fbpx

Fem upcoming acts, der springer rammerne for voldsom musik

Foto: Sightless Pitt // Jeffrey Lee Beaulieu

Metal og voldsom musik er ikke altid den genre, der får mest spotlight, når det kommer til nye udgivelser. Men der er så utrolig meget autentisk passion at finde i disse genrer, at vi simpelthen ikke kan ignorere det. Her er fem upcoming bands, der ikke er bange for at bruge metallyden på en helt ny måde.

 [ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”4″ ihc_mb_template=”1″ ]

Fluids (US)

Fluids beviste med deres debutplade Exploitative Practices, at de kan noget helt andet end dit run off the mill grind-core band. Med visuelle elementer, der ligner et kalejdoskop af dødt kød, varsler de på forhånd om en unik oplevelse. Fluids blander på mesterlig vis klassisk grind-core med nærmest trap/elektroniske beats, der kun gør hele oplevelsen mere brutal. Bandet udgav i år det formidable album Ignorance Exalted, hvis første sang “Extorted”, der i det første halvandet minut, har lydsporet af en indrømmelse fra en korrupt amerikansk politimand – så bliver budskabet vist ikke tydeligere.

Noosed (IE)

Noosed bevæger sig i et lidt mere klassisk lydfelt, men man kan især høre på den distortede lyd, at de spiller deres helt egen version af den nyskabende genre, bedst beskrevet som post-doom. Noosed har også helt klart en lyd, der trækker tråde til black metal, hvilket især var gennemtrængende på deres selvbetitlede debut EP, der udkom sidste år. Med en utrolig dejlig smadret og mudret lyd, vil Nossed uden tvivl spille sig lige ind i hjertet på mode doom- og black-fans. Deres forholdsvis simple lyd giver en virkelig rå og naturlig vibe, der afspiller bandets portrættering af usimuleret menneskelig lidelse.

Sightless Pit (US)

Der sker virkelig spændene ting rent musikalsk på Rhode Island USA lige nu. Eksempler er kunstnere som The Body med deres producerede post-doom, Lingua Ignota med hendes minimalistiske blanding af opera og smertehyl og Full Of Hell (der dog er fra Pennsylvanien) med deres nådesløse grind-core. De har alle sammen flere gange fremgået som feature på hinandens musik og lavet flere split projekter, da deres lyd bare passer sindssygt godt sammen. Nu har de så endelig dannet en super gruppe kaldet Sightless Pit, der bestående af medlemmer fra alle tre bands har formået at få det bedste fra alle verdener med. Musikken er hjerteskærende og skærer lige ind til benet – hvilket er hvad, man kan forvente af en Rhode Island-supergruppe.

Street Sects (US)

Støj og beats går op i en højere enhed på Street Sects‘ musik. Med deres næsten hip-hoppede udtryk bliver hardcore og noice blandet til et overbevisende monster. Det er virkelig svært at sætte Street Sects ind i en boks med andre bands, da de i høj grad gør deres helt egen ting, hvilket også er grunden til, at de er med på denne her liste. Vi har med en sjov størrelse at gøre, og man føler, at man ville kunne danse natten ung til Street Sects’ musik – samtidig ville den heller ikke passe dårligt ind i en gyserfilm. Lytteoplevelsen bliver med forskellige lyde og spoken word-stykker nærmest filmisk, og man lytter spændt efter, hvad der kommer til at ske som det næste.

Vile Creature (CA)

Vile Creature må i høj grad siges at være fremtiden inden for metal. Den nonbinære canadiske duo eksperimenterer med temaer som LGBTQ, dyrerettigheder, veganisme og general antiundertrykkelse. Alle disse temaer bliver præsenteret fantastisk med bandets sludgede og eksperimenterende funeral doom. Nogen ville måske bruge ordet hipstermetal, men selv dem, der ikke måtte være enige i bandets budskab, vil blive overbevist af deres nådesløst tunge lyd. Vile Creature præsenterer sig selv som høj kunst, og det kan de roligt gøre – for deres musik får virkelig tankerne i gang i forhold til, hvad metal kan bruges til i dag.

Af Laura Nielsen

 [/ihc-hide-content]

Laura Nielsen
lauranielsen@bandsoftomorrow.com