Nordic Noir fra danske Trope

Foto: Stine Drejer

Rejs til en rolig bjergtop med Tropes melankolske debutsingle “I Billeder”.

Fredag den 22. januar udkom første single fra Trope. I lydbilledet fremstår et smukt samarbejde mellem synthesizer-arpeggios og guitarens akkordbrydninger, der tilsammen danner en funklende stjernehimmel. Nummeret vokser gradvist dynamisk over sangens forløb som flere og flere elementer tilføjes. De aktive trommer og basens melodiske fundament skaber en naturlig fremdrift. I sangens klimatiske outro er de forskellige elementer vokset sammen til et meditativt øjeblik på toppen af et bjerg.

Tropes tekstunivers prioriterer at danne billeder på lytterens nethinde, og nogle tekstbider er taget ud fra forskellige digte og er derefter sammensat i denne nye kontekst. Den intentionelt enkelte tekst giver anledning til fortolkning, der resulterer i, at sangens betydning konkretiseres i kraft af lytterens fortolkning.

Duoen Trope består af Elias Lykkeskov Jensen og Andrea Klausen, der har mødt hinanden på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus. “I Billeder” er titelnummeret fra en EP, der i foråret 2021 skal få dagens lys at se.

Du kan lytte til “I Billeder” på Spotify her.

Tags:
Jakob Bjerrum Thisted
jakobthisted@bandsoftomorrow.com