fbpx

Nordiske Hits // Uge 43

Foto: Erika de Casier // Gloria Berenice Moreno

Så er der endnu en gang nye toner fra den nordiske front, og vi har i dag opdateret vores Nordiske Hits-spilleliste med 25 nye tilføjelser. Tjek listen ud her og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Norden.

Erika de Casier – No Butterflies, No Nothing”

Erika de Casier er født i Portugal, men er opvokset i Danmark. Hun er lidt af en kreativ sjæl, og hendes debutalbum skrev hun, producerede og udgav selv, igennem hendes eget independent label Jeep, og fik hurtig stor succes med sin legende R&B lyd. Nu er hun heldigvis tilbage, på nummeret “No Butterflies, No Nothing”, som adresserer hjertets affærer og om at jagte kærligheden, uden at forelskelsen kommer. Den rammer hendes autentiske og luftige lyd. Singlen har fået selskab af en musikvideo, hvor der er fuld fokus på farverne i videoens omgivelser, og hvor fyren i videoen er “klædt ud” som prins, som forstærker sangens tekst om at han måske er prinsen, men at der er ingen følelser eller sommerfugle i kroppen i deres relation. Et form for romantisk drama skuespil, som er et sjovt touch til sangen.

Fieh – “Armageddon”

Fieh er navnet på den talentfulde, norske oktet. De er nu blevet inviteret med på det store jubilæumsalbum Blue Note Re:Imagined for det legendariske jazz pladeselsskab Blue Note Records. Her får Fieh selskab af store kunstnere som Ezra Collective, Jordan Rakei, Jorja Smith og Alfa Mist, som alle har indspillet deres take på en gammel jazzklassiker. Det er derfor stort at norske Fieh er at se på pladen, og på “Armageddon” viser de i den grad hvad de kan byde på som orkester i form af jazz og soul, med lækre trompetsekvenser, grrovy bas og forsanger, Sofie Tollesbøls vokal.

Sosonono – “Pretending”

Endnu et stærkt norsk navn som vi har på listen i dag, er bandet Sosonono fra Bergen. De er blevet kaldt et lille-jazzklub-indie band, som laver musik der er svært at stå stille til, og det repræsenterer deres seneste single “Pretending” meget godt. Her er der både gang i den, men i en mere laid-back stil. Sangen er inspireret af Jazz elementer fra Joe Pass og beats og synths fra den franske house genre, og “Pretending” er helt klart et mere up-beat og festligt nummer fra deres side af, som kun kan opfriske din dag.

Ellers tilføjet:

Baby In Vain – “2019”
Bad Sauna – Haluun Pois”
Death By Unga Bunga – “Live Until I Die”
Emma Steinbakken – “September” (Acoustic)
Ida-Lova – “Samma Gata”
Jozie Mielle – “Do You Know”
Julie Pavon – “Herd Animals”
Kindsight – “Terminal Daze”
Kryger – “Samme Verden”
Kwamie Liv – “17”
Loaver – “Apart”
Louise Lo – “Oh Love”
Malin Pettersen – “Mr. Memory”
Mr. Koifish – “Tårerne Er Giftige”
Oas Musik – “Nejden”
Peter Wangel – “Forårsdag”
Promise And The Monster – “Closed My Eyes”
SALTI – “Fireflies”
Summer Heart – “Black Jeans”
Søren Manscher – ” Dans”
Tomode – “Autostrada”
Yori – “Paradise Exit”

Følg playlisten her:


Liva Duus Thorlacius
Livaduus@bandsoftomorrow.com