21 internationale navne du skal holde øje med i 2021

Foto: Olivia Rodrigo // Universal Music

Traditionen tro udnævner vi – i en artikelserie af tre – en række artister, der efter vores overbevisning er værd at holde et vågent øje med i årets løb. Vi er nået til sidste stop på den musikalske rejse, hvor vi skal vidt omkring den internationale musikscene, og heller ikke her er der sparet på talentet og attitude.

Nedenstående 21 navne er selvfølgelig langt fra de eneste, som er værd at holde øje med i 2021’s musiklandskab. Artister som Arlo Parks, Celeste og Squid, som havde indfundet sig på sidste år liste, stormer fortsat fremad på den internationale musikscene. Arlo Parks og Celeste med deres nyligt udgivne debutalbums og Squid med deres svært definerbare lyd, som den 7. maj samles på gruppens første albumudgivelse. For ikke at glemme Easy Life, der siden deres placering på sidste års liste, har udgivet et velproduceret mixtape i 2020 og teaset et kommende debutalbum her i 2021. Nu er 21 nye navne kommet på listen og vi håber du deriblandt kan finde dit nye musikalske crush.

ASHWARYA (AU)

Den unge sangerinde ASHWARYA er født i Indien og holder nu til i Melbourne. Hun fik allerede opmærksomhed fra adskillige medier, da hun i sommeren 2020 udgav sin debutsingle “PSYCHO HOLE”. Singlen er en energisk popsang med inspiration fra både de forskellige verdenshjørner og mange forskellige artister. Det er få sange ASHWARYA har udgivet, men hun har alligevel formået at vise forskellige sider af sig selv som en kunstner, der ved, hvad hun vil, og hvad hun laver. Hun virker uden tvivl, som en kunstner, der ønsker at overraske. Dog regner vi ikke med, at det bliver en overraskelse, når hun en dag topper diverse hitlister og bliver booket til at spille på alle de store scener verden over. Hold godt øje med ASHWARYA. 

 

Black Country, New Road (UK)

 

Britiske Black Country, New Road har en fuldstændig uforudsigelig tilgang til musikkomposition, og deres free-jazzede postpunk-værker stikker i absolut alle kunstneriske retninger. Bandet skulle have spillet på Roskilde Festival sidste år, og åh hvor vi håber, at de bliver booket igen til 2021!
Tidligere på måneden udkom deres debutalbum, For the First Time – et autentisk lydbillede af gruppens seneste 18 måneder som band, og vores anmelder var godt tilfreds med deres første album udspil. Med debutalbummet ude i æteren og forhåbentligt snart en masse, store koncerter i kalenderen, tror og håber vi, at de britiske musikgenier, som danner Black Country, New Road har et stort år foran sig (og mange flere efter det!).

BIBI (KR)

Sydkoreanske BIBI laver alsidig pop, som trækker tråde til soul og R&B. Under sit borgerlige navn, Kim Hyung-seo, nåede hun helt til finalen af det populære tv-show The Fan i 2019, som er en konkurrence hvor upcoming artister dyster mod hinanden. Siden da har hun udgivet en række singler, en EP og senest sangen “Eat My Love”. Bibi har en bemærkelsesværdig vokal, og en evne til at strække sin stemme ud i overraskende modulationer, hvilket gør hendes musik helt særlig. Hun er derfor også en del af vores artikel om 5 Sydkoreanske navne du skal kende til. BIBI skulle have spillet på The Great Escape Festival i England i 2020, og da dette desværre blev aflyst, må vi tålmodigt se frem til, at kunne høre hende live når de europæiske festivaler en dag løber af stablen igen. 

ENNY (UK)

Den unge englænder ENNY har udgivet mindre end en håndfuld numre. På de få numre har hun alligevel formået at vise sit musikalske værd. Det krævede kun den spirende rapper fra London at udgive sin debutsingle “He’s Not Into You” før den Grammy-nominerede superstjerne Jorja Smith blev fanget og tog ENNY under sine vinger, som den første signede artist hos sit label FAMM. Sammen har de to power women lavet en sprød performance på COLORS scenen, som du kan læse om her. ENNY lader sig inspirere af både jazz, rap og hip hop, hvilket giver det unge stjerneskud en sjælfuld, cool og edgy lyd. Remixet af ENNYs tredje single “Peng Black Girls”, igen med Jorja Smith som partner, er blevet nævnt som værende et af de bedste numre udgiver i 2020. Vi er stensikre på at den unge rapper fra London har mange flere hits gemt i ærmet, og vi glæder os til at følge hendes musikalske rejse. 

Fousheé (US)

Amerikanske Fousheé blev verdenskendt på rekordtid, da rapperen Sleepy Hollow i marts 2020 udgav “Deep End Freestyle”, som er samplet over Fousheés stemme. Uden selv at være forberedt på det, gik tracket viralt, og er nu blevet afspillet mere end 100 millioner gange på Spotify alene. Hendes claim to faim er mere end velberettiget, og vi er henrykte over at hun blev bragt frem i lyset – og så endda på så ukonventionel manér. Fousheé har i kølvandet på sin musikalske ilddåb, udgivet en soloversion af “Deep End”, som er et alt-soulet track med luftige harmonier. Senest har hun udgivet sangen “single af”, hvorpå hun for alvor viser sin særegne stil, som er lækkert tilbagelænet og vanvittigt cool, og det kan kun gå fremad for hende i 2021.

 

Hojean (KR/US)

Den koreansk-amerikanske indiepop-artist Hojean er virkelig en mand blottet for facade. Han har selv udtalt at han ikke bryder sig om alt det der ‘mystiske artist-univers’. Han vil bare gerne lave musik, han selv synes er godt – og så håber han på at andre også kan lide det. Her på redaktionen kan vi hilse og sige at vi rigtig godt lide det. Det skinner igennem i hans lyd, at han ikke er så højtidelig omkring hverken sig selv, eller sin musik, og det skaber både lethed og en legende fornemmelse. Sidste år var der fart på den unge indie-producer, og han udgav ikke mindre en fem singler. Vi har dog stadig en længere udgivelse til gode, men på redaktionen satser vi stærkt på, at 2021 bliver året hvor vi får mulighed for at høre det afslappede R&B-inspirrerede indiepop i længere format.

 

Holly Humberstone (UK)

Holly Humberstone udgav sin første sang i 2020. Alligevel var 2020 det år, hvor meget af Europa fik øjnene op for, hvor stort et potentiale hun har. Året kulminerede i albummet Falling asleep at the wheel hvor særligt titelsangen fik stor opmærksomhed. I skrivende stund har sangen over 20 millioner afspilninger på Spotify, hvilket er er imponerende godt gået på så kort tid. Holly Humberstone skriver tilbagelænet popmusik, hvor vokalen er i centrum. Og hendes intense vokal giver lytteren en følelse af, at hun virkelig mener de ting hun synger om alvorligt. Hendes antal af månedlige lyttere vidner om, at mange mener, at hun er værd at lytte til. Her på redaktionen er vi overbeviste om, at det blot er et spørgsmål om tid, før vi i Danmark også overgiver os til den dygtige musikers forførende stemme. Humberstone er sågar blevet annonceret, som en del af programmet til dette års The Great Escape Festival i England. Vi er derfor også spændte på, hvad der mere venter fra hende i 2021.

Joesef (UK)

Det engelske stjerneskud Joesef laver sange, der trænger igennem din brystkasse, som var den lavet af smør. Direkte ind, der hvor du er allermest sårbar, i dit hjerte. Fra hjertet drøner de rundt i resten af kroppen og efterlader spor i form af gåsehud, for til sidst at sætte sig fast, som en stor klump i halsen. Særligt hans performance i COLORS x STUDIO af sangen “Comedown” (som også ligger på spotify) rammer den perfekte balance mellem sårbarhed og nærvær. Selvom Joesefs debutsingle udkom i 2019, har han allerede et hav af udgivelser i kataloget – heriblandt debutalbummet Play me Something Nice. Joesefs single “I Wonder Why”, hvor han har ingen ringere end Loyle Carner med sig, er også på vores liste over de bedste internationale sange fra 2020. Derfor er der god grund til at tro, at den flittige sangskriver har meget mere under opsejling i 2021, og derfor er han værd at holde øje med.

 

Laura Groves (UK)

Britiske Laura Groves udgav i december en EP, der showcasede hendes evner for at lave sceniske pop-produktioner – spækket med inderlighed og melankoli. Groves skabte albummet baseret på idéen, at det skulle være et soundtrack for hendes fysiske rejser gennem byen. Med base i det sydlige London sender Laura Groves musik ud, hvor lydbilledet blander traditionel sangskrivning med eksperimenterende synthesizer-lyd, således at de har et ambient udtryk. På redaktionen har vi været vilde med den britiske sangerindes udspil, og den inderlige og fængende single “Infinite Wisdom” er også at finde over sidste års liste, over de 25 bedste internationale sange, som i den grad understøtter vores valg af hende på denne liste også.

KennyHoopla (UK)

Britiske KennyHoopla lyder virkelig som ingen andre. Hans vokal byder både på spoken words, som lyder af noget man kender fra lo-fi hiphop, på skrig, som leder tankerne hen på hård rock og metal, og på skønsang, som ville passe ind i enhver popsang. Og det er balancen mellem de tre ting, der gør det, KennyHoopla gør, virkelig imponerende. Han giver lytteren følelsen af, at hans stemme hele tiden er lige ved at briste, men alligevel synger han både rent og sikkert. Det giver den der stemning af kontrolleret kaos som, efter vores mening, er noget af det fedeste ved rockmusikken. I begyndelsen af sidste år udkom debutalbummet how will i rest in peace if i’m burried by a highway og det i den grad et lyt værd. Siden albumudgivelsen har der dog været stille fra den alternative amerikanske rockdreng, men vi kan se frem til et (forhåbentligt) afholdt The Great Escape Festival i år, for der er KennyHoopla på programmet. Derfor håber vi, at 2021 byder på nye udgivelser, og vi er mere end spændt på hvad dette år kan bringe for den britiske artist.

KIRBY (US)

Den amerikanske sangerinde KIRBY har allerede etableret sit navn i den amerikanske musikbranche. Og med over en halv million månedlige lyttere er hun allerede godt kendt i manges ører. På redaktionen tror vi dog på, at det kan blive endnu vildere for hende i 2021.
KIRBY har en storslået stemme, der kan måle sig med de dygtigste popsangerinder vi har. Og samtidig kan hun lægge en hjertelighed i sine sange, der får lytteren til at stoppe op, og glemme alt omkring en. Hvis man mangler at blive helt overbevist, skal man bare tjekke musikvideoen til “Superpowers” ud. Her er hun gået sammen med rapperen D Smoke, og sammen har de skabt en både følsom og respektfuld hyldest til black lives matter-bevægelsen, og du kan læse om den lige her.

Niko B (UK)

Den britiske rapper Niko B laver rap lige ud af posen. Han er virkelig den slags musiker, der bare får det til at lyde pærelet. Ikke forstået på den måde, at det er sjusket, men man har lidt på fornemmelsen af, at Niko B bare har stillet sig op foran en mikrofon og spyttet de bars ud, der nu engang faldt ham ind. Når det er sagt, så er det også tydeligt, at der er kælet for selv den mindste detalje. Rimstrukturerne er komplicerede og raffinerede, og der er en vibe af selvironi, der gør det underholdende at lytte til, på mere end det musikalske plan. Særligt på singlen “International Baby”, går det grundige håndværk og den subtile selvironi op i en højere enhed. Stilen er vellavet old-school, lo-fi hip-hop og det passer perfekt ind det vi forestiller os, man skal holde øje med i løbet af året. Og er en vis virus blevet sat under kontrol, kan man se frem til at opleve ham på den anerkendte The Great Escape Festival 2021.

Olivia Rodrigo (US)

Debutsinglen “Drivers License” fra den unge Olivia Rodrigo har med dens streams på de første tre dage, vippet nogle af de helt store stjerners hits af pinden – heriblandt Ariana Grandes “Positions” med +1 million, Taylor Swifts “Cardigan” med +1,8 million og Drakes “Toosie Slide” med +2,5 million. Rodrigo formår så at sige, at skabe sig et navn og ikke mindst et kæmpehit på meget kort tid. Samtidig er den unge sangerinde en stor TikTok-stjerne og har blandt andet fået kommentarer fra en af de store stjerner, hun vippede af pinden – nemlig Taylor Swift. Olivia Rodrigo, med den smukkeste stemme og sit hit “Drivers License”, er altså et lysende eksempel på, hvordan internettet i dag hurtigt kan hjælpe et ungt talent helt til toppen, på blandt andre de amerikanske, danske og britiske hitlister. Vi er ikke i tvivl om, at der gemmer sig mange flere kæmpehits i det unge stjerneskuds ærme, og vi glæder os til at følge hendes lovende fremtid på den internationale musikscene – det kan kun blive vildt!

Oscar Lang (UK)

Der er fuld smadder på Oscar Langs musik – lidt ligesom på hans karriere. Han laver støjrock med masser af fart og distortion, men han formår stadig at favne bredt, for lige så godt som han laver støjrock, kan han også lave følsomme ballader. Det viste han senest på EP-en fra december sidste år Antidote to Being Bored. EP-en skydes i gang med en så vanvittig fart, med titelnummeret “Antidote to Being Bored”, der byder på både skrig og psykedeliske guitarer. I løbet af EP-ens fem numre, falder tempoet og intensiteten gradvist, og på smukkeste vis bliver der bundet sløjfe på Oscar langs talent med numrene “Red Cherry Chapstick” og “Something Has Changed”. I forbindelse med udgivelsen var vores anmelder også på pletten og var naturligvis ganske begejstret. Den unge brite er uhyrlig produktiv, og udgav sidste år både en EP og et album. Derfor tillader vi os at forvente, at 2021 byder på masser af musikalske overraskelser fra Oscar Lang.

Phoebe Green (UK)

Den britiske artist Phoebe Green, er sådan en kunstner, som er svær at glemme, når først man har hørt og set hende. Med sit karakteristiske orange hår, og kantede attitude, er der ingen tvivl om at hun er en født stjerne. Sidste år udgav hun den vellykkede EP I Can´t Cry for You, som indkapsler hendes fængende indie-pop lyd, hvor de personlige følelser blandes med britens til tider rebelske opførelse. Også Green skulle have spillet på sidste års The Great Escape Festival, så vi ser kun at året 2021 kan byde på mere for Phoebe Greens vedkommende – her på redaktionen ser vi i hvert fald et soleklart potentiale og talent direkte fra Manchester, og vi glæder os til at høre mere musik fra hendes side af.

Pip Millett (UK)

Pip Millett lader sig inspirere af legender som Joni Mitchell og Bob Marley, men selvom det er nogle sværvægtere i musikhistorien, formår den unge brite alligevel med sine tilbagelænede R&B-sange, at holde sig i samme vægtklasse som de helt store. På trods af at der endnu ikke er mange udgivelser i Millets bagage, og selvom vi stadig har den første albumudgivelse til gode, er der ingen tvivl om, at der er masser af potentiale. På EP’en Lost In June fra sidste år imponerer hun både med sange hvor den flotte vokal er i fokus – for eksempel “Deeper Dark”, og med sange der har det der fede groove man kender og elsker fra soul og R&B – for eksempel “Like It Like That. For vores skyld må der gerne komme meget mere af både den smukke vokal, og de groovy beats, og hun er også at finde på dette års program til The Great Escape Festival. I mellemtiden krydser vi fingre, og holder øje!

Pixey (UK)

Pixey har et funklende og fyldigt poppet lydunivers. Hun agerer som ene kvinde i og skriver både smukke guitarmelodier, synger med imponerende stemme kontrol og producerer markante trommebeats. Hun henter inspiration fra dream poppen, men også hardcore breakbeat, hvilket giver et friskt og spændende pust til hendes lyd. Pixey satte skub i sin karriere da hun havde en nærdødsoplevelse i 2016. Efter hendes voldsomme forskrækkelse, var der ikke længere nogen tvivl; hun skulle se at få gjort noget ved musikken, der altid havde været en del af hendes liv. Pixey har annonceret at der kommer en EP med titlen Free To Live In Colour den 24. marts – den glæder vi os til at høre og vi tror i den grad på at dette kunne blive Pixeys år.

Remi Wolf (US)

Hvis du er til dansabel pop, men også godt kan lide dine danse sange med lidt kant, så er Remi Wolf et must på dine playlister. Siden debut-EP’en fra begyndelsen af sidste år, har den unge amerikaner været uhyrlig produktiv. Udover debut-albummet bød 2020 nemlig på endnu en EP og en håndfuld singler. Stilen er bedroom-agtigt krøllet pop, og den kontrollerede, men kantede stemme, leder tankerne hen på legender som Amy Winehouse og Alicia Keys. Du kender helt sikkert hendes kæmpe hit “Photo ID”, som allerede har ramt over 21 millioner afspilninger på Spotify. Udover at være en dygtig sanger, er der også masser af humor og ironi at finde hos Remi Wolf. For eksempel byder musikvideoen til den tilbagelænede “Woo” på en mærkværdig dans i noget der nok bedst kan beskrives som fantasiland. Remi Wolf er på plakaten til den britiske upcoming-festival The Great Escape, så vi er derfor ikke de eneste, der har fået øje på den dygtige sangerinde. Og hvis hun holder samme tempo i 2021 som hun havde i 2020, tror vi, det kommer til at gå rigtig stærkt for Remi Wolf.

RIMON (NL)

I 2018 debuterede den unge sangerinde fra Amsterdam, RIMON, med singlen “Grace”. Hun viste hurtig sit talent med sine emotionelle og dybe tekster og smukke vokal. Efter flere singler og en EP vendte hun i 2020 tilbage med sin anden EP I Shine, U Shine. I sin musik formår hun at skabe et genremix som indeholder både dancehall, R&B, neo-soul og hip hop, hvilket giver et moderne og utroligt lækkert udtryk, og man kan hurtigt få ledt tankerne hen på superstjernen Jorja Smith, når man sætter RIMONs musik på højtalerne. Hun har allerede skabt sig et navn i musikverdenen, da hun blandt andet spillede en virtuel performance for Eurosonic og var blandt vinderne til Music Moves Europe Talent Awards. Der er altså god grund til at holde øjne og øre åbne for den unge hollænder, som uden tvivl har meget mere lækker musik at byde på i fremtiden. 

shame (UK)

Det britiske postpunk-band, shame har været aktuelt længe, men i 2021 har de gjort sig ekstra bemærket med sit andet studiealbum, Drunk Tank Pink, som udkom i forrige måned. Her på redaktionen er vi rigtig glade for albummet og anmeldte det med rosende ord og mange stjerner (læs vores anmeldelse af Drunk Tank Pink her). Til foråret kan du opleve shames vilde og energiske rockmusik live på dansk jord, når de spiller i VEGA den 29. oktober. Så hvis du er lige så stor fan af shame og Drunk Tank Pink, som vi er, kan du jo sætte et kryds i kalenderen med det samme! Vi både håber og tror, at 2021 bliver et godt år for shame, og vi ser meget frem til både koncerter og mere musik fra bandet i fremtiden.

 

 

Lucy McWilliams (IRL)

Den unge Lucy McWilliams har på nuværende tidspunkt kun udgivet to sange. Alligevel har hun allerede på den gode side af to millioner afspilninger og omtrent 190.000 månedlige lyttere på Spotify – og det er der altså en grund til. Hendes første single “Fair Play” har sådan et beat, der får dig til at sidde blødt, selvom du sidder på en træbænk uden ryglæn. Og Lucy McWilliams’ sprøde stemme, der synger en fantasifuld melodi med skæve toner, sørger for, at du får varme kinder og en skævt smil på læben. På “Fair Play” har hun endda fornemt besøg af den fremadstormende irske rapper, Malaki. Hendes anden single “RUNAWAY”, kan meget af det samme. Her er der dog tilføjet salsa-inspireret klaver-riff, der får det hele til at gå lidt hurtigere, og for øvrigt sender signaler fra dine ører til dine hofter, der er umulige at ignorere. Lucy McWilliams er allerede opdaget i Irland, men vi ser ingen grund til at hun ikke også bliver det her hjemme. Derfor er hun en klar kandidat til vores liste.

Hold også øje med:

Shygirl (UK)
Drug Store Romeos (UK)
Lowertown (UK)
R.A.E. (UK)
MICHELLE (UK)
Julia Bardo (IT) 
Do Nothing (UK)

 

Lyt til artisterne her:

 

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com