fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 42

Foto: Astrid S // Janne Rugland

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til en festlig weekend såvel som en hyggelig dag på sofaen. Om du er til blød indie, countrypop, eller glitrende pop, vil der forhåbentligt være noget at hente i vores anbefalinger.

Astrid S – Leave It Beautiful

Her på redaktionen er vi ret begejstrede for den 23-årige stjerne fra Norge. På kort tid har hun samlet en masse succes i bagagen og endelig er hun klar med sit debutalbum. Leave It Beautiful har alt hvad et ægte popalbum skal have. Lytteren bliver taget igennem Astrid S´ forskellige aspekter fra hendes eget liv, i form af hjertesorger forklædt i glitrende dansesange, og tekster man kan relaterer til. Albummet blev lavet imens den unge kunstners liv var i frit fald. Et breakup med kæresten, stoppede sit samarbejde med sin manager og håndteringen af lige pludselig at skulle bo alene. Alle disse relationer og følelser har hun formået på vellykket vis at forvandle til et dansabelt og rendyrket popalbum. Perfekt til din weekend.

beabadoobee – Fake It Flowers

Den engelske artist med det tungetwistede kunstnernavn beabadobee er kendt for sine beroligende efterårstracks, med sin rolige vokal og akustiske guitar, som efterhånden har givet sig mange millioner streams. Samtidig mestre hun de mere rockede numre, som man perfekt bliver introduceret til, på albummets åbningsnummer “Care”. Her er der ægte grunge-attitude, opbyggende trommer og fængende guitar hooks for alle pengene, Albummet Fake It Flowers viser hendes forskellige sider og stilarter, men er mere ovre i den stille ende. Albummet er det perfekt efterårsalbum når det hele er lidt gråt.

Brimheim – Myself Misspelled

Dansk færøske Brimheim er en af de mest spændende artister, vi har herhjemme lige nu indenfor indierocken. Med sine singleudgivelser har hun ligeså stille vagt opsigt hos musiknørder og anmeldere. Nu er hun ude med den fulde EP Myself Misspelled, der indeholder fem meget velskrevne/velproduceret numre. Hendes stærke og inderlige vokal mestrer både det dybe leje og de helt lyse fraseringer, som skaber rammerne om hendes mørke og stemningsfulde univers. Af en debut at være er Myself Mispelled virkelig overbevisende og viser tydeligt Brimheims kunstneriske ambitioner.

Goss – Group Therapy

Mads Damsgaard Kristiansen, som er det borgelige navn bag kunstneren Goss, har udgivet albummet Group Therapy – og har dermed for alvor fastslået sit ståsted som en af de stærkeste kunstnere i Danmark i øjeblikket. Goss er sit eget centrum for sangenes refleksioner og tematikker igennem hele pladen. Han formår at give countrypoppen et nyt og moderne pust, og det klæder ham virkelig at befinde sig i dette lydunivers. I mellem albummets elleve sange har han blandt andet det mere poppede nummer “Fighting For The Gospel” med Selma Judith på gæstevokal. Albummet er blevet anmeldt af en af vores anmeldere, som både har smidt flotte ord og stjerne derefter – og den kan du passende læse her

Yori – Thoughtfool

Drengene i det danske band Yori laver indierock med medrivende guitarmelodier og en masse groove. Bandet tager inspiration fra bands som The War On Drugs, The Whitest Boy Alive og Mac Demarco, og i netop dét musikunivers, passer de perfekt ind. EP’en Thoughtfool giver en vrikkende krop og et godt humør, imens sangene udtrykker både friheden i at være ung – men også den frustration, der kan høre med i ens voksende identitet, der ikke altid er så nem at befinde sig i.

Gå heller ikke glip af:

Dør nr. 13 – Dør nr. 13
James Blake – Before
Jon Norman – The Basement
Kevin Morby – Sundowner
Loaver – Apart
Malin Pettersen – Wildhorse
Oas Musik – Premiär
SALTI – Angels
Søren Manscher – Ø
Tomberlin – Projections
Vic Purple – Reverse Rider

Liva Duus Thorlacius
Livaduus@bandsoftomorrow.com