fbpx

Danske Meejah og CXCX Chu Chu spiller på verdens største virtuelle festival for asiatiske artister

Foto: CXCX Chu Chu // PR

I dag går begynder verdens største virtuelle festival for asiatiske artister, Joy Ruckus Club 3: Virtual Lunar New Year Festival. Festivalen forløber over seks dage, og det virtuelle format gør, at scenerne er spredt ud over hele verden. På fredag får festivalen dansk aftryk, når dansk/koreanske Meejah og dansk/canadisk/kinesiske CXCX Chu Chu optræder. Du kan lære dem bedre at kende, og finde link til deres koncerter længere nede i artiklen.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”4″ ihc_mb_template=”1″ ]

Det har ikke været muligt at afholde mange festivaler det seneste års tid, men i dag starter en virtuel en af slagsen. Joy Ruckus Club 3: Virtual Lunar New Year Festival er verdens største virtuelle festival for asiatiske artister, og bliver afholdt i forbindelse med det det asiatiske månenytår og indgangen til Oksens år. På listen over optrædende til den seks dage lange festival er 180 artister – alle med asiatisk baggrund.

Festivalen er skabt af den Los Angeles-baserede Kublai Kwon, der håber på, at han kan sætte større fokus på sammenhængen mellem identitet og musik. Med festivalen ønsker han at udbrede repræsentationen af asiatisk artist-repræsentation, og generelt skabe en platform hvor artister, på tværs af landegrænser, kan skabe en identitet med afsæt i deres asiatiske baggrund. Nu er det tredje gang Joy Ruckus Club går i luften, men for første gang er der ikke kun scener i USA, men fordelt over hele verden i Nordamerika, Europa, Mellemøsten, Australien og Asien.
I denne udgave er festivalen er der derfor også dansk-asiatiske artister på plakaten.

Meejah – kl 19.30

Frontkvinden i Meejah, Mai Young Øvlisen, er adopteret fra Korea, og bruger sin musik til at udtrykke sin transnationale identitet. Til deres koncert på Joy Ruckus Club 3, fortæller Meejah at de vil spille en cyklisk sekvens over elementerne i iChingen (der er en flere tusind år gammel kinesisk spådomsbog) og det koreanske flag. Udover referencerne til frontkvindens asiatiske baggrund, er musikken også gennemsyret af kærligheden til hendes nordiske slægskab på Færøerne.
Du kan tjekke Meejah ud på Spotify mens du venter til fredag kl. 19.30 hvor du kan livestreame deres koncert via dette link.

CXCX Chu Chu – kl 22.45

CXCX Chu Chu laver hårdtslående rap på både engelsk og kinesisk, og forsøger med sin musik, at repræsentere asiatiske artister i den brede befolkning. CXCX Chu Chu har rødder i Beijing, og startede sin musikkarriere med at rappe i det kinesiske undergrundshiphopmiljø i Canada. Udover at være repræsentant for det asiatiske mindretal i musikbranchen viser CXCX Chu Chu også, at rap kan lyde på mange måder. Hvis du ikke kender hende i forvejen, kan du tjekke/udforske hendes debutalbum, der udkom sidste år, ud på Spotify. Og så kan du livestreame hendes koncert på Joy Ruckus Club 3 kl. 22.45 via dette link.

[/ihc-hide-content]

Albert Lund Kuhlmann
albertkuhlmann@bandsoftomorrow.com