fbpx

Ugens Upcoming: ALSACE

Foto: Petra Kleis

Denne uges upcoming er bandet ALSACE, som består af de to bedste venner Emil og Kristoffer. Med kun én single ude er der allerede stor potentiale at spore i deres dansable synthpop-lyd. Læs vores lille interview med dem her.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”4″ ihc_mb_template=”1″ ]

De to fyre bag bandet ALSACE har kendt hinanden siden børnehaven. Nu udlever de deres fælles drøm om musikken i et legende popunivers. Efter et par flasker ALSACE blev de enige om at springe ud i projektet, og det er vi glade for, at de gjorde. De har én single ude, som man kun kan holde af – fyldt med groovy og dansable rytmer, og vi glæder os til mere fra gruppen. Lær dem bedre at kende lige her.

Hvem er ALSACE?

– ALSACE er to bedste venner, der har hængt sammen hele livet. ALSACE er én af mange måder at være taknemlig på og en måde at behandle og destillere de ting, som alle går igennem i livet, når man som os er på vej til at blive rigtigt voksne (burde være). ALSACE udspringer af alle dem, vi holder af og har good times med – vores venner, familie, hunde og selvfølgelig kærester. Uden dem ville vi aldrig kunne skrive de sange, vi gør. 

Hvordan vil I beskrive jeres lyd?

– Hmm, det er svært. Det er ofte noget, der bare sker, mens vi laver det, men vi har selvfølgelig gjort os nogle overvejelser. Vi bruger rigtig mange gamle synthesizers og båndmaskiner. ‘For the nerds’ må vi hellere nævne, at vi bruger Juno 60 og 106, DX7, JX8P og en D50 – blot for at nævne nogen. Vi tracker vores ting i Delta Lab i København, så vi kan få de rigtige gamle mikrofoner og den gode varme studielyd på trommer og bas især. Hvis man skulle beskrive det lidt malende, er ALSACE lyden af dine bedste venner, masser af hvidvin, et langbord ved den franske riviera, og en aften der ender på dansegulvet. 

Hvordan startede I?

– Vi har faktisk kendt hinanden, siden vi gik i børnehave, og vores forældre er gamle venner. Vi har altid spillet musik sammen og har i mange år talt om, at nu skulle vi altså lave et rigtigt band – især når vi har været fulde. Ting sker som bekendt, når man mindst venter det, og en dag sad vi og jammede, og et par flasker ALSACE senere havde vi et band. 

Kan I fortælle lidt om den proces, der foregår, når I skriver musik?

– Det starter som regel med en demo den ene eller den anden har lavet. Det kan også være noget, vi starter sammen – så der er egentlig ikke en reel opskrift på det. Vi kan også høre et nummer nogen andre har lavet og så tage en eller anden ting fra det og lave vores eget. Det er tit stemninger og vibes, vi bliver inspireret af. Vi starter næsten altid med at få en lille melodi og nogle akkorder op at køre, og så tilføjer vi tekst hen ad vejen. Nogle gange sender vi det rundt til vores collaborators for at få nye ører på det – både i forhold til tekst og musik. Vores sange handler altid om de ting, vi oplever i livet. Der er som sådan intet odiøst i det, vi skriver om, men for os er det ligeså meget en måde selv at behandle og iagttage de oplevelser, vi har. Vi oplever det samme som alle andre – så forhåbentlig kan folk relatere til de ting, vi skriver om. 

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på jeres lyd?

– Also a tough one. Når vi nu nævner i flæng om lidt, er det ikke sikkert, man kan se og høre sammenhængen, men indflydelse og i særdeleshed inspiration kan jo komme på mange måder. Lyd, sange og sangskrivning er i det samme univers, og vi har altid hørt gamle’ plader – så here it goes. Stevie Ray Vaughn, Beatles, Prefab Sprout, Chic, Fleetwood Mac og Maxwell. Af lidt nyere ting er det måske Jungle, Junior/Senior, Poolside, Khruangbin og Parcels. 

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

– Hjemme hos mig er det en gammel plade med Ned Doheny, som jeg faktisk ikke kan huske, hvad hedder. Derudover kører Chet Bakers “Sings” og Maxwells “Urban Hang Suite” tit på repeat, Emil

Hjemme hos mig er det en gammel Billie Holiday plade, der hedder ‘Last Recording’ – det er min evige go to. Så er jeg også blevet smask forelsket i Khruangbins nye plade ‘Mordechai‘, Kristoffer

Hvad er I i gang med lige nu? (på musikfronten)

– Vi er i gang med at skrive vores album færdigt, som vi skal indspille i januar og februar. Vi har et par singles, der skal ud til foråret, der så skal samles op af en plade til sommer. Vi arbejder sammen med en masse forskellige musikere og sangskrivere, så lige nu er det cherrypicking og færdiggørelse af de sidste ting, inden vi skal tracke. Så har vi også lige skrevet under på en lejekontrakt, så vi får eget studie første i februar – det er totalt optur og en kæmpe drøm.

Hvad er drømmen?

– Haha, ultimativt at vi kan sidde hver eneste dag og lave musik sammen. Drømmen er, at folk kan få noget ud at høre vores musik og bruge den til det, de kan, der hvor de er i livet. Det er ret meget hovedet på sømmet for os, og det er et kæmpe privilegium, hvis vi er så heldige at få lov til at levere soundtracks til folks liv, hvad enten livet er legende let eller hårdt og svært. 

Hvis I kun måtte vælge én af jeres sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

– Lige nu er det “Physical”, fordi det den eneste, der er ude – så spørg os igen, når pladen kommer, så kan det være, du får et andet svar, hvem ved. Man kan ikke vælge mellem sine børn. 

Hvis jeres musik var en drink, hvilken ville den så være?

– Det er et af de sværere spørgsmål. Lige for tiden drikker vi vildt meget Petnat, men det er jo ikke rigtig en drink. Så enten en gin & tonic, fordi du altid kan drikke én mere, eller klassikeren – en kold flaske hvid fra ALSACE.

[/ihc-hide-content]

Liva Duus Thorlacius
Livaduus@bandsoftomorrow.com