Ugens Uimodståelige // Uge 5

Foto: Hedda Mae // akam1k3

UGENS UIMODSTÅELIGE er listen, der sætter gang i din weekend og giver dig det ugentlige overblik over de største hits og de mest iørefaldende sange – fra de helt store stjerner til spirende kunstnere. Vi har tilføjet 25 nye sange. Læs om vores tre favoritter og dyk ned i resten af ugens godter herunder.

Hedda Mae – “Take It Or Leave It”

Den Norske pop-komet Hedda Mae udkommer i dag med det energiske fredags-track “Take It Or Leave It”, som er inspireret af Britney Spears, Nelly Furtado og Sugar Babes’ musik. Sangens quirky popunivers tager os med på en rejse igennem tre særskilte musikperioder: 90’erne, 00’erne og nutidens 20’ere. Fra 90’erne giver Hedda Mae os ørehængende melodier, som med et skud af disco-synth kalder alle ud på dansegulvet. Fra 00’erne får vi R&B-grooves og vilde basgange med kant, som lyder af de ikoniske popnumre vi kender fra årtiets begyndelse. Og så bringer hun selvfølgelig sin helt egen 2021-attitude med ind i sangen, som stråler af female power og selvsikkerhed. Ud af periodefusionen får vi et fængende og eksperimenterende popnummer. Der er en befriende lethed i sangen, som giver anledning til at tro, at Hedda Mae har haft en sjov og legende proces bag skabelsen af sangen. Man kan med rette lade sig inspirere af den ubekymrede energi som “Take It Or Leave It” bringer med sig, og bruge sangen til at nyde fredagen og friheden ekstra meget. Og skulle man savne lidt ekstra læsestof til weekenden, kan man (gen)læse vores interview med Hedda Mae her.

UNG-SKAB – “Samme Nummer”

Fra hjemlandet henter vi duoen UNG-SKAB, som med deres nye single “Samme Nummer” cementerer deres plads som upcoming stjerneskud. Bag navnet UNG-SKAB er Eigil Bjørn Meldgaard og Clara Frederikke Rose Lundberg, der sammen skaber blød musik, som lyder af hiphop og R&B. “Samme Nummer” der er deres anden udgivelse har, ligesom forløberen “Venter”, en interessant lyrisk dybde opbundet på nostalgisk melodi. Et eksempel på duoens snilde med ord, får vi i omkvædet når Lundberg synger:
// Siger til mig du er vågen, men det tror jeg ik’ / Ikke åbnet dine øjne siden sidst jeg gik / Det svært at blive, men det lige så svært bare at gå / Sig du sover, så du nemmere at kigge på //
Med “Samme Nummer” formår UNG-SKAB at skabe en frisk og cathcy single, som skaber associationer til blide sommerdage der tilbringes sammen med venner. Og netop denne følelse formidles smukt i den tilhørende musikvideo, som du kan se her.

DAVID44 – “Understood”

Den islandske pop-artist DAVID44 udkommer i dag med “Understood”, som er en elektronisk ørehænger. Og kender du ikke DAVID44 så godt endnu, kan du læse vores interview med ham her. “Understood” er et dejligt popnummer, der handler om kommunikation (og mangel på samme) i romantiske forhold. Teksten er personlig for Davíð Ólafsson fordi han selv i fortiden, som følge af at have svært ved at være ærlig over sig selv og sin partner, endte med at være ulykkeligt forlovet i en ung alder. “Understood” er skrevet i samarbejde med sanger og sangskriver Caroline Ailin, som har samarbejdet med Katy Perry, Zara Larsson og Ellie Goulding, og som ikke mindst er kendt for at være medskaber af Dua Lipas megahit “New Rules”. Med “Understood” har Ailin og DAVID44 skabt et legende, let og lækkert track, hvori vokalen ligger blødt og skaber behagelige vibes. Til singleudgivelsen medfølger også en musikvideo, som både indeholder livesseion-takes, sjove sceneskift og til sidst fyrværkeri. Du kan se videoen her.

Ellers tilføjet:

Artifact Collective – “Talking Too Much”
Benjamin Hav – “Den Dejligste Boy”
BIBI – “Eat My Love”
Communions – “Birds of Passage”
DAYA – “Bad Girl”
ELBA – “Siren”
First Flush – “Spejlet”
Flock of Dimes – “Two”
Iceage – “The Holding Hand”
IVAN$ITO – “Te Pienso”
JEONA – “CUFN”
Julien Baker – “Favor”
Lazy Weekends – “Don’t Give Me A Reason”
Oscar Scheller – “I’m Enough”
Pixey – “Electric Dream”
PRICIE – “too dang good”
SG Lewis ( Nile Rogers) – “One More”
Solomun (feat. ÄTNA) – “Tuk Tuk”
Underlandet – “Elektrisk”
USSEL – “Når Det Nok”
When Saints Go Machine – “Never Seen Before”
Zupermaria- “Hun Tenker”

Følg playlisten her:

Sofie Vitalis
sofievitalis@bandsoftomorrow.com