Til fans af Tame Impala: tre bud på dit nye musikalske crush

Foto: Tame Impala // Neil Krug

I nutidens musikalske jungle kan vi som vanemennesker godt være tilbøjelige til at holde os til de acts, vi allerede kender og har været fans af længe. Men frygt ej! Vi har gjort din opdagelsesrejse lidt mere overskuelig og samlet tre bud på dit nye musikalske crush – skræddersyet til dig, der elsker lyden af Tame Impala.

Tame Impalas ikoniske synthpop-lyd og drømmefrembringende univers er efterhånden velkendt for mange musikfans. Om man har været betaget af det australske act, siden Kevin Parker søsatte projektet i sit hjemmestudie i 00’erne, så lyset med det mesterlige album Currents fra 2015, eller endda først er kommet med på bølgen for nyligt, har Tame Impala-fans en ting fælles: vi kan ikke få nok af den atmosfæriske og transcenderende lyd. Succesen bag Tame Impala må først og fremmest tilskrives Kevin Parkers bemærkelsesværdige evne til at skabe musikalske oplevelser, der nærmest banker blidt på døren til dit sind. Men også det faktum, at Tame Impala som fuldt akkompagneret band, gør det umådeligt godt live. Var man så heldig at opleve den sublime koncert, bandet fremførte på Roskilde Festival i 2016, ved man nøjagtigt, hvad vi taler om. Der er noget ved samspillet mellem den syrede 60’er-rock-vibe og Parkers let infantile vokal, der skaber en følelse af, at man, for et øjeblik, kan svæve udover tid og sted. Sidste år udkom Tame Impala (endelig!) med et nyt album efter fem års stilhed på den front. Og hvis du, ligesom os, allerede har hørt The Slow Rush fra ende til anden et par gange eller fyrre, er du klar til at udforske nyt og måske uhørt Tame Impala-lignende territorium. Vi har udvalgt tre bands, der passer perfekt til at spille det tidlige forår ind og holde nysgerrigheden i live.

Boogarins (BR)

Vi starter hos det brasilianske band Boogarins, som er skabt af barndomsvennerne Dinho Almeida og Benke Ferraz. Bandet består af i alt fire medlemmer, som tilsammen skaber fremkommelig psykedelisk rock. Lyrikken fremføres på portugisisk, og det smukt krøllede sprog pryder musikkens støjrockede udtryk i et organisk samspil. Boogarins blev skabt tilbage i 2013, og har et solidt bagkatalog af anmelderroste album bag sig. Vi vil gerne fremhæve albummet Lá Vem a Morte fra 2018, som gør særligt brug af eksperimenterende basfigurer og legende guitarspil. På nummeret ”Foimal” skrues der op for syrerede elementer, og Dinho Almeidas vokal rammer, i momentære glimt, hvad der kunne forveksles med Kevin Parkers stemme. Der er rig mulighed for at gå på opdagelse i Boogarins’ talrige udgivelser, og du kan påbegynde rejsen med at lytte til ”Foimal” her.

fucales (NO)

Med fucales leveres der en støjende intensitet, som vi genkender fra det tidlige Tame Impala – særdeles med tanke på albummet Innerspeaker. Den norske indiekvartet er et ungt og spritnyt act, som imponerer med deres rå guitarriffs og strømlinede trompetspil, hvilket gør dem helt unikke. De er ikke bange for at eksperimentere med hverken genre eller lydbilleder. De udforsker og leger med musikken, alt imens de skaber et udtryk der er frembrusende, drømmende og tenderende aggressivt. Med andre ord: de gør hvad der passer dem. fucales er netop udkommet med singlen ”Snake”, som formidler en følelse af, at stå og space ud til en livekoncert imens kroppen, per automatik, danser roligt men uophørligt. Effekten på vokalen skaber en barnlig blidhed, som kontrasterer de energiske trommer og den fabulerende trompet i en afbalanceret synergi. fucales’ musik vækker en fornemmelse af impulsivitet og utilregnelighed, og det er derfor svært at forudse, hvordan deres kommende udgivelser kommer til at lyde. Ikke desto mindre en glimrende grund til at følge spændt med på sidelinjen i den kommende tid.

Vola Tila (SE)

Svenske Vola Tila er en indieduo, der består af medlemmerne Johannes Henriksson og Richard Andersson. De producerer drømmende, alternativ indiepop, som i flere af deres sange slår over i et psykedelisk udtryk. Især på nummeret ”Forget That I Love You” inviteres man som lytter ind i en syretrippende atmosfære, hvor man kan føle sig, som var man løftet ud af sin egen krop og ind i et bekymringsfrit tomrum et sted langt ude i galaksen. Netop ved udgivelsen af førnævnte sang, fastslog vi her på redaktionen, at vi med Vola Tila har fået Nordens helt egen Tame Impala – det kan du læse om her. Vola Tila skaber den slags tracks man hører på en solrig søndag eftermiddag, når man har fået en øl for meget, og bare gerne vil synke ned i blødt græs, imens man stirrer på puffede skyer der flyder langsomt forbi på himlen. Vi anbefaler, at lytte til ”Forget That I Love You”, som klart vil tryllebinde dig med sin Tame Impala-agtige vibe.


Tjek også disse kunstnere ud:
Astronaut (DK)
Pond (AU)
GUM (AU)
Black Moth Super Rainbow (US)
Barbarossa (UK)
Masasolo (DK)
Mild High Club (US)
Turquoise Sun (DK)
Unknown Mortal Orchestra (NZ)
Crumb (US)
Swim Mountain (UK)

Sofie Vitalis
sofievitalis@bandsoftomorrow.com