Nordiske Hits // Uge 8

Foto: Joykeeper // Linnéa Romeling

Så er der endnu en gang nye toner fra den nordiske front, og vi har i dag opdateret vores Nordiske Hits-spilleliste med 25 nye tilføjelser. Tjek listen ud her og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Norden.
[ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”4″ ihc_mb_template=”1″ ]


Joykeeper – “Adam”

Den dansk-svenske gruppe Joykeeper har netop udgivet deres nye single “Adam” efter et år i studiet. Singlen er den første fra bandets kommende album, som udgives til april.
“Adam” har et personligt og stærkt tekstunivers. Det er en ærlig historie om et stærkt og langvarigt venskab, og handler om at mindes og æres fortiden, samtidig med, at man minder hinanden om betydningen af et stærkt venskab. Stemning er dramatisk og intim og med sin hyldest til indiepoppen, analoge synthesizers og fængslende melodier, bliver man hurtigt grebet af nummeret. Og det er ikke svært at drømme sig langt væk fra stress og jag, når nummeret brager ud i høretelefonerne.

Linn Koch-Emmery – “Blow My Mind”

I løbet af de seneste par år er den svenske sangerinde og sangskriver, med sine roste EP’er og smukke stemme, stillet sig forrest på den svenske indiescene. Hun laver musik i indierock-genren med spændende og udfordrende tekster, samt mange fede, enormt musikalske og kreative tilføjelser, hvilket skinner igennem, når hun taler om den måde hun laver musik på og hvordan hun gerne vil fremstå som artist:
Jeg har altid været en kontrolfreak inden for musik, og jeg har altid haft brug for at gøre tingene på min måde, og jeg synes, min personlighed og musik er så sammenflettet, at et soloprojekt var den mest naturlige måde for mig at lave musik på.
Nummeret “Blow My Mind” afspejler Koch-Emmerys ambitiøse tilgang til musikken med et fedt uptempo rockbeat, musikalske guitarriffs og en smuk tekst.
I vores artikelserie af tre “21 navne du skal holde øje med i 2021” figurerer Linn Kock-Emmery på listen over de nordiske navne. Så hold øjne og øre åbne for det spirende talent, som udgiver albummet Being The Girl til maj.

Vola Tila – “I Need My Girl”

Den svenske indiepop-duo Vola Tila er allerede ude med deres anden single i år, nemlig nummeret “I Need My Girl”. Med udgivelse af deres debut-EP i 2019 og efterfølgende singler, i både 2020 og starten af 2021, har Vola Tila formået at skabe sig et anerkendt navn i branchen, som oser af tårnhøje ambitioner og ikke mindst enorm musikalitet. Som vi har skrevet i denne artikel , er det nemt at lede tankerne på etablerede kunstenere som The XX og Tame Impala, når man hører Vola Tilas drømmende, psykedeliske og alternative indiepop. “I Need My Girl” har et fængslende, dynamisk og autentisk udtryk, som gør nummeret et lyt, eller mange, værd.


Ellers tilføjet:

Andreas Langvad – “Noget I Mit Blod”
Anelogi – “I Don’t Mind”
Barselona x Artigeardit – “Stå Op Gå Ned”
CHINAH – “What I’ve Become”
Elgin – “Kiss and Tell”
Fribytterdrømme – “Morgenstjerner”
Fusia – “Wallflower”
Føl Som – “Brænder Ud”
Iceage – “Vendetta”
Julie Pavon – “Jealous”
KNUT Roertveit – “Look At The Sky”
KOM VI LØBER – “Flygtigt, forvirrende”
Loa & Koan – “J.P. and the End of the World”
Natlys – “Hverdag”
Ole Kirkeng – “Rocking Chair”
Paper Dog – “Where Do We Go?”
Reitzel – “Drømmen Jeg Ik’ Forstod”
Rosegold x Noah Carter – “Special”
Skakmat – “Det Går”
tigerstate – “swamp”
Tjida – “Hofter Lyver Ikke”
Zueva – “Strange”

Følg playlisten her:

[/ihc-hide-content]

Sofie Pindstofte
sofiepindstofte@bandsoftomorrow.com