fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 44

Foto: Loaver // Emilia Johansson

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til en festlig weekend såvel som en hyggelig dag på sofaen. Om du er til elektronisk pop, avantgarde eller sårbar soul, vil der forhåbentligt være noget at hente i vores anbefalinger.

Aksglæde – Ting Ændrer Sig

Jakob Aksglæde, som står bag artisten Aksglæde, er endelig ude med et nyt album, hvor vi stadig befinder os i det gode gamle ungdommelige univers, som Aksglæde er kendt for. Men på dette nye album leger han med en mere humoristiske og skæv lyrik, som på sangen “Jeg er ikke nogen mand” hvor han synger. // Kommer ikke hjem til dig og ungerne, hvis vi altså nogensinde skulle have nogle //. På Ting Ændrer Sig, er der virkelig nogle gode bangers, i bedste dansk popstil, og det er virkelig underholdende at lytte efter teksterne, og selvom at han synger om at han har ændret sig, står han skarpt som altid på dette nye album.

ANYA – Nøgen

Endnu en dansk artist er ude med et album, på denne skønne fredag. Den kvindelige artist ANYA, er ude med EP’en Nøgen. EP’en er en ærlig samling af sange, og understøtter titelnavnet – at føle sig nøgen, fordi man har blottet sig så meget omkring sine følelser og tanker. Gennem EP’ens syv sange, sætter hun ord og lyd på følelserne omkring at have ramt en bund og at skulle komme ovenpå igen. Især på sangen “Kind” åbner ANYA sig virkelig op for en sårbarhed, som mange i høj grad vil kunne relaterere til. Der er stærke elektroniske beats i ANYA´s R&B univers, men også delt melankolske stille numre. Nøgen er en stærk og vigtig EP.

FILIPPA – Forbidden Feelings

Den unge sangerinde og komponist FILIPPA er ude med hendes debut EP Forbidden Feelings. På denne debut viser sangerinden at hun tør at blotte sine følelser, i sit elektronisk melankolske popunivers. For selvom det har krævet mod at skulle sætte ord på sine følelser, er resultatet et fint univers af tunge beats og tempofyldte produktioner, hvor hun viser en mere eksperimenterende og mørk side. Sangene handler om håbløs forelskelse, usunde relationer og spirende drømme. Et stærkt pop album, som passer godt til de mørke tider vi går i møde.

Leizure – Primal Hymns

Danske Leizure, som vi havde fornøjelse af at opleve live på dette års UHØRT, er nu klar med debut-albummet Primal Hymns. Drengene er ægte no-wavere med en solid sjat attitude. Albummet giver dig en indsprøjtning af støjende og rå elegance, som du måske ikke vidste at du manglede. På Primal Hymns beholder de det uperfekte for at gøre deres musik mere menneskelig og ærlig. Leizure er i den grad et spændende og frisk pust på den danske musikscene – det er vildt, det er støjende og det er avantgarde.

Loaver – Fern

Svenske Loaver, som man måske kender bedst fra Kluster B, er gået solo og er nu ude med sit album Fern. På dette album, får den svenske artist virkelig mulighed for at eksperimentere med hendes kreative og musikalske egenskaber. Hun blander alt fra pop, triphop, jazz og singer-songwriter, og det et stort kreativt værk. Der er stor variation gennem albummet, hvilket giver albummet spændene og interessant at lytte til. Fern er et album, man kan fordybes sig i, og komme ind i hendes dybe og drømmende univers.

Gå heller ikke glip af:

Ane Brun – After The Great Storm
Ariana Grande – Positions
Eels – Earth to Dora
Fugleflugten – Æon
Geir Zahl – Ny Start
ibens – Cocio & Beton
LÉON – Apart
Moebius – Prologue
MOURN – Self Worth
Nothing – The Great Dismal
Rasmus Walther – I Mit Blod
Sam Smith – Love Goes
Slet Det – Start Forfra
Ultraflex – Visions of Ultraflex

Liva Duus Thorlacius
Livaduus@bandsoftomorrow.com