Nordiske Hits // Uge 46

Foto: Korantemaa // Pitchfork Paris

Så er der endnu en gang nye toner fra den nordiske front, og vi har i dag opdateret vores Nordiske Hits-spilleliste med 25 nye tilføjelser. Tjek listen ud her og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Norden.

Korentemaa – “Noise Cancel / Denial

Korantemaa er kunstnernavnet på den svenske sangerinde og sangskriver Johanna Karlsson. Hendes lyd er spændende og mystisk, i et lo-fi alternativt popunivers. “Noise Cancel/Denial er følelsesrig, og er efterfølgeren fra hendes debut-EP a place of substance, som udkom tidligere på året. Hendes nye single handler om følelsen af at stå stille, selvom man prøver at komme fremad. Om og om igen står man i de samme situationer, som gør en bange for, om det er sådan, at det kommer til at forblive for altid. Hun har en cool vibe og en lyd, som virkelig er interessant.

DAYYANI – “Goddess”

Danske DAYYANI er ude med en hyldest til kvinden, med singlen “Godess”. Den handler om en kvinde, som stjæler al opmærksomheden så snart hun indtræder et rum, og sangen fejre det kvindelig køn i alle former og farver. DAYYANI har iranske rødder, som også kommer til udtryk i hendes harmonier, hvor hun navigerer i det pop-elektroniske lydunivers. Spørger man DAYYANI er “Godess” til sin mor, veninder, og Beyonce. Så sæt “Godess” på og hyld kvinden/kvinderne i dit liv.

AGGI DIX – “Would You”

Super seje AGGI DIX fra Aarhus, laver stemningsfuld og sprød soul-hiphop, med groove og sjæl. Hun er en del af det musikalske kollektiv ‘The Secret Life of Trees‘ og hun har ikke kun styr på det musikalske, men også visuelle, da hun har udgivet en EP visuelt, som imponerede os gevaldigt – du kan tjekke den ud her. Hun er heldigvis ude med endnu mere musik. Would You” sætter igen stemningen i form af hendes lidt hæse og soulet vokal, og baggrundens mere hiphoppede lydside. Hun imponerer endnu en gang, med lækre toner, og AGGI DIX er endnu en dansk kunstner, som er værd at holde øje med.

Også tilføjet:

Audur x gusgusar – “Frosið sólarlag”
Baby In Vain – “The Real World”
Daniel Firth – “No Grudges”
Elias Boussnina – “Faith”
Emilie Nicolas x Bendik Brænne – “White Highway”
Gula Blend – “Finns kvar”
iris – “lavender and heaven”
Ka2 x Coucheron – “være med deg”
Kesi, ICEKIID – “Bowling”
Lukas Claude – “Impossible”
MANILA – “Altar Boy”
Mob War – “No Good”
NAYAD – “Holy Lakes (Dusk)
Niko Blonde – “Våben”
Ola Village – “A Ok”ke
Oliver Lübbert – “Frie Fugle”
Pale Honey – “Beat Me”
Peter Wangel – “Havet Stiger”
Pleasure Raft – “Words”
Pom Poko – “Like A Lady”
SAGT PÆNT – “Fortæl Mig Om Mig”
Svea – “Aftermath”

Følg playlisten:

Liva Duus Thorlacius
Livaduus@bandsoftomorrow.com