fleste unge i 20’erne nok har stiftet bekendtskab med. Tvivleren kommer virkelig frem på deres nyeste single “Stop Believing”, der er en utrolig kropslig sang med sin stramme rytmesektion og catchy hooks. Den her tredobbelte koncert, må du altså ikke gå glip af!

Aveny-T præsenterer: Polly x Martha Elisabeth

Hvor: Aveny-T
Hvornår: Lørdag den 10. oktober klokken 18.00 + 21
.00

På lørdag slår Aveny-T dørene op for deres helt nye koncept, Aveny-T præsenterer, som er dedikeret til forskellige kunstneriske og kulturelle begivenheder. Polly og Martha Elisabeth er de første, der for lov at optræde, under det nye koncept. Polly er i høj grad en performancekunstner, der med sine cirkulærer bevægelser og toner giver en unik feminin grunge. Martha Elisabeth dyrker det kontrastfyldte i sin musik. På debutsinglen “u/I” får vi vist kontrasten mellem singer/songwriter og det mere elektroniske. Det er på en gang meget futuristisk og poetisk.

Go Go Berlin

Hvor: Bremen Teater
Hvornår: Lørdag den 10. oktober klokken 18.00 og 21
.00

Go Go Berlin er klar med en dobbeltkoncert til os nu på lørdag. Det var egentlig meningen, at vi skulle havde haft fornøjelsen af Go Go Berlin tilbage i september på Hotel Cecil, men på grund af coronarestriktioner måtte showet flyttes frem og skifte lokation til Bremen Teater, men det gør jo ikke oplevelse dårligere, tværtimod! The Ocean er navnet på Go Go Berlins nye anmelderroste album, som de har med i bagagen til lørdagens koncert. Det er i høj grad et mørkere og mere klubbet lydbillede, end det vi er vant til fra bandet, men det bliver virkelig spændende at se, hvordan den nye lyd fungerer live. Go Go Berlin har allerede lidt af et ry for at være et af de mest intense live-bands på den danske scene, så der er vist ikke den store chance for at gå skuffet fra lørdagens to koncerter. Og hvis du er helt pjattet med bandet, kan du oven i købet få lov at se dem hele to gange på samme dag!

Leizure (DK) (support: Hollow)

Hvor: Loppen
Hvornår: Lørdag den 10. oktober klokken 21
.00

Leizure er klar til at sparke ekstra liv i din lørdag aften med deres hæsblæsende postpunk. »Leizure leverede et sceneshow og en lyd, som gjorde, at man helt glemte, at man sad i en skatepark i Købehavn.« Sådan skrev vores anmelder om Leizures koncert, da de spillede på UHØRT Festival sidste måned, som du kan læse mere om her. De fem drenge leverer potent rock blandet med deres egen energiske brit-punk med pumpende basgange, insisterende trommeslag, distortede guitarfigurer og pigtråds-saxofon, som sætter dagsordenen. Den generelle lyd er forholdsvis aggressiv, men der kommer også mere sårbare elementer frem på sange som ”Romance and a Hustle”. Leizure er bestemt et band, der skal opleves live – og sammen med kammeraterne fra Hollow, er de mere end klar til at sætte ild til stoledansegulvet på Loppen.

Laura Nielsen
lauranielsen@bandsoftomorrow.com