fbpx

Ugens Upcoming: Fanny Wree

Foto: Zuhal Kocan

Denne uges upcoming er den seje Fanny Wree, som er et elektronisk pop-projekt, som hun startede tilbage i 2016. I fredags udkom hun med singlen “Fairy Story”. Det er et af hendes mest gennemarbejdede værker, hvis du spørger artisten selv. Læs mere om Fanny Wree her.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”4″ ihc_mb_template=”1″ ]

Fanny Wree Albreksten, som står bag soloprojektet Fanny Wree, navigerer i en elektronisk poplyd, som er det perfekte soundtrack til det Skandinaviske vinterlandsskab. Hun er både minimalistisk, men er samtidig detaljeorienteret både lydmæssigt og visuelt. Hendes musik trækker tråde til kunstnere som Grimes og danske CHINAH, og du kan lære den seje nye artist fra den danske scene at kende i dette lille interview.

Hvem er Fanny Wree?

– Fanny Wree er et soloprojekt med base i København. Bandet består af forsanger og pianist Fanny Wree Albrektsen, trommeslager Oliver Hoffmann Bech og en rigtig god computer. I den skabende fase arbejder jeg også sammen med en del forskellige mennesker. Senest Christian Vium (Go Go Berlin) på “Fairy Story” og Emil Mathiasen (KARENINA) på nogle fremtidige numre. Så helt solo er jeg nok ikke længere. 

Hvordan vil du beskrive din lyd?

 – Dyster elektronisk pop, der agerer lydbillede til kølige, klare vinternætter. Stilen er minimalistisk med klubbede fire-i-gulvet-beats, dyb synth bass og boblende arpeggiators. Vokalen veksler mellem at være både inkluderende og koldt distancerende med klang og tekstur i fokus. Jeg låner også gerne cinematiske elementer og SFX lyde fra spil-og filmverdenen til skabe en mere ‘computergenereret’ lyd.

Hvordan startede du?

Jeg har egentlig altid sunget, spillet klaver og optrådt i diverse semiprofessionelle musicals i mine teenageår, haha. Men mit projekt, Fanny Wree, har jeg udviklet på siden 2016. Det hele begyndte på et kursus i elektronisk musikproduktion på Oure Højskole, hvor jeg blev introduceret til Ableton Live (musikproduktionssoftware). Der var alt for mange muligheder i det program, til at jeg kunne lade det ligge, da jeg kom hjem. Det gav mig for alvor mulighed for, at få mine skitser til at lyde som rigtige numre.  

Kan du fortælle lidt om den proces, der forgår, når du skriver musik?

Det er altid teksterne og melodierne, der er omdrejningspunktet for mine produktioner. Processen begynder typisk med, at jeg har et eller andet på hjerte, som jeg skriver ned. Mine bedste sange har jeg uden tvivl skrevet virkelig hurtigt, fordi jeg har haft en klar idé om, hvad jeg gerne ville fortælle med nummeret. Hvis der ikke er et godt fundament, enten en god tekst eller en god melodi, så får jeg sjældent noget ud af at bruge kræfter på kompositionen. Jeg har prøvet at bytte om på processen, lave kompositionen først, tage gamle tekster frem, lave nye melodier – det virker ikke for mig.      

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

Banks, Grimes, James Blake, Purity Ring og Billie Eilish. På den danske scene har jeg været virkelig glad for CHINAH og Saint Cava.

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

– ’Miss Anthropocene’ – Grimes nyeste studiealbum. Det er fyldt med meget forskellige numre – alle med virkelig god lyrik. ‘So heavy I fell through the earth’ må være en af mine yndlings-linjer.

Hvad er du i gang med lige nu? (På musikfronten)

Lige nu er jeg i gang med at øve liveset med min trommeslager, Oliver, og planlægge releasekoncerter i forbindelse med mine nye udgivelser – forhåbentligt bliver det engang i foråret. Og så arbejder jeg løbende på nyt materiale sammen med Emil.

Hvad er drømmen?

Drømmen er, at dørene bliver ved med at åbne sig. Hvis der hele tiden er nye muligheder og udviklingspotentialer for projektet (bedre produktioner, flere spillejobs, nye bekendtskaber i branchen), så er det motivation nok for mig. Og så Roskilde….

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

”Fairy Story” helt klart, fordi det er det mest gennemarbejdede, jeg har lavet til dato – både musikalsk og visuelt.

Hvis din musik var en drink, hvilken ville det så være?

En god Glögg. Du kan ikke umiddelbart se, hvad der ligger på bunden, men du finder nok noget knas dernede.

[/ihc-hide-content]

Liva Duus Thorlacius
Livaduus@bandsoftomorrow.com