Nordiske hits // Uge 4

Foto: JNS // Helge Brekke

Så er der endnu en gang nye toner fra den nordiske front, og vi har i dag opdateret vores Nordiske Hits-spilleliste med 25 nye tilføjelser. Tjek listen ud her og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Norden.

Barbro – “I’m fine

Sidste år var der meget opmærksomhed omkring det danske band Jenny, og nu er det tidligere medlem Barbro sprunget ud i et soloprojekt. Første skud på solostammen er singlen “I’m fine”, hvor Barbro viser styrken ved at være skrøbelig. “I’m fine” er opbygget stort set udelukkende af en akustisk guitar – foruden Barbros vokal, og med de få elementer formår sangerinden at pakke storslåede følelser ind i en skrøbelig emballage. “I’m fine” handler om at holde fast i troen om, at det hele nok skal gå, og sangens tema afspejler sig i fremførelsen. Den simple, uredigerede akustiske guitar, viser sårbarhed i den måde, den bare er sig selv, men det, at den er alene, viser også styrke. En styrke til at tro på, at det hele nok skal gå, og det formår Barbro at formidle på smukkeste vis i den flotte debutsingle.

JNS x Elcamino – “Championship Rings

JNS laver old school hiphop, der trækker tråde tilbage til 90’erne, og hans nye sang, “Championship Rings”, er en magtdemonstration i rapdisciplinen. Ind over de yderst velproducerede beats, som JNS selv er manden bag, er vi vant til at høre ham rappe på syngende norsk – men i “Championship Rings” har han en gæst med. JNS har nemlig teamet up med den dygtige amerikanske rapper Elcamino, der blev kendt i undergrundsrapmiljøet for sin alsidighed i hiphopgruppen “Griselda”. Elcaminos vers er naturligvis på engelsk, og “Chamionships Rings” byder derfor på en sprængfarlig lyrikcocktail af både norsk og engelsk. Det er både charmerende, råt og bare gennemført fedt.
“Chamionship Rings” er den anden single fra JNS’ kommende album “Pandemivinter”, og den giver i den grad blod på tanden, for at høre hvad ellers den unge nordmand har at byde på.

Nikita Thigpen – “Planet Nine

Den dansk/amerikanske sangerinde Nikita Thigpen, har skudt sin første single “Planet Nine” afsted. “Planet Nine” er udsprunget af fascinationen af det ukendte, og det at turde tage springet ud mod universer, man ikke nødvendigvis føler sig hjemme i. Derfor har singlen taget navn efter den hypotetiske planet “Planet Nine”, som er et naturfænomen, der siges at kunne være forklaringen på en usædvanlig gruppe af baner i det ydre rum. Nikita Thipgpen siger selv, at singlen handler om at være forelsket, og det passer godt ind i det tekstunivers, hun skaber med “Planet Nine”. Nogengange har man brug for noget hypotetisk til at forklare, hvordan man føler, og selvom kærligheden virker uendelig stor og uoverskuelig, må man have tillid til, at der er en løsning derude et sted.
“Planet Nine” er et poppet dance-track, og hvis du mangler en sang til at få dit onsdagshumør op, er den en klar anbefaling herfra. Til sangen følger desuden er veludført musikvideo, som du kan se her

Ellers tilføjet:

Alexander Grandjean – “Weeps”
Ash Olsen – “WILDIN'”
Briis – “Return to Us
CHIVVY – “In Control”
dePresno – “Bitter St.”
DJØN – “Ung Det 4 Altid (Skærsilden)”
fucales – “Snake”
Hans Philip – “Somendrøm”
Jeff Elliot – “Elephant”
Kamma – “Drowning”
Louis Jarto – “Chemicals & Coffee”
Melby – “Old Life”
Molly Sandén – “Kärlek slutar alltid med bråk”
Ole Kirkeng – “Alone With My Phone”
Per Och Olof – “Balkongen”
Pil x Andreas Odbjerg – “Omvendt”
The Entrepreneurs – “Sweet”
The Malibu Beach Band – “The Beach / The End”
Trope – “I Billeder”
Uden Ord – “Et Klart Eksempel (Der Ved Cyklerne)”
ViVii – “One Day”
Who We Be – “Paradise Awaits”

Følg playlisten her:

Albert Lund Kuhlmann
albertkuhlmann@bandsoftomorrow.com