fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 43

Foto: boy pablo // Michael Ray Vera Cruz Angeles 

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til en festlig weekend såvel som en hyggelig dag på sofaen. Om du er til indie-pop, alternativ rock, eller rendyrket disko-pop vil der forhåbentligt være noget at hente i vores anbefalinger.

boy pablo – Wachito Rico

boy pablo er ude med et debutalbum, som har fået titelnavnet efter sin alter ego karakter, Wachito Rico. Med sin indie-poppede lyd, har albummet stærke guitar vibes og fængende melodier og happy-go-lucky mentalitet, som boy pablo altid har med sig i musikken. Det fortalte han netop om, da vi tidligere fik os en snak med den norsk/chilenske artist i dette interview. Gennem albummets 13 sange, kan man i den grad mærke, hvordan frontmanden er gået fra teenage-stjerne, til en mere moden international artist, og det klæder ham. Ikke nok med et debutalbum har han som optakt til udgivelsen af albummet, lavet tre musikvideoer, og du kan se den første her. Vi er vilde med boy pablos lidt skæve musikunivers, og på søndag har han instagram-takeover på vores, Bands Of Tomorrows profil – så husk at følge med.

HARKO – Out of Orbit

De danske drenge fra bandet HARKO, er ude med deres anden EP Out of Orbit, som viser et mere udadvendt og dansevenligt værk. EP’ens fire numre er skabt ud fra bandets store fascination af rummet, og handler på sin vis om en opdagelsesrejse i rummet og på jorden – om den store uendelighed og de mange mysterier der findes omkring det store univers. HARKO laver pop med et snært af rock i slipstrømmen af navne som The 1975, Coldplay og U2. Out of Orbit har en fin eufori og balance gennem de fire tracks, som fortæller deres rejse gennem rummet.

Hedda Mae – Introducing Hedda Mae

Hedda Mae har ramt plet. Den norske pop-sensation er ude med sin debut-EP – som med den passende titel Introducing: Hedda Mae får vist lytteren, hvad Hedda kan, og hvem hun er. Åbningsnummeret “Intro” giver en nærmest instant koncertvibe med de 53 sekunder af et band, der åbner showet, inden den store stjerne kommer ind på scenen, og det fungerer virkelig godt. Introen smelter ind til andet nummer “Madness” i ét stort disco-groove arrangement. Der er tænkt over detaljerne på denne EP, og hendes poppede-disko lyd gør det svært ikke at få lyst til at danse. Det er intet mindre end en imponerende debut. Læs vores interview med Hedda Mae her.

Palace Winter – ..Keep Dreaming, Buddy

Den dansk- australske duo, Palace Winter er ude med deres tredje album ..Keep Dreaming, Buddy. Albummet viser duoens eksistentielle splittelse i et farverigt lydunivers. En vulkan på ferieøen Tenerife, står som albummets symbolik, i at livet er en skrøbelig balance mellem paradis og ødelæggende hændelser. Albummet byder på en rumklangs vokal og en masse bærende synthesizer på de skæve popmelodier og hooks. Albummet byder både på de sikre valg, men også mere udfordrende arrangementer, som vokser for hver gang man hører dem. Palace Winter viser overblik, men også grænsesøgende elementer, som giver albummet kant og unikhed. Vores anmelder har også anmeldt ..Keep Dreaming, Buddy – man kan læse den lige her.

Poptones – Hunt

De tre venner Anders Poulsen, Simon Hiemstra og Mads Bertelsen står bag det alternative rockband, Poptones. De er ude med EP’en Hunt, tager lytteren med på en rejse i det æstetiske, med deres 80’er/90’er inspirerede rockmusik. Hurt består af fem sange, hvor de navigerer i det rolige og harmoniske, til næsten brutale og støjende tonepassager, og viser dermed en bred forståelse og bevidst tilgang i deres musikalske univers, som er yderst interessant. Poptones eksperimenterer både musikalsk og produktionsmæssigt, og bringer uforudsigeligheder gennem EP’ens numre.

Gå heller ikke glip af:

abrahamblue – Tracks I Made Last Summer
Adrianne Lenker – Songs
Ela Minus – acts of rebellion
Gorillaz – Song Machine, Season One: Strange Timez (Deluxe)
Himmelrum – Vand, død & ensomhed
Jonah Blacksmith – Brothers
Liva Mo – Cura
Lou Z – Honey. Cobra.
L.U.N.A – Mon Anomi
MARBLES – MARBLES
Slørede Linier – Fugletræk
Songhoy Blues – Optimisme
This is the kid – Off Off On
4 Guys From The Future – Arches

Liva Duus Thorlacius
Livaduus@bandsoftomorrow.com