fbpx

Til fans af Daft Punk: tre bud på deres bedste samarbejder gennem tiden

Foto: Sony // PR

Daft Punk har taget deres afsked efter 28 år i musikbranchen. Gennem tiden har de udgivet en masse fantastisk musik, vi fortsat er taknemmelige for. I denne artikel vil vi fokusere på nogle af de fede samarbejder, de har haft gennem deres musikalske karriere. Måske du bliver inspireret til at undersøge mere musik fra de kunstnere, der har fået et ‘Daft Punk Stamp of Approval’.

Daft Punk har haft en lang og legendarisk karriere. Vi er blevet beriget med en enorm mængde fantastisk musik gennem de 28 aktive år. De har været toneangivende og nyskabende inden for elektronisk musik og genintroduceret funk i moderne sammenhænge. De har udgivet så meget musik at ethvert forsøg på at lave en gennemgang af deres musik vil virke overfladisk. Vi har valgt at plukke nogle af vores favoritmomenter.

Daft Punk Feat. Pharrell Williams & Nile Rodgers – “Loose Yourself to Dance”

En fantastisk funky sang. Nile Rodgers ikoniske funky guitarspil krydret med Pharells lyse og stærke vokal. Daft Punks minimalistiske produktion skaber et perfekt grundlag for at få de fede elementer fra Rodgers og Williams til at stråle. De fantastiske vocoderspor fra Daft Punk fuldender lydbilledet. Sikke et hook, sikke en produktion – sikke en sang.

Daft Punk Feat. Julian Casablancas – “Instant Crush”

En sang fra Daft Punk med et mere rocket udtryk end deres øvrige diskografi. Versenes pumpende rockguitar og bas, sammen med de drivende akustiske trommer, danner en sonisk baggrund, der kombineres med de blide synthesizerlyde og Julian Casablancas vocoderficerede vokal. Hvis man skal se historien med danskerbrillen på er The Strokes forsangeren søn af Miss Danmark vinderen i 1965, Jeanette Christiansen. “Instant Crush” er et fantastisk nummer, du endelig ikke må snyde dine ører for.

The Weeknd Feat. Daft Punk – “I Feel It Coming”

Endnu et fedt samarbejde så dagens lys da Daft Punk slog pjalterne sammen med The Weeknd på nummeret “I Feel It Coming”. På nummeret kan man høre en masse funky elementer, der hurtigt associeres til Daft Punks lyd. Derudover er der et stykke med den velkendte Daft Punk vocoderlyd. På samme album finder man også nummeret “Starboy”, hvor Daft Punk også har haft en finger med i spillet. Lyt til det superfede track “I Feel It Coming” herunder:

Daft Punk har lavet så meget fantastisk musik gennem tiden, derfor er det uundgåeligt, at lave en udførlig liste, med andre samarbejder du skal tjekke ud:

Parcels – “Overnight”

Daft Punk har produceret denne fantastiske single fra australske Parcels. Bandet har nu base i Berlin, og det er helt sikkert værd at tjekke deres selvbetitlede debut album ud. Du kan lytte til den dejlige funky single “Overnight” her.

Arcade Fire – “Put Your Money On Me”

Den ene halvdel af Daft Punk, Thomas Bangalter, har produceret dette nummer sammen med Arcade Fire. Han har desuden også en finger med i spillet på “Everything Now”, “Signs of Life” & “Electric Blue” fra samme album. Lyt til “Put Your Money On Me” her, og tjek desuden albummet Everything Now ud.

Charlotte Gainsbourg – “Rest”

Titelnummeret fra Charlotte Gainsbourgs 2017 album er under kraftig indflydelse fra Daft Punk medlemmet Guy-Manuel de Homem-Christo. Albummet har desuden samarbejder mellem Gainsbourg og Paul McCartney. Tag og lyt til det blide elektroniske nummer “Rest” her.

Daft Punk – “Giorgio by Moroder”

Sangen er en hyldest til den innotive italienske pioner inden for elektronisk musik, Giorgio Moroder. Thomas Bangtaler fra Daft punk har sagt, at sangen både er en hyldest til Giorgio Moroder, men også handler om frihed, kreativitet og livet. Sangen banede vejen for Giorgio Moroders comeback, et solo album han udgav i 2015 med titlen Déjà Vu. Som en lille nørdet detalje brugte Daft Punk mikrofoner fra den tidsalder Giorgio Moroder omtaler, når han i monologen på sangen fortæller om sit liv. Lyt til Giorgio by Moroder her.

N.E.R.D. – “Hypnotize U”

Daft Punk har været flittige til at samarbejde med Pharrel Williams på deres album Random Access Memories, men første gang de samarbejdede med Williams var, da han var med hip-hop gruppen N.E.R.D. Her producerede de nummeret “Hypnotize U”, som du kan lytte til her.

Jakob Bjerrum Thisted
jakobthisted@bandsoftomorrow.com