Koncertanbefalinger // Uge 43

Foto: First Flush // PR

Så er vi igen klar med vores ugentlige koncertanbefalinger, som i denne omgang byder på lidt af hvert med alt fra dansksproget rock, undergrundshiphop, dansksproget lyrik og gedigen rockpop. Vi har udvalgt fem interessante oplevelser, som du kan læse mere om herunder.

Søren Manscher

Hvor: Greencubator, Nørrebro.
Hvornår: 22. oktober, 19.30-21.00.

Søren Manscher skriver dansksproget hverdagsprosa med ærlige og vedrørende fortællinger i et smukt indiefolk univers. Han er tidligere dækket på vores site og i sidste uge udgav han sin nye EP Ø. Det er næste udspil efter debut albummet fra sidste år, Det er balancerne der holder sammen på hele. Med sin guitar og sin fine følsomme vokal skriver han fra et meget ærligt ståsted om, hvad der rør sig i hans liv. På den nye EP Ø er det musikalske blevet en smule storslået med flotte produktioner. Nu er han på turné rundt i det danske ganske land. Glæd dig til en intimkoncert i hyggelige omgivelser på Nørrebro på torsdag, som undertegnede også overvejer kraftigt at kigge forbi.

SPOT Nights (First Flush & Søren Stensby)

Hvor: Atlas
Hvornår: Søndag den 25. oktober klokken 19.00
.

SPOT Nights præsenterer dobbeltkoncerter på Atlas. I løbet af efteråret kan du høre en masse nye spændende kunstnere. På søndag kan du opleve First Flush og Søren Stensby. Det første act denne aften er Søren Stensby, der inviterer dig ind i et smukt instrumentalt lydlandskab, hvor man kan drømme sig væk fra en stresset hverdag. Aftenen sluttes af med det danske indierockband First Flush, der i løbet af 2020 har udgivet et par singler. Seneste udspil er “Vildgæret ensomhed”, som blev velmodtaget på den danske musikscene. First Flush skaber fine finurlige dansksprogede tekster med skarpe melodier.

Khal Allan & Petta Bo

Hvor: People Like Us Beer Bar
Hvornår: 22. oktober klokken. 20.30
.

Khal Allan er rutineret herre i den danske rap-undergrund, og en af frontfigurene i gruppen Organiseret Riminalitet. Han har optrådt på steder store steder som blandt andet Roskilde Festival. Med sine eksperimenterende og støvede beats og kringlede lyriske univers tager han dig med ind i en velskolet hiphoplektion. Nu har han teamet-op med makkeren Petta Bo. Petta Bo er fra rap-gruppen Rapublik1, hvor han sammen med en lang række andre rappere og dj’s spytter rim ud fra undergrunden. Det er ægte hiphop leveret til dig på en ny ølbar og spillested i byen!

Nana Jacobi (support: Fjer)

Hvor: Musikcafeen, Huset i Magstræde.
Hvornår: Torsdag 22. oktober klokken 20.00
.

Nana Jacobi har efterhånden etableret sig på den danske musikscenen med medieopmærksomhed og masser af afspilninger i radioen. Hendes seneste single “Ingenmandsland”, der udkom i sommer, er et up-tempo ørefængende poptrack. Det landede også på P6 Beat top ti i flere uger. Hun står for spændende elektroniske produktioner tilført hendes stærke vokal. Hun er en del af koncertprojektet HUN SOLO og dertil pladeselskabet HUN SOLO records, der blandt andet har været forbi Roskilde Festival, VEGA og DR Koncerthus. Torsdag aften får hun på Musikcafeen selskab af Fjer – et spændende nyt navn i spændingsfeltet mellem R&B, elektropop og neosoul.

Barselona

Hvor: TRAIN
Hvornår: Torsdag den 22. oktober klokken 18:00
.

Album-aktuelle Barselona har taget det danske musiklandskab med storm med en masse gode anmeldelser, en P3-guld nominering og optrædener på store danske scener. Nu er de på tour med deres album 1 Dag Er Vi 1 Minde, hvor de i løbet af ugen både gæster Aarhus, Herning og Kolding. Barselona leverer rockpop af fineste karat, og er efterhånden førende indenfor deres genre i Danmark. Skynd dig at få fat i nogle billetter, inden koncerterne bliver udsolgt.

Gå heller ikke glip af:

SPOT Nights: Sunx & Ida Laurberg, Atlas, Mandag den 26. oktober klokken 19.00

Klaus Nørby Bondegaard
klausbondegaard@bandsoftomorrow.com