fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 48

Foto: Gotts Street Park // Netti Hurley

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til en festlig weekend såvel som en hyggelig dag på sofaen. Om du er til elektronisk pop, alternativ rock, jazz eller hiphop-soul, vil der forhåbentligt være noget at hente i vores anbefalinger.

Bisse – Tårefilm

Den ekstravagante og helt unikke musiker Bisse er ude med sit ellevte album – ja du hørte rigtig ellevte! Bisse er en kunstner, som ikke ligger på den lade side når det kommer til musik. Denne gang er det break-up albummet Tårefilm som er seneste udspil. Det er et virkelig fint og meget melankolsk album og igen, har han sit orkester med på albummet hvilket kun er skønt at lægge øre til. Det er virkelig et godt dansk album, som er perfekt at sætte på her i de kolde og mørke stunder.
Lyt på Spotify
Lyt på Apple Music

MANILA – LLC (EP)

Det unge band MANILA er endelig ude med EP’en LLC, som vi har set frem til siden udgivelsen af “Diamonds”, som viste et mere modent og eksperimenterende MANILA. LLC består af seks groovende numre, som helt klart sætter gang i kroppen med sangenes brug af synthesizere og en elektronisk produktion, Generelt klæder det virkelig bandet at navigerer i dette nye lydlandskab og det er en virkelig cool EP de har lavet. Vores anmelder har også været på pletten og du kan læse vores anmeldelsen af pladen lige her.
Lyt på Spotify.
Lyt på Apple Music.

Girls in Airports – Dive

Det fantastisk dygtige jazzband Girls in Airports, er ude med deres sjette album Dive. Albummet repræsenterer et mere farverigt univers, med inspirationskilder fra både indie, afro og kraut rock blandt andet, som viser deres talent for at tage forskellige genrer og inspirationskilder fra hele kloden, og viderebringe det med over i deres lydunivers. Dive er helt klart et af deres mere eksotiske albums og er man bare en smule til jazz kan du simpelthen ikke gå galt i byen med dette band. Sæt Girls in Airports på og flyv ind i deres fantastiske, instrumentale lydunivers.
Lyt på Spotify.
Lyt på Apple Music.

Gotts Street Park – Volume Two (EP)

Soul/hiphop/jazz- gruppen Gotts Street Park, er ude med den opfølgende EP Volume Two til deres tidligere EP med navnet Volume One. Leeds-trioen har på denne EP et stærkt hold af kvindelige gæstevokaler, såsom Rosie Lowe og Grand Pax og deres sans for at vælge samarbejder til deres numre er ikke til at tage fejl af. Deres lyd er drømmende og man er ikke i tvivl om at Gotts Street Park sigter højt, men de rammer tilgengæld også plet og derfor har de virkelig formået at markere sig på den internationale musikscene.
Lyt på Spotify.
Lyt på Apple Music.

Young Couple – The Past is Just a Piece (EP)

Den Københavnske kvintet med navnet Young Couple debuterer i dag med EP’en The Past is Just a Piece. Bandet laver traditionel rockmusik med et strejf af både 70’ernes prog-rock og 80’ernes art-rock. Deres lyd er introvert og fabuleret alternativ rock, som gennem EP’en rummer den unge voksens følelsesregister, der til tider kan være omfattende og modsætningsfyldt. Bandet gør på EP’en brug af saxofon, som helt klart giver deres musik ekstra kant i dets sammenspil. På The Past is Just a Piece rammer Young Couple det nervepirrende og naive i et ungdommeligt rockunivers.
Lyt på Spotify
Lyt på Apple Music

Gå heller ikke glip af:

AJ Tracey – Secure the Bag! 2
Ane Brun – How Beauty Holds The Hand Of Sorrow
CASQUETTE – Sjæl Så Ung
Jonas Ringtved – Skitzotopia
JJ PAULO – Baba Mufasa
Parov Stelar – Voodoo Sonic
Paulina Palmgren – Paradiset och jorden
Télé Rouge – 38°C
The Vice – Songs for No One

Liva Duus Thorlacius
Livaduus@bandsoftomorrow.com