fbpx

Farveblind leverer vildt fredagstrack, der skriger af samfundskritik

Foto: PR

I dag har Farveblind premiere på singlen “Why” og dertilhørende musikvideo. Og der findes ingen forberedelse til den hæsblæsende oplevelse det er, at se den dystopiske og hårdtslående video fra den elektroniske trio.

Farveblinds musikvideo til “Why” rammer som et slag i ansigtet. Til lyden af et storslået og dramatisk, elektronisk track, indledes videoen med en rytmisk tale. Det er en forvrænget stemme, der ihærdigt stiller udfordrende spørgsmål til verdenssituationen i en slags spoken word-eufori. Med en kaotisk baggrund af hurtigt skiftende billeder spørger stemmen i videoen agressivt:

// Why are we running out of air? Why am I so fucking terrified? Why can we not see past color? Why are we not beyond gender? Why are all not equal? Who tricked you into thinking that there is a part two? //

Det konceptuelle musikalske og visuelle projekt, lander efter et forgangent år, der på verdensplan har været udfordret med adskillige kriser. Et år hvor pandemien har syntes at være det absolutte fokus, både i mediedækning og mennesker imellem. Derfor vækker Farveblind os alle, og husker os på, at vi bør stille spørgsmålstegn til måden hvorpå vi lever sammen. Farveblind italesætter problematikker såsom racisme, sexisme og klimakrise, og om nummeret udtaler de at:

– “Why” er en frustration. Det er en tale til folket og folkets samvittighed. “Why” kan både forstås som “hvorfor” og “derfor” på engelsk, alt afhængig af om der kommer et punktum eller spørgsmålstegn bagefter. Sangen skal gerne få folk til selv at sætte det tegn.

Der er ingen tvivl om, at “Why” skaber stof til eftertanke, og med videoen har Farveblind formået at skabe en mindeværdig seance. Det er en imponerende færdighed, at kunne skabe et energisk dansetrack, som på samme tid ryster lytterens politiske grundvold. Af samme grund kan du finde “Why” på vores liste over Ugens Uimodståelige. Med dette stærke udspil er der varmet godt op til den ventede EP, som udkommer d. 5. marts.

Se musikvideoen her

Eller find “Why” på din foretrukne streamingplatform:
Spotify
Apple Music

Tags:
Sofie Vitalis
sofievitalis@bandsoftomorrow.com