Ugens Uimodståelige // Uge 7

Foto: KOPS & Emelie Hollow // Universal Music

UGENS UIMODSTÅELIGE er listen, der sætter gang i din weekend og giver dig det ugentlige overblik over de største hits og de mest iørefaldende sange – fra de helt store stjerner til spirende kunstnere. Vi har tilføjet 25 nye sange. Læs om vores tre favoritter og dyk ned i resten af ugens godter herunder.
[ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”4″ ihc_mb_template=”1″ ]

Fribytterdrømme – “Morgenstjerner”

Rocktrioen Fribytterdrømme slipper i dag singlen “Morgenstjerner”, som bliver en del af deres kommende album, der får den flotte titel: Ikke bange for at dø, men rædselsslagen for at miste livet. Og den lange albumtitel indgår også, som en konstituerende komponent, der synges med insisterende nerve i “Morgenstjerner”. Sangen og det kommende album er skrevet i samarbejde med Anders Hvass  fra The Entrepeneurs og Rune Rask fra Suspekt, hvilket kan fornemmes i singlens up-tempo beat og mere dansevenlige baselementer. Om sangens tematik fortæller forsanger Lau. I. V. Pedersen:
Morgenstjerner er en slags ouverture til hele pladen, der kan beskrives som et sadomasochistisk dyk ned i viljen til at mærke livet .Det er ikke altid lige let at være til, men solen står som regel altid op igen.
Gennem nyt udtryk formår Fribytterdrømme at kredse om genkommende emner, såsom narkotikaforløb og dertilhørende intense følelser, men med indblanding og overraskende elementer hentet fra 90’er triphop sounds.

Barselona x Artigeardit – “Stå Op Gå Ned”

Rockbandet Barselona og hiphop-poeten Artigeardit indgår i et overraskende samarbejde på fællessinglen “Stå Op Gå Ned”. De to hypede, danske navne virker måske umiddelbart som en svært fusioneret cocktail, der består af for mange modstridende elementer. Men ligesom med nogle af de bedste drinks, så er det overraskelsens glæde ved de utænkelige sammensætninger, der i sidste ende skaber en unik smag og oplevelse. Det samme gør sig gældende med “Stå Op Gå Ned” hvor især det melodiske omkvæd, illustrerer det gavnlige i sammensmeltningen mellem begge artisters musikalske forcer. Det er her, Artigeardit og Barselona-forsanger Rud Aslak står frem i lydbilledet, og for alvor lader genrefusionen stråle igennem. Sangen er en melodisk godbid, med mildt udtryk og fængende lyrik. Det er med andre ord et stærkt fredagstrack, som er kommet rullende ind fra sidelinjen i dag.

KOPS x Emelie Hollow – “If Not You Then Who”

I et storladent samarbejde på tværs af Nordsøen, finder danske KOPS og norske Emelie Hollow hinanden. Og er du ikke helt skråsikker på hvem Emelie Hollow er, så kan du læse vores interview med den hypede musiker her. På pop-balladen “If Not You Then Who” skabes en fortælling om, at mangle den der helt specielle person i sit liv, som kan noget ganske særligt. Den slags uerstattelige person som efterlyses i sangen kan være en ven, en farmor, en ekskæreste, en forælder, eller noget helt andet. Nummeret er dedikeret til dem vi savner og bliver rørte over at mindes. Det er et track der piller ved de helt inderste følelser, ved at starte ud med et stille lydbillede, der skiftevis udfyldes af KOPS’ og Emelie Hollows særprægede vokaler. I versene opbygges der en spænding mod den helt store forløsning, som vi får i omkvædet når de to sangere smelter sammen og frigiver deres stemmers fulde kraft. Nummeret er et melankolsk anthem, som passer perfekt til en tømmermændsdag, hvor man virkelig skal ‘feel all the feels’.

Ellers tilføjet
Alfie Templeman – “Everbody’s Gonna Love Somebody”
Barbarossa – “Hide”
Cherry Blossom Kids – “Animals”
CHINAH – “What I’ve Become”
Datarock – “Video Store”
EUT – “Stuck”
føl som – “Brænder Ud”
Fusia – “Wallflower”
GLÜME – “Get Low”
Iceage – “Vendetta”
José Gonzáles – “Il Invento”
KIDD – “Vegan”
KOM VI LØBER – “Flygtigt, forvirrende”
Linn Kock-Emmery – “Blow My Mind”
Oscar Scheller – “Boys Cry”
Rosegold x Noah Carter – “Special”
SG Lewis – “Back To Earth”
Siff – “Healing”
Still Woozy – “Rocky”
Tjida – “Hofter Lyver Ik”
Victor Solf – “I Don’t Fit”
Yarlie – “Wreck”

Følg playlisten her:

[/ihc-hide-content]

Sofie Vitalis
sofievitalis@bandsoftomorrow.com