Nordiske Hits // Uge 3

Foto: Alison // Christoffer Kofod Kenter

Vi har i dag opdateret vores Nordiske Hits-spilleliste med 25 nye tilføjelser. Tjek listen ud her og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Norden.

Alison – “Headspace”

I april er det danske band, Alison, klar med deres debut-EP, den første single derfra er netop udkommet, og vi er begejstrede. Alison består af fem medlemmer, som lader deres nysgerrighed og eksperimenterende rejser i musikken nå frem til en genresammensmeltning af både jazz, elektronisk musik, rock og prog-pop. Singlen “Headspace” er et forsøg på at gøre op med selvet og et blik indad. Samtidig er det en fortælling om ikke altid at kunne redde verden. Bandet ønsker at give lytteren en dyb oplevelse og et større perspektiv. Det formår de ved hjælp af en levende energi sammensat med tekster, som indeholder personlige historier. De blander eksperimenterende lydbilleder, melankolsk kor og fængende melodier, så lytteren både kan blive underholdt og udfordret.

Gurli Octavia – “I Wasn’t Ready”

Den danske sangskriver og sangerinde er klar med sin singleforløber til sit fuldlængdealbum I Could Be Blossomin, som udkommer i slutningen af denne måned. Gurli Octavia er en selvstændig kunstner, som tør fortælle verden, hvordan hun har det. Singlen “I Wasn’t Ready” har hun selv mixet og produceret. Med sin melankolske vokal og det opløftende beat skaber Octavia en plads til et mere poppet udtryk, hvor den inderlige sangskrivning stadig er intakt. Albummet rummer både sorg og bearbejdelse samtidig med frigørelse og håb for fremtiden. En frigørelse som handler om, ikke at lade sig påvirke af andre folks holdninger til hende som kunstner og person. Frigørelsen skinner igennem i form af den kreativitet Gurli Octavia rummer, både i valget af sange på det kommende album og produktionen af sangene.

Kalaha x Hjalte Ross – “Hurt You Once Again”

Kalahas nye single “Hurt You Once Again”, som er forløber til albummet Mystafa, som udkommer i starten af februar, har Hjalte Ross hjulpet med både tekst og vokal. Kalaha har flere gange i løbet af 2020 gjort sig bemærket med deres verdensomspændende musikalske inspirationskilder. Inspirationskilderne fra hele verden er også tydelige at bemærke på singlen “Hurt You Once Again”, som i sit tekstunivers og tonalitet spiller på et følelsesregister, som blander, kærlighed, had og vrede som alt udspiller sig af sorg. Udover den dybe tekst, er et lydunivers med et mix af elementer fra syre-rock, improviseret jazz, anatolsk funk og acid techno også det som gør singlen et lyt, eller mange, værd.

Ellers tilføjet:

Anna Leone – “Once”
Astrid Cordes – “There, There”
Bilton Marten – “Show Me More”
CHILI – “Half The Time”
Darling West – “Don’t Start Now”
David Dear – “Friendly Fire”
Going For The One – “Dear Friend”
Goofy Geese – “Poppy Blue”
GRNMO – “Slide In”
Guldimund – “Små Fingre”
HEAVE – “Pawn”
H.B. Nielsen ” Can’t Seem To Recall”
Heidi Mortenson – “Clumsy Rework”
Kindsight – “How I Feel”
LIPS LIPS LIPS – “In All Eternity”
Louise Lo – “Wintersomersaults”
Mellow – “Lav Profil”
O.P. Smukmann – “Prangende”
Saga Back – “Sex Still Smells Like You”
Senso – “Fading”
Sille Nilsson – “Kys Mig Nu”
The Bland – “SUMO”
Wy – “Come Here”

Følg playlisten her:

Sofie Pindstofte
sofiepindstofte@bandsoftomorrow.com