Ugens Upcoming: KODI

Foto: Emil Damborg & Ace Que 

Denne uges upcoming er fremstormende KODI. De er aktuelle med singlen ”RUN!”, som fortæller om ung og flygtig kærlighed, hvilket er et gennemgående tema i duoens sangskrivning.
[ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”4″ ihc_mb_template=”1″ ]

KODI skaber musik, der inviterer til at dykke ned i ungdomslivets kaotiske følelser gennem fængende trommebeats, poppet vokal og Hip-Hop inspirererede synth-lyde. Med nummeret ”RUN!” demonstrerer KODI deres talent for at skabe farverige og catchy omkvæd – samtidig med, at de rammer en helt særlig nerve, der skriger på vitalitet og eskapisme. Det var derfor også med stor begejstring, at vi gav dette nummer lidt ekstra spalteplads, da vi offentliggjorde vores liste over Nordiske Hits i anden uge af 2021. I det kommende år kan vi forvente flere spændende udgivelser fra KODI, og imens vi venter, agter vi at lære mere om brødrene bag det musikalske projekt. Læs med og kom tættere på danske KODI.

Hvem er KODI? 

– KODI er Frederik og William Locht fra Aarhus. To tvillingebrødre, der har blod på tanden.

Hvordan vil I beskrive jeres lyd? 

– Vi laver meget forskellig musik. Det er svært at vide, hvilken slags sang, vi ender med at lave, når vi tager i studiet. Men det er samtidig det, der er superfedt. Vi kan godt lide at være alsidige og nyder at eksperimentere med musikken. Når det så er sagt, er der en klar undertone i alle vores sange, som symboliserer ungdommen. Fest, hjertesorger og en turbulent livsstil går igen i vores musik – både i produktion og lyrik.

Hvordan startede I?

– Det hele startede med, at William begyndte at lave beats tilbage i 2017, lige efter han havde afsluttet gymnasiet. Han havde set en af sine kammerater bruge FL Studio på sin computer og ville prøve kræfter med det selv. Efter at have produceret i et halvt års tid hørte Frederik noget af musikken, og han syntes, det lød fedt. Han foreslog, at vi lavede en sang. I starten var det drengerøvs-rap for sjov, men det udviklede sig til et projekt, som vi begge to er meget passionerede omkring i dag. 

Kan I fortælle lidt om den proces, der foregår, når I skriver musik?

– Det varierer lidt. Nogle gange har William lavet et beat på forhånd og sendt til Frederik, og så mødes vi i studiet og indspiller. Andre gange kan vi sidde i studiet begge to, og bare begynde helt fra bunden. I starten var processen meget rollefordelt, men på det seneste er vi begyndt at hjælpe hinanden både med produktion og sangskrivning, hvilket kan høres på kvaliteten af vores nyere musik. Vi er på den måde blevet mere selvkritiske omkring vores musik og sætter barren højt for os selv.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på jeres lyd?

– The Kid Laroi har haft stor indflydelse på vores lyd indenfor det sidste år, og vi kan begge to se os selv i meget af hans musik. Andre ‘honorable mentions’ er The Weeknd, Koi, $HYBXI, Ukendt Kunstner og ASTN.

Hvad er der på pladespilleren lige nu? 

– Jeg har i længere tid lyttet meget til australske The Kid Laroi. Derudover har jeg på det seneste haft blandt andet Kid Cudi og Jack Harlow’s nye albums på repeat, Frederik. 

– Jeg lytter til rigtig meget forskellig musik, og lige i øjeblikket er jeg tilbage på noget WIINSTON – både ”Midnight Rocket” og ”Jellyfish”. Justin Biebers album ”Believe Acoustic” får også en tur indimellem, William.

Hvad er I i gang med lige nu? (på musikfronten) 

– Lige nu er vi ved at lave de sidste rettelser på vores kommende EP, ”HOPE YOU’RE DOING FINE”. Ved siden af det arbejder vi på en masse ny musik som forhåbentlig også ser dagens lys i 2021. 

Hvad er drømmen? 

– Drømmen er at kunne skabe og udgive musik på fuldtid. Musik er vores passion, og hvis det kunne blive til en levevej, ville det være en ‘dream come true’. Derudover drømmer vi også begge om at kunne tage til et studie i LA og lave musik med nogle store kanoner. Det kunne være for dope!

Hvis I kun måtte vælge én af jeres sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så? 

– Naturligvis vores nye single ”RUN!” – lyt til den på din foretrukne streamingstjeneste nu.

Hvis jeres musik var en drink, hvilken ville den så være?

– Det er sjovt, at I spørger. Vi havde faktisk denne her samtale for et halvt års tid siden. Vi blev enige om en Bramble. Den mørkerøde farve i samspil med den søde og bitre smag repræsenterer ulykkelig kærlighed, hvilket passer perfekt på vores musik.

Hør “RUN!” med KODI her:

[/ihc-hide-content]

 

Sofie Vitalis
sofievitalis@bandsoftomorrow.com