fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 46

Foto: Baby Queen // David East

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til en festlig weekend såvel som en hyggelig dag på sofaen. Om du er til Alternativ pop, blæret pop-rock eller eksperimenterende indie, vil der forhåbentligt være noget at hente i vores anbefalinger.

Baby QueenMedicine (EP)

Så er der satirisk alt-pop fra den Londonbaserede popstjerne Baby Queen. Med sin EP Medicine bliver vi præsenteret for et sukkersødt men alligevel råt, alternativt pop-univers. Baby Queen starter hårdt ud med den tidligere udgivne single “Internet Religion”, der er en satirisk kommentar på vores allesammens forhold til det magtfulde internet. Hun går videre ad samme spor med sange som “Pretty Girl Lie” og Online Dating”, der begge er med til at give os et indblik i kunstnerens liv. Baby Queens alternative poplyd er utroligt relevant i dag med sit eget twist på pop-genren. Lyt til EP’en her.

Clarissa ConnellyThe Voyager

Så skal vi på en rejse med Clarissa Connelly. The Voyager er en meget naturlig plade med en nærmest skov-agtig lyd, hvor tankerne ledes hen på lange efterårsgåture. Pladen har et overordnet roligt udtryk, men alligevel kommer der lige nogle distortede guitarlyde ind engang i mellem – blandt andet på sange som “Theresa!”. Hele pladen skal opleves som en rejse gennem forskellige danske historiske steder, så hver sang for sig selv er inspireret af et nyt sted. Der er noget næsten Fleetwood Mac-agtigt over den naturhekse-lignende tilgang til musikken, som Clarissa Connelly lægger for dagen. Lyt til albummet her.

Emil Kruse – December

Emil Kruse har fået fint selskab på sin nye plade December, hvor blandt andet KIDD og Tobias Rahim kigger forbi. På December bliver vi forkælet med hele 13 sange fordelt på to sider fra en veloplagt Kruse. Pladens titel kommer fra Emil Kruses egen fødselsmåned, så der er lagt op til et ekstremt personligt album, der virkelig giver et indblik i Emil Kruses inderste tanker og følelser. De 13 sange følger op på Kruse-EP’erne Slumromantiker fra 2016 og I Dine Blå fra 2017, der begge blev taget virkelig godt imod af både anmeldere og danske lyttere. Lyt til albummet her.

Emi Wes – Departure (EP)

Emi Wes, tidligere kendt som Emilie Ramirez, er nu klar med sin debut-EP Departure. Det er en EP, der har været et godt stykke tid undervejs, som artisten selv har udtalt:

– Tilblivelsen af selve musikken, tekster og melodier var ekstremt intuitivt og skete ofte meget hurtigt. Men selve færdiggørelsen af sangene og indspilninger af instrumenter, var det, som tog længst tid. Og det skulle tage lang tid, for både Robin (producer på pladen) og jeg var af den opfattelse, at sangene fortjente det.

Departure har været hele ventetiden værd, og vi sidder nu med et rent mesterværk af en EP til vores fredagsfest. Lyt til EP’en her.

Go Go BerlinLyfe (Ep)

Tidligere i oktober blev vi præsenteret for Go Go Berlins nye lyd på “I Never Meant To”, der kom som forløber til den EP, vi får serveret i dag. Lyfe er Go Go Berlin anno 2020, og det er fedt at høre, at bandet virkelig har gennemtænkt deres lyd. Fem dejlige sprøde popsange lige til at fortære på en fredag. Lyfe er et godt lille indblik i bandets indre tanker med de forskelige problemer, som mange andre nok også går og tumler med. En sang som “Struggle is Real” er et perfekt eksempel på netop det. Lyden er mere poppet, end vi er vant til at se fra Go Go Berlin, men det klæder dem godt at følge en ny vej. Lyt til EP’en her.

Gå heller ikke glip af:

Henriette Sennenvaldt – Something Wonderful
Lukas Vanggaard – Frisk Prins
Peter Wangel – Omfartsvej
Gavin Haley – Unfolding
Gameboy_98 – Gameboy Color
LYONNE – Late Night
Whistler – Blow Torch Social
Denni Ian – The Sad Saint Of South End
Fallulah – All My Eyes Are Open
Katy J Pearson – Return
WIDE – Exit
Oskar Nordbø – The Flood
BENEE – Hey u x
Virgin Miri – Pop My Cherry
Raketklubben – Raketklubben
PIPI – ROD

Laura Nielsen
lauranielsen@bandsoftomorrow.com