fbpx

The Entrepreneurs udgiver leadsingle fra kommende album

Foto: Dennis Morton

Den danske støjrock trio The Entrepreneurs har smidt den anden single fra deres kommende album ‘Wrestler’ ud over kanten på den danske rockscene. Med den nye single trykker de speederen i bund og skaber en stemning, der gør dig glad i låget.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”4″ ihc_mb_template=”1″ ]

The Entrepreneurs’ nye single, “Sweet” er den slags sang, der giver dig vind i håret – selvom du sidder i sofaen med høretelefoner på. Fra første sekund, man trykker play og giver den danske rocktrio lov til at blæse ud ind i øregangene, er det som om, at alt det negative får et smukt skær. Der er fuld fart på den nye single – og sangens høje tempo i selskab med forvrængede guitarer og en insisterende bas giver nøjagtig den der larmende støjrocklyd, som The Entrepreneurs er bedst til.

Bassist, Anders Hvass, siger selv om deres nye single: »Der er en lethed over nummeret. Man bliver glad i låget og får maxet helt ud.« Den beskrivelse er spot on og minder os desuden om savnet til livekoncerter. De seneste år har The Entrepreneurs nemlig opbygget status som et af landets helt store liveoplevelser, og deres nye udspil “Sweet” kommer helt sikkert ikke til at sætte mindre gang i festen.

Til singlen kommer også en musikvideo, der hjælper med at billedliggøre sangens tekst. Teksten skildrer dobbeltheden i den frustration/fascination, man kan have omkring personer med et naivt verdenssyn. Gruppen beskriver det selv som om man – på en og samme tid – kan være frustreret og betaget af folk, der har uskyldige syn på verden. Og det er den dobbelthed, The Entrepreneurs gerne vil formidle med “Sweet”.

I musikvideoen følger man en mand, der tilsyneladende lever en tilbagetrukket tilværelse i selskab med sin hund. Og hvis man lægger bandets egne ord om sangens budskab nedover videoen, kan det tolkes som om, at det forhold mellem hund og menneske, som videoen skildrer, fremstår som symbol på den tvetydige fascination/frustration over simple og naive verdenssyn,

“Sweet” kommer i kølvandet på “Cinnamon Girl”, som var det første udspil til deres kommende album, Wrestler, der lander den 26. februar. Du kan se videoen til “Sweet” her

Lyt på Spotify
Ly på Apple Music

[/ihc-hide-content]

Albert Lund Kuhlmann
albertkuhlmann@bandsoftomorrow.com